Bibliotheek Utrecht: Medewerker Zaalverhuur

Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Medewerker Zaalverhuur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-03-2023Bibliotheek Utrecht heeft zich ontwikkeld tot een plek om te lenen, lezen, leren, kennis te delen en te reflecteren. En om mensen te ontmoeten en tot rust te komen. In de Bibliotheek Neude en de twaalf wijkbibliotheken komen elke dag nieuwsgierige mensen, van alle leeftijden en achtergronden. Met ruim 87.000 leden zijn we de grootste ledenclub van Utrecht. Wij stimuleren leesbevordering en leesplezier, digitale vaardigheden en democratisch burgerschap. Zodat iedereen mee kan doen in onze samenleving. We maken samen met Utrechters de bibliotheek. Wil je elke dag een verschil maken in de wereld waarin we samenleven, nú en straks, kom je dan meebouwen?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van Medewerker Zaalverhuur. Heb jij passie voor het organiseren van evenementen, ben jij gastvrij en resultaatgericht ingesteld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Medewerker Zaalverhuur

24 uur per week

Jouw functie
Als Medewerker Zaalverhuur ben je een gastvrij aanspreekpunt en een vraagbaak voor organisaties en particulieren die in de bibliotheek een evenement willen organiseren en/of een ruimte willen huren. Je weet goed hoe je een aanvraag kunt vertalen naar een passende offerte. Je bent verantwoordelijk voor het klantcontact, vastlegging van afspraken en afstemming met leveranciers. Je krijgt energie van het samenwerken met veel verschillende collega’s en partijen en kunt makkelijk schakelen tussen afdelingen om de reservering tot in detail voor te bereiden. Je bent verantwoordelijk voor de planning en bezetting van zalen en het beheer van reserveringen in Smart Event Manager. Uiteindelijk weet je de reservering samen met collega’s naar tevredenheid van de opdrachtgever uit te voeren. Nadat je de verhuring succesvol hebt uitgevoerd draag je zorg voor de verdere afhandeling en facturatie van de reservering.

Als Medewerker Zaalverhuur kom je te werken in het Productieteam. Het Productieteam is verantwoordelijk voor de organisatie van grotere evenementen én commerciële verhuur van zalen in de Bibliotheek Neude. Het Productieteam is verantwoordelijk voor een groei aan inkomsten uit zaalverhuur en het organiseren van professionele producties van evenementen.

Waarom werken bij de Bibliotheek Utrecht?
De Bibliotheek Utrecht is van grote waarde voor de inwoners van Utrecht, is voortdurend in verandering en heeft een grote maatschappelijke ambitie. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om met je professionele inbreng samen met je collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

Wanneer ben je voor ons een interessante kandidaat?

 • Je hebt minimaal mbo+ werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in de hospitality- of evenementenbranche, specifiek met zaalverhuur.
 • Je bent service-, klant- en resultaatgericht.
 • Je beschikt over goede organisatorische, communicatieve, commerciële en administratieve vaardigheden.
 • Je bent proactief, accuraat, stressbestendig, kan prioriteiten stellen en behoud overzicht in complexe situaties.
 • Je krijgt energie van samenwerken, bent nieuwsgierig en beschikt over een probleemoplossend vermogen.
 • Je bent flexibel inzetbaar en ook bereid om als het nodig is in weekenden/ avonden te werken (in overleg).
 • Kennis van Smart Event Manager is een pre.
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de bibliotheek.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

 • Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en jouw eigen inzichten en ideeën.
 • De Bibliotheek Utrecht is een organisatie met een grote maatschappelijke ambitie en is voortdurend in verandering. We werken vanuit onze kernwaarden Nieuwsgierig, Vertrouwen, Samen en Dichtbij.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Openbare Bibliotheken. De functie Medewerker Zaalverhuur is ingeschaald in schaal 6. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.150,00 en maximaal € 2.930,00 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur. Je start in eerste instantie met een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Reageren?
Reageren kan tot en met 26 maart 2023. Je kunt deze onder vermelding van ‘Medewerker Zaalverhuur’ mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 14 en 15.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lize Janssen, Teamleider Productieteam, l.janssen@bibliotheekutrecht.nl.

Iedereen is welkom in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Iedereen is uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de Bibliotheek Utrecht vind je op onze website.