ARTIS: Medewerker Evenementen

ARTIS in Amsterdam zoekt een Medewerker Evenementen voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-03-2023ARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar wij een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het park, Artisplein, Planetarium en de musea: Micropia en het Groote Museum.

Het cluster Publiek & Beleving heeft als doel een optimale publieksbeleving te creëren en te bewaken en is verantwoordelijk voor alle operatie rondom de bezoeker. Het cluster bestaat uit de afdelingen Publieksservice, Vrijwilligers & docenten, Parkmanagement & Evenementen, het laboratorium Micropia en het Groote Museum en is vanuit ARTIS verantwoordelijk voor de publiekshoreca.

Voor de afdeling Parkmanagement & Evenementen zijn we op zoek naar een

Medewerker Evenementen

38 uur per week

Werkzaamheden
In deze functie ligt een groot deel van je focus op de productie van activiteiten van de ARTIS-Academie. De ARTIS-Academie ontwikkelt het hele jaar door avondprogramma’s, cursussen, voorstellingen, debatten en collegereeksen met als doel bezoekers zich op inspirerende wijze te laten verdiepen in natuur, kunst en wetenschap. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (mede-)organisatie van een groot palet aan evenementen en activiteiten.

Van een Museumnacht met 10.000 bezoekers tot luxe diners, bijeenkomsten en exclusieve avondopenstellingen; de afdeling Parkmanagement en Evenementen is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle operationele zaken rondom de meest uiteenlopende evenementen die plaatsvinden in en bij ARTIS. Deze evenementen zijn niet alleen divers in vorm, maar ook zeker door de verschillende locaties die ARTIS te bieden heeft. Denk aan dineren terwijl er zeeleeuwen langs zwemmen, een borrel met uitzicht op de giraffen, proosten onder de sterren in het Planetarium of een inhoudelijk programma in ARTIS-Micropia. Bij de organisatie van deze werkzaamheden werk je nauw samen met collega’s van verschillende afdelingen; van fondsenwerving tot beveiliging en van ARTIS-vrijwilligers tot de technische staf.

Naast al deze evenementen is de afdeling verantwoordelijk voor het bewaken van de publieksbeleving op dagelijkse basis.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Je maakt de vertaalslag van de creatieve, inhoudelijke plannen van de ARTIS-Academie naar goed geproduceerde evenementen, waarbij je zowel de productie als de uitvoer waarborgt.
 • Je fungeert als contactpersoon en coördinator bij evenementen van het moment vanaf de definitieve verkoop, of vanaf de interne aanvraag, tot na de uitvoer van het evenement.
 • Je adviseert, denkt mee en begeleid zowel externe- als interne opdrachtgevers en bent hierbij alert op zowel kansen als uitdagingen op inhoudelijk en operationeel vlak.
 • Je onderhoudt contact met opdrachtgevers, partners, interne diensten en leveranciers zoals de catering- en AV-partner.
 • Je bereidt de evenementen tot in detail voor, stelt draaiboeken op en deelt deze actief met betrokkenen.
 • Je coördineert de uitvoer tijdens het evenement, van opbouw tot en met afbouw.
 • Je evalueert de evenementen en doet voorstellen om deze of het proces structureel te verbeteren waar nodig.
 • Je ondersteunt de werkzaamheden en bezetting van de afdeling waar nodig, hierbij ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in ARTIS-Park, ARTIS-Micropia en ARTIS-Groote Museum om de publieksbeleving te waarborgen.

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond of geloof. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel
We vragen:

 • HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur richting eventmanagement, hotelschool of facilitaire dienstverlening.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van en ervaring in het aansturen van externe partijen.
 • Je bent stressbestendig, organisatorisch, oplossingsgericht en alert.
 • Je bent publieksgericht en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • ARTIS en haar musea zijn 365 dagen per jaar geopend. Je bent flexibel en vindt het geen probleem om zowel doordeweeks als in weekenden en tijdens feestdagen te werken, tijdens piekperiodes en onder hoge (tijds)druk.
 • Diploma’s EHBO, BHV en sociale hygiëne zijn een pré.

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig: elke dag in ARTIS is anders!

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen. ARTIS heeft een brede reiskostenvergoeding die duurzaam vervoer stimuleert. Je krijgt ook een bijdrage voor een aanvullende zorgverzekering en je geniet van korting tot andere parken in Nederland.

Solliciteren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 31 maart 2023. Je sollicitatie kun je richten aan Leonie Klinkenberg, Hoofd Parkmanagement en Evenementen.

Reserveer voor deze sollicitatieprocedure alvast deze data in je agenda:

 • De eerste ronde is gepland in week 14.
 • De tweede ronde is gepland op week 15.

Cees Jellema, Teamleider P&O, beantwoordt graag jouw vragen over deze vacature, zowel inhoudelijk als over de procedure. Hij is te bereiken via p&o@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.