De Meerpaal: Teamleider Marketing, Communicatie en PR

De Meerpaal in Dronten zoekt een Teamleider Marketing, Communicatie en PR voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 02-04-2023De Meerpaal in Dronten. Een unieke organisatie met een prachtig portfolio aan maatschappelijke en culturele activiteiten die vorm krijgen binnen het kunstencentrum, het theater, de bioscoop, het Grand Café, de afdeling welzijn en in onze ontmoetingsruimtes. Je vindt ons ook in de dorpshuizen in Swifterbant en Biddinghuizen en wij zijn volop actief in de wijken. Jaarlijks ontvangen wij meer dan honderdduizend bezoekers. Ruim 130 gepassioneerde medewerkers en vele betrokken vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor dat ene grote, overstijgende doel: van betekenis zijn voor de inwoners van Dronten!

De doelgroep van De Meerpaal is zeer divers. Theaterpubliek, cursisten, ouderen, jongeren, deelnemers aan sociale activiteiten…… Het is een hele uitdaging om deze doelgroepen zo effectief mogelijk te bereiken, te informeren en te activeren.

Wij zijn daarom per direct op zoek naar een:

Teamleider Marketing, Communicatie en PR

38 uur per week (1 fte)

Functieomschrijving
De Teamleider Marketing, Communicatie & PR geeft leiding aan een team dat zich bezig houdt met het profileren en positioneren van De Meerpaal in al haar facetten voor een brede doelgroep. Als ervaren (CRM-)marketeer en communicatieprofessional weet je als geen ander onze diversiteit aan producten en diensten onder de aandacht te brengen bij nieuwe en bestaande doelgroepen en daarmee Customer Lifetime Value te creëren. Met het team bestaande uit 2 marketeers en een vormgever geef je invulling aan de verdere professionalisering en verdieping van onze marketing- en communicatiestrategie en activiteiten. Je werkt intensief samen met andere teamleiders in de organisatie en met de artistiek leider en rapporteert aan de directeur/bestuurder.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ontwikkelen van marketing- en communicatieplannen en een publiekswervingsstrategie voor alle activiteiten van De Meerpaal en borgen van de profilering van onze unieke organisatie als geheel.
 • Opstellen en beheren van het bijbehorende marketing en communicatiebudget.
 • Adviseren van het management op marketing- en communicatiegebied.
 • Zorgdragen voor het aanleveren van managementinformatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor alle communicatiekanalen van De Meerpaal, waaronder de website, print, mailing, sociale media, CRM en ticketing systeem.
 • Je doet marktonderzoek, analyseert data en signaleert trends en ontwikkelingen en formuleert op basis hiervan adviezen mbt positionering en het aanspreken van verschillende doelgroepen.
 • Je onderhoudt proactief relaties met pers, media, partners en andere relevante contacten.
 • Je werkt mee aan subsidieaanvragen, verantwoordingen en evaluaties.
 • Het marketing en communicatie team wordt door jou aangestuurd: je neemt medewerkers en freelancers aan en begeleidt en evalueert de werkzaamheden.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste kandidaat die:

 • Warm wordt van kunst en cultuur en onze sociaal maatschappelijke rol.
 • Een HBO-opleiding op Marketing- en Communicatiegebied heeft afgerond.
 • Aantoonbare relevante werkervaring heeft en bedreven is in CRM marketing.
 • Beschikt over een vlotte tong én pen.
 • Met een leuke dosis humor op inspirerende, coachende en ondernemende wijze leiding geeft.
 • Collega’s motiveert, verbindt, ruimte geeft én betrekt bij diverse zaken en door middel van feedback verder helpt in hun ontwikkeling.
 • Goed kan plannen en overzicht kan houden in een zeer dynamische, bij tijd en wijle hectische omgeving.
 • Zich herkent in competenties als: accuraat, analytisch, commercieel, creatief, flexibel, innovatief en ondernemend.

Wij bieden:

 • Een super leuke job binnen een groeiende, echt unieke, dynamische organisatie.
 • Een informele werksfeer.
 • Volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien.
 • Salarisindicatie min. € 3.384 – max € 4.490 afhankelijk van opleiding en ervaring (schaal 9, arbeidsvoorwaarden De Meerpaal).

De identiteit van De Meerpaal komt tot uiting in onze kernwaarden: Open, Inspirerend, Betrouwbaar, Betekenisvol en Activerend. Dagelijks verwelkomen wij honderden bezoekers in De Meerpaal. Een groot deel daarvan komt voor een theater- of bioscoopvoorstelling of voor een maatschappelijke activiteit of cursus. Met ons brede scala van activiteiten bouwen we aan de samenleving, aan de organisatie en aan onszelf. We zijn benieuwd hoe jij hieraan vorm en inhoud wilt geven. We vinden hierover graag iets terug in je motivatiebrief. In sollicitatiegesprekken praten we er graag over door.

Reageren:
Ben jij degene die boven zichzelf uit gaat stijgen in De Meerpaal? Dan willen wij je sollicitatie uiterlijk 2 april 2023 ontvangen. Je kunt deze mailen aan personeelszaken@meerpaal.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Diana Vinke, P&O Adviseur op telefoonnummer 06-83533223.

De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 6 april 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.