Bibliotheek Veenendaal: Leesconsulent PO

De Bibliotheek Veenendaal in Veenendaal zoekt een Leesconsulent PO voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Bibliotheek Veenendaal is gevestigd in De Cultuurfabriek, in hartje Veenendaal. Het is een levendige en innovatieve organisatie die veel waarde hecht aan samenwerking, kwaliteit en ondernemerschap. De Bibliotheek is een belangrijke speler waar het gaat om kennis, contact en cultuur. De organisatie is volop in beweging en werkt doorlopend aan haar waarde voor de samenleving. De uitgebreide programmering richt zich op educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud.

Vanwege de uitbreiding in structurele samenwerkingen met basisscholen zoekt het team Educatie & Ontwikkelen van Bibliotheek Veenendaal een ondernemende

Leesconsulent PO

28 tot 32 uur per week

Team Educatie & Ontwikkelen werkt steeds meer structureel samen met onderwijs-instellingen en andere samenwerkingspartners om met een geïntegreerd aanbod van activiteiten, scholing en collectie de taalontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar te stimuleren en kansengelijkheid te bevorderen.

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar een ondernemende (senior) leesconsulent die de programmalijn de Bibliotheek op School Primair Onderwijs vanuit de huidige pilot doortrekt naar andere basisscholen. Dit doe je samen met je collega leesconsulent.

Als leesconsulent werk je met (en op) een aantal basisscholen aan het vergroten van kennis en plezier rondom (voor)lezen. Je werkt graag met kinderen van 4 t/m 12 jaar en kunt basisscholen en de Bibliotheek met elkaar verbinden. Vanuit passie onderzoek je wat nodig is om leerlingen met plezier te laten lezen en kun je schooldirecties en schoolteams hierin adviseren. Je ondersteunt, traint en adviseert de leescoördinator en leerkrachten bij het opstellen en uitvoeren van het leesplan. Je stimuleert en enthousiasmeert de leerlingen en hun ouders tot het krijgen van plezier in lezen en voorlezen. Ook zorg je, in afstemming met de school, voor een op maat gesneden en aantrekkelijke schoolcollectie.

Daarnaast werk je binnen het team Educatie & Ontwikkelen ook mee aan het ontwikkelen van beleid rondom leesbevordering en zoek je interne verbindingen binnen onze organisatie. Ook voer je activiteiten uit binnen ons huidige scholenaanbod.

Wie ben jij?
Jij:

 • hebt HBO werk- en denkniveau, werkervaring binnen de aanpak de Bibliotheek op School PO is een pre;
 • bezit goede pedagogische, didactische en presenteervaardigheden;
 • bent een enthousiaste motivator in het werken met leerkrachten, leerlingen en hun (laagtaalvaardige) ouders;
 • hebt kennis van het basisonderwijs en de (taal)ontwikkeling van kinderen;
 • hebt enthousiasme voor en kennis van jeugdliteratuur, leesbevordering en mediawijsheid;
 • bezit eigenschappen als ondernemerschap, nieuwsgierigheid, creativiteit, teamspirit en bent resultaatgericht en digitaal goed vaardig;
 • bent ervaren in projectmatig werken, adviseren en zelfstandig werken.

Wat bieden wij jou?

 • Een afwisselende parttime baan in een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt;
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Openbare Bibliotheken;
 • Deze functie is ingedeeld in functiegroep Uitvoering, normfunctie Specialist uitvoering I (schaal 8 of 9 CAO Openbare Bibliotheken);
 • Vanuit ons HR-beleid streven wij naar diversiteit in de samenstelling van ons team;
 • Een contract voor de duur van een jaar, waarbij op termijn doorgroei naar een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort.

Herken jij je in deze vacature?
Dan is Bibliotheek Veenendaal op korte termijn op zoek naar jou!

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annemieke Michelot, manager Educatie & Ontwikkelen (0318 – 582 651 | am@bibliotheekveenendaal.nl).

We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet! Mail jouw motivatie en CV zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 april 2023. De eerste gespreksronde wordt gepland in week 13 (voor de snelle schrijvers) en in week 14.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.