Argan: Programmamaker / Projectmedewerker

Argan in Amsterdam zoekt een Programmamaker / Projectmedewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Argan is een Amsterdams debatcentrum waar al ruim 25 jaar jongeren, beleidsmakers, experts en belangstellenden met diverse achtergronden samenkomen om maatschappelijke thema’s en taboes bespreekbaar te maken. Argan organiseert debatavonden, workshops en voorlichtingen en traint Amsterdamse jongeren om vaardiger te worden in het voeren van debatten.

Argan heeft ruime ervaring in het organiseren van maatschappelijke debatten en dialoogbijeenkomsten. De onderwerpen die in de onze bijeenkomsten centraal staan, hebben altijd betrekking op actuele ontwikkelingen, op stedelijk, landelijk én internationaal niveau. De debatten en dialoogbijeenkomsten bieden de gelegenheid om met andere belangstellenden van gedachten te wisselen en zowel gelijkgestemden, als andersdenkenden te ontmoeten. Met bijdragen vanuit gastsprekers, trachten wij de aanwezigen te informeren en met name onder de jonge deelnemers de interesse in debat en maatschappij te stimuleren.

Argan werkt onder de noemer Argan Academy aan het versterken van de maatschappelijke competenties van kinderen en jongeren, in samenwerking met lokale jongerenorganisaties en onderwijsinstellingen (voortgezet onderwijs en MBO-onderwijs). De Argan Academy heeft als doel om de maatschappelijke positie van Amsterdamse kinderen en jongeren te versterken. Met behulp van instrumenten zoals debatten, trainingen en workshops werken wij aan het vergroten van kennis en het verbeteren van bepaalde vaardigheden, waar de kinderen / jongeren de rest van hun leven baat bij zullen hebben. Zo werken wij onder andere aan het verbeteren van de gespreks- en debatteervaardigheden van de deelnemers (argumenteren, overtuigingen, kritisch luisteren, respect voor de mening van een ander, toon en houding).

Word jij enthousiast van een goed debat? Sta je bekend om je vele ideeën en heb je goede organisatie skills? Ben jij op zoek naar een baan waar je je kunt verdiepen in verschillende sociaal maatschappelijke onderwerpen, waar er veel ruimte is voor eigen initiatief en waar je je met een klein team inzet om de maatschappelijke competenties van jongeren te versterken?

Bij Argan zijn we op zoek naar een

Programmamaker / Projectmedewerker

32 uur per week

Als Projectmedewerker / Programmamaker ben jij verantwoordelijk voor het programma-aanbod voor onze belangrijkste doelgroep; jongeren tussen 12 en 27 jaar. Je doet onderzoek naar belangrijke thema’s binnen deze doelgroep, bedenkt actuele programma’s, gaat op zoek naar nieuwe samenwerkingen en houdt je bezig met zowel de inhoud als de uitvoering van deze activiteiten.

Wat ga je doen?

 • Je organiseert programma’s en projecten waaronder debatten, voorlichtingen, workshops en trainingen.
 • Je investeert in het opbouwen en onderhouden van het netwerk van Argan en gaat actief op zoek naar nieuwe samenwerkingen.
 • Je zorgt voor zichtbaarheid van Argan en vertegenwoordigt Argan in externe werkgroepen en overleggen.

Wat breng je mee?

 • HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met projectmatig werken en projectleiding.
 • Goed organisatorisch vermogen.
 • Sterke communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift.
 • Affiniteit met maatschappelijke thema’s en politiek.
 • Je bent zelfstandig, flexibel, creatief en proactief.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende functie, met veel ruimte voor eigen inbreng.
 • Een groot netwerk met interessante partners, sprekers en professionals.
 • Salaris en rechtspositie conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering, reiskostenregeling, collectieve verzekeringen en flexibele werktijden.

Solliciteer
Mail jouw CV en motivatiebrief uiterlijk 2 april 2023 naar Sabi El Moussaoui, sabi.el.moussaoui@argan.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je telefonisch contact op met Sabi El Moussaoui via 06 22966355.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.