Bibliotheek De tweede verdieping: Communitycoördinator

Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein zoekt een Communitycoördinator voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Stichting Bibliotheek Nieuwegein, De tweede verdieping, is een innovatieve bibliotheek in het hart van de stad met informatiepunten op buurtpleinen. Wij zijn een creatieve en laagdrempelige plek waar alle Nieuwegeiners van harte welkom zijn. Een huiskamer van de stad waar je je talenten ontwikkelt, kennis opdoet en geniet van cultuur.

Voor ons dynamische team zoeken wij per direct een innovatieve en creatieve

Communitycoördinator

8 uur per week

Wij zoeken een inspirerende collega die zich elke maandag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur inzet voor en met de 55-plussers in Nieuwegein door het organiseren en uitvoeren van de community PLUS-café en Lucky Life.

Over het PLUS-café en Lucky Life
Het PLUS-café is een community voor actieve senioren die wekelijks bijeenkomen op maandagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur. De onderwerpen die besproken worden gaan over gezondheid, lifestyle, cultuur, digitale media, literatuur of een actualiteit. Er is ruimte om in een veilige omgeving te debatteren, meningen en ervaringen uit te wisselen. Bij deze doelgroep is betekenisvol ontmoeten en contacten opdoen van groot belang.

Bij de community Lucky Life ontmoeten Nieuwegeiners elkaar wekelijks op donderdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur. Ze gaan in gesprek met elkaar over gezondheid en leefstijl. Samen investeren ze in gezondheid. Ze komen gericht naar deze community toe voor gezondheidsinformatie en het delen van verhalen en ervaringen.

Over de bibliotheek
De bibliotheek staat voor kennisbevordering en het opdoen van (positieve) gezondheidsvaardigheden op een interactieve en persoonlijke wijze.
Samen met de lokale gezondheidsprofessionals wordt aan een integraal activiteitenprogramma gewerkt waarbij kennisdeling en programmering op basis van de behoeftes van inwoners voorop staat.

Wat ga je allemaal doen

  • Programmeren, organiseren, uitvoeren en evalueren van activiteiten.
  • Je bent het wekelijkse aanspreekpunt van deze communities.
  • Je stuurt het vrijwilligersteam aan. Ook bedenk je, in overleg met hen en de deelnemers, boeiende activiteiten. Je speelt hierbij in op de actualiteit.
  • Je benadert experts voor het geven van workshops en lezingen.
  • Samen met de programmamakers Gezondheid en Leefstijl, (Digitale) Geletterdheid en Culturele Programmering ontwikkel je het programma voor jouw activiteiten.
  • Je verzorgt de communicatie naar bezoekers door het versturen van een wekelijks WhatsApp-bericht en een maandelijkse e-mail over de activiteiten en zorgt samen met collega’s van communicatie voor de PR.
  • Je verzorgt de administratie rondom jouw activiteiten.

Is dit jouw profiel?
Je hebt affiniteit met (positieve) Gezondheid en Leefstijl. Je voelt je thuis in de bibliotheek. Je zet je creativiteit interactief in voor een groep 55-plussers. Je kunt aantonen dat je in staat bent om te programmeren, organiseren en uitvoeren. Daarnaast kun je goed samenwerken met collega’s en vrijwilligers. Je hebt ervaring met het begeleiden van groepen, met name senioren. Je bent verbindend, innovatief en stressbestendig. Je hebt uitstekende mondelinge, schriftelijke en digitale vaardigheden en hebt oog voor de bezoekers.

Wij bieden jou
De bibliotheek Nieuwegein (De tweede verdieping) is een innovatieve organisatie met een prettige en informele werksfeer. Wij vinden het belangrijk dat jij genoeg ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Het salaris dat bij de functie hoort is ingedeeld in schaal 6 volgens de CAO openbare bibliotheken. Je officiële functietitel luidt Specialist uitvoering IV.

Past deze functie bij jou? Mail je CV met motivatie dan uiterlijk 2 april 2023 naar: administratie@detweedeverdieping.nu. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 13 april 2023.

Bel bij vragen over de functie Colinda Olff, programmamaker Gezondheid en Leefstijl, op 06-19 23 54 92.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.