Amsterdam Museum: Junior Medewerker Financiën

Het Amsterdam Museum in Amsterdam zoekt een Junior Medewerker Financiën voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-03-2023Het Amsterdam Museum (AM) is hét stadsmuseum van Amsterdam en vertelt het verhaal van de stad over toen, nu en straks. We brengen inzicht, verwondering en verbinding tot stand bij bezoekers en bewoners. Voor de komende jaren heeft het Amsterdam Museum een ambitieuze agenda met grote projecten zoals meerdere tentoonstellingen in ons tijdelijk onderkomen in de Hermitage Amsterdam, in Huis Willet-Holthuysen en innovatieve museale projecten op verschillende locaties in de stad. Voor onze hoofdlocatie het voormalig Burgerweeshuiscomplex aan de Kalverstraat bereidt het AM zich voor op een grootschalige en ingrijpende renovatie. Daarnaast heeft het AM het beheer over het museale grachtenpand aan de Herengracht, Huis Willet-Holthuysen en in Amsterdam-Noord het Collectiecentrum (depot) en een kantoren- en opslagpand aan de Disketteweg.

Voor de afdeling Bedrijfsvoering zoekt het Amsterdam Museum zo spoedig mogelijk  een

Junior Medewerker Financiën (v/m/x)

32 uur per week

Team Financiën
Het team financiën valt onder de afdeling Bedrijfsvoering en verzorgt de financiële functie van het Amsterdam Museum. Dit houdt in het beheer van de financiële administratie, het opstellen van jaarplannen, tussentijdse rapportages en jaarverslag, het voeren van de AO / IC functie, het applicatiebeheer van het centrale financiële systeem en het kassasysteem, het budgetbeheer en geven van adviezen. Daarnaast is sprake van specifieke projectmatige werkzaamheden.

Jouw rol
Als medewerker financiën kom je te werken in een collegiaal en dynamische werkomgeving in hartje Amsterdam. Jij verzorgt en bewaakt de debiteurenadministratie. Ook de inkoopfacturen en crediteurenadministratie valt onder jouw nauwgezette zorg en verantwoordelijkheid. Verder kent de functie uiteenlopende taken binnen de financiële administratie, zoals de voorbereiding van de betalingsopdrachten, de verwerking van het bankboek en je draagt bij aan de juiste verwerking van en rapportages over de bezoekersinkomsten.

Wij zoeken een collega,
bij wie accuratesse, flexibiliteit en pro activiteit hoog in het vaandel staan. Je brengt de noodzakelijke financiële kennis en expertise mee en hebt een hands-on mentaliteit en kan overweg met Excel. Ervaring in financiële systemen Exact en Elvy is een pré. Momenteel zoeken wij een junior collega, die eventueel op termijn kan doorgroeien.

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Pro actief
 • Georganiseerd
 • Verbindend
 • Communicatief

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische en inspirerende werkomgeving met gedreven collega’s.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar), eventuele verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Een marktconform salaris, schaal 6 volgens de Personeelsregelingen van de Gemeente Amsterdam, met een maximum van € 3.018,- bruto per maand bij 36 uur per week en exclusief 17,05% Individueel Keuzebudget. De definitieve inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring
 • Een laptop in bruikleen van het museum.

Zoek jij een interessante baan waar je zowel je financiële kwaliteiten als je sociale vaardigheden kunt inzetten? Ben je breed inzetbaar en vind je het leuk om mee te werken aan de alledaagse administratieve werkzaamheden en projecten binnen het Amsterdam Museum? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Solliciteren
Als je belangstelling hebt voor de functie, kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden, dat kan in een tekst- of in een audiobestand van totaal maximaal zeven minuten. Het is niet nodig om een motivatiebrief en CV mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk. Graag ontvangen we naast je antwoorden je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

 1. Wat motiveert je om te solliciteren op deze functie bij het Amsterdam Museum?
 2. Beschrijf een voorbeeld uit de praktijk waaruit blijkt wat jouw ervaring is met financiële administratie.
 3. Vertel ons in het kort over een (complexe) financiële opdracht, die je recent hebt uitgevoerd en laat zien hoe je dit hebt opgepakt.
 4. Accuraat werken is cruciaal in de financiële administratie. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je op een nauwkeurige en betrouwbare manier werkt?

Laten we kennismaken!
Graag ontvangen we je antwoorden uiterlijk vóór vrijdag 31 maart 2023 via po@amsterdammuseum.nl onder vermelding van ‘Vacature Junior Medewerker Financiën’. Mocht je inhoudelijke vragen hebben, neem dan contact op met Josje Elhorst, Assistent Controller j.elhorst@amsterdammuseum.nl.

Het Amsterdam Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil nadrukkelijk een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om toonaangevende resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.