Bonnefanten: Medewerker Communicatie & Marketing

Het Bonnefanten in Maastricht zoekt een Medewerker Communicatie & Marketing voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-04-2023Bonnefanten is hét toonaangevende kunstmuseum van Limburg en de euregio. Hier is een rijke collectie oude en hedendaagse kunst in telkens wisselende samenstelling te zien. We genieten nationale en internationale bekendheid als een signalerend museum, met kunst en kunstenaars die (nog) niet in de meeste andere musea te zien zijn. Diversiteit en inclusie staan bij ons hoog in het vaandel. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar staat het Bonnefanten in de top van Nederlandse kunstmusea.

Heb je kennis van de kunst- en cultuursector, voel je je als een vis in het water in de communicatie- en marketingwereld en heb je ervaring met projectmatig werken? Dan zoeken wij jou!

Medewerker Communicatie & Marketing

32 tot 36 uur per week

Doel van de functie
Als allround Medewerker Communicatie & Marketing werk je samen met je collega’s aan de profilering en positionering van het museum in een nationale en internationale context. Je organiseert de communicatie- en marketingtrajecten rondom corporate projecten, tentoonstellingen en de vaste collectie. Binnen deze trajecten bewaak je de beoogde communicatieboodschap, doelgroepen, het budget en monitor je de communicatiemiddelen. Je bent pro- en reactief verantwoordelijk voor persrelaties en contacten met externe leveranciers. Je ontwikkelt en implementeert onderdelen van het communicatie- en marketingbeleid en adviseert collega’s en het Hoofd Communicatie & Marketing vanuit het vakgebied.

Jouw profiel

 • HBO werk- en denkniveau in een voor de functie relevant vakgebied.
 • Minimaal een tot drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Hands-on mentaliteit.
 • Creatief met oog voor kwaliteit.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Duits. Zowel in print als online.
 • Je bent in staat nieuwe wijzen van het betrekken van doelgroepen te ontwikkelen, met digitale middelen, persoonlijke outreach en onorthodoxe activiteiten.
 • Aantoonbare brede culturele interesse en affiniteit met kunst, en kennis over hoe je dit voor een brede en andere doelgroep toegankelijk kunt maken.
 • Kennis van influencers, bloggers of vloggers, media bereik van radio, tv tot print.
 • Kennis en ervaring met contentmanagement-systemen en analytic-programma’s.
 • Resultaatgericht, maar ook flexibel en realistisch.
 • Probleemoplossend.
 • Initiatiefrijke teamplayer.
 • Flexibel op het gebied van avondwerk en werken in weekenden.

Overige informatie
We streven naar 1 juni als datum indiensttreding. Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 0,89 – 1 fte (32 tot 36 uur). Wij hanteren de CAO Provinciale Sector, deze functie is ingeschaald in schaal 8, afhankelijk van kennis en ervaring. Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Esther Wagemans, Hoofd Communicatie & marketing, via pressoffice@bonnefanten.nl.

Het Bonnefanten wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Wij zoeken mensen die door hun profiel, culturele afkomst en/of maatschappelijke positie meer diversiteit op de werkvloer creëren. Wij realiseren ons dat het ook wat van de organisatie vergt. Wij gaan dit avontuur graag met jou aan.

Solliciteren
Jouw sollicitatie kun je vóór 24 april per e-mail richten aan mevrouw M. Gerets, onder vermelding van ‘Vacature Medewerker Communicatie & Marketing’, mailadres: sollicitaties@bonnefanten.nl.

De eerste gespreksronde is gepland op 3 mei.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.