Bos Theaterproducties: Online Marketeer

Bos Theaterproducties in Amsterdam zoekt een Online Marketeer voor 0,8 tot 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 24-03-2023Bij Bos Theaterproducties werken we met een klein en hecht team aan een breed scala aan nieuwe Nederlandse theatervoorstellingen. Van toneel, tot musical. Van cabaret tot muziektheater. Voor de doorgewinterde theaterbezoeker, maar ook voor bezoekers die het theater niet zo makkelijk weten te vinden. Vanuit ons kantoor in Amsterdam-Oost brengen we al bijna dertig jaar voorstellingen die op tournee gaan door het hele land. Je kunt ons kennen van onder andere Chez Brood, Amandla! Mandela, Watskeburt?! – De Musical, Selma Ann Louis en de vlijmscherpe spraakmakende voorstellingen van DE VERLEIDERS. Naast commercieel producent zijn we ook impresariaat van gevestigde namen als Plien & Bianca, Peter Heerschop en Viggo Waas. En aanstormende talenten zoals Andries Tunru, Zoutmus, Beth & Flo en Boban Benjamin Braspenning.

Wij zoeken een

Online Marketeer

0,8 tot 1 fte

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van de online marketingcampagnes voor de tournees van onze eigen producties met als doel: avond aan avond volle zalen. Dit doe je in samenwerking met de marketeer van die productie.

Taken die hierbij horen zijn

 • Voor onze eigen producties ben je verantwoordelijk voor het opzetten van de online campagnes en het beheren van bijbehorende begrotingen. Denk hierbij aan Google Ads (SEA), Social Media campagnes (Meta, Linked-In etc.) en het inkopen van online campagnes bij externe partijen.
 • Je analyseert en optimaliseert data, met behulp van Google Analytics 4 en resultaten van de advertentiekanalen zelf, voor zowel landelijke als regionale campagnes, dit laatste in samenspraak met online theatermarketeers.
 • Je beheert de content op onze website. Je hebt kennis over SEO, CMS-systemen en een basis html-kennis.
 • Je bent goed in Adobe Photoshop en/of InDesign waarin je social posts en campagnemateriaal vormgeeft. Maar bijvoorbeeld ook de opmaak voor offline campagnemateriaal (posters, flyers, print advertenties).
 • Je bedenkt en beheert onze contentkalender voor social media en andere kanalen. Daarnaast zorg je voor meer engagement en groei.
 • Je adviseert impresariaatgroepen over hun eigen te voeren online marketingstrategie.
 • Je beheert en bent verantwoordelijk voor ons nieuwsbriefbestand met als doel deze te laten groeien.
 • Je verzorgt samen met je collega’s de inhoud van de nieuwsbrieven en maakt deze op.
 • Je begeleidt een online / vormgeving stagiaire.

Het is een pre als je de kneepjes van Premiere Pro/Final Cut Pro kent, zodat je zelf videocontent kunt editen.

Je maakt deel uit van de afdeling Marketing & PR, bestaande uit een Hoofd Marketing en Publiciteit, een Medewerker Marketing en Publiciteit, een Online Marketeer (vacant) en een Assistent Marketing en Publiciteit ondersteund door een of meerdere stagiaires. Daarnaast werk je intensief samen met de andere collega’s op kantoor.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal twee jaar ervaring op het gebied van Online Marketing.
 • Je bent hbo opgeleid in de richting van media, marketing, communicatie.
 • Je kent de ins en outs/ uitdagingen in het online veld en houdt de trends op social media nauwlettend in de gaten.
 • Je hebt passie voor theater en bezoekt graag (onze) voorstellingen.
 • Je bent creatief, proactief en pakt uitdagingen aan.
 • Je bent planmatig, gestructureerd en datagedreven.
 • Je houdt van samenwerken.
 • Je hebt een vlotte pen en bent communicatief vaardig.

Wat bieden wij?

 • Een werkomgeving waar je je creativiteit de vrije loop mag laten gaan.
 • Een leuke werkplek in een oud schoolgebouw in Amsterdam-Oost.
 • Een inspirerende, dynamische en uitdagende functie.
 • De allerleukste collega’s van Nederland.
 • Salaris gerelateerd aan leeftijd en ervaring.
 • Een overeenkomst voor de duur van één jaar, met bij goed functioneren verlenging.

Startdatum aanstelling is in overleg.

Stuur je brief met cv uiterlijk vrijdag 24 maart 2023 naar info@bostheaterproducties.nl, ter attentie van Amber Winkel, en vermeld ‘sollicitatie Online Marketeer + eigen naam’, in de onderwerpregel.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Amber Winkel via 020-421 12 21.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.