Bibliotheek Utrecht: Bibliotheekassistent

De Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Bibliotheekassistent voor 12 tot 22 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 26-03-2023De Bibliotheek Utrecht met 13 locaties, 87.000 leden en ruim 1,6 miljoen bezoeken, is van grote waarde voor de inwoners van Utrecht, is voortdurend in verandering en heeft een grote maatschappelijke ambitie. Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om met je professionele inbreng samen met je collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Dat maakt werken bij de Bibliotheek Utrecht zo leuk!

Wil je meebouwen? We zijn op zoek naar een

Bibliotheekassistent

12 tot 22 uur per week

Wat ga je doen?
De bibliotheekassistent verwelkomt bezoekers, helpt hen de weg te vinden en zorgt ervoor dat de bibliotheek een gastvrije plek is. De bibliotheekassistent geeft bezoekers tips bij printen, kopiëren en/of computergebruik. De bibliotheekassistent ruimt de boeken op die met transport zijn binnengekomen, zorgt ervoor dat de boeken op de goede plek staan, en zet reserveringen klaar. De bibliotheekassistent bereidt ook activiteiten voor die in de bibliotheek plaatsvinden door de ruimten gereed te maken. Jij bent een echte gastheer of gastvrouw. Ook kan je worden ingezet als BHV-er of EHBO-er. Hiervoor krijg je indien nodig een opleiding.
Je werkt samen met de bibliotheekmedewerkers en toezichthouders.

Wie zoeken wij?

  • Je krijgt energie van en bent nieuwsgierig naar mensen.
  • Je houdt ervan om je werk zo efficiënt mogelijk in te delen.
  • Je bent een aanpakker, je ziet wat er aan werkt ligt en pakt zaken direct op.
  • Je ben digitaal vaardig.
  • Je bent flexibel.
  • Je bent enthousiast over de bibliotheek.
  • Als bibliotheekassistent werk je voor de Bibliotheek Utrecht en kan je ingezet worden op al onze vestigingen die verspreid zijn over de stad. Sommige bibliotheken zijn ook ’s avonds of in de weekenden open. Dit betekent dat je ook ’s avonds en in het weekend kan werken.
  • Je hebt MBO werk- en denkniveau.

Heb je vragen? Bel dan met Sylvia Deerenberg op 06-27883244, of loop even binnen voor een praatje met één van de collega’s.

Herken je jezelf hierin?
Zorg dat je CV en motivatiebrief uiterlijk 26 maart 2023 a.s. bij ons binnen is. Je kunt deze onder vermelding van ‘vacature Bibliotheekassistent’ mailen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 3 april as.
In het geval je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je uiterlijk donderdag 30 maart 2023 hierover bericht.
In de week van 10 april staat de tweede gespreksronde gepland.

De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Openbare Bibliotheken. De functie van bibliotheekassistent is ingeschaald in schaal 4. Inschaling is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 1980 en maximaal € 2645 bruto per maand bij een voltijd werkweek van 36 uur. Je begint met een arbeidsovereenkomst voor een jaar.

Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Daarbij is iedereen uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.