Theatergroep Suburbia: Hoofd Bar en Vrijwilligerscoördinator

Theatergroep Suburbia in Almere zoekt een Hoofd Bar en Vrijwilligerscoördinator voor 0,8-1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 24-03-2023Theatergroep Suburbia is het stadstheatergezelschap van Almere. Suburbia maakt toneel in de polder: ontroerende, tragische en hilarische voorstellingen over de mens in al zijn kleinheid. Jaarlijks maakt Suburbia vier producties: een reisvoorstelling voor de Nederlandse theaters, een zomervoorstelling op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, een kleine, ‘draagbare’ locatievoorstelling en een grote locatievoorstelling in de provincie Flevoland.

Wij zoeken per 5 juni een

Hoofd Bar & Vrijwilligerscoördinator

0,8-1 fte

De voorstelling:
In de zomer van 2023 spelen wij het Frans-Canadese toneelstuk Tom op de boerderij van Michel Marc Bouchard (Québec, 1958) geregisseerd door Albert Lubbers. Voor het eerst maken we op de Stadsboerderij Almere een muziektheatervoorstelling samen met Ensemble Black Pencil. De cast bestaat uit Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos en Dilan Yurdakul.

De functie:
Als hoofd bar ben je verantwoordelijk voor het draaien van de bar op locatie. Samen met de vrijwilligers zet je de bar en het restaurant klaar, bedien je de kassa, schenk je drankjes in en maak je gezellige praatjes met de bezoekers. Tevens houd je de voorraden in de gaten en communiceer je tijdig wanneer er nieuwe inkopen moeten worden gedaan.

Als vrijwilligerscoördinator stuur je het team van vrijwilligers aan. Je maakt de roosters rond, communiceert deze en zorgt er per voorstelling voor dat er voldoende personeel aanwezig is. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Je geeft ze taken en beantwoordt hun vragen en draagt daarmee bij aan een soepel en gastvrij verloop van de voorstellingsavonden.

De werkzaamheden:
Hoofd Bar en vrijwilligerscoördinator:

 • Draagt zorg en verantwoordelijkheid voor de bar en de voorraden.
 • Neemt de leiding in het op- en afbouwen van het restaurant en de bar.
 • Maakt gezellig contact met de bezoekers van de voorstelling en draagt daarmee bij aan de gastvrije sfeer van de avond.
 • Maakt de werkroosters en communiceert deze met de vrijwilligers.
 • Helpt waar het kan met het werven van nieuwe vrijwilligers.
 • Is tijdens de speelperiode het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers.
 • Stuurt op locatie de vrijwilligers aan en draagt zorg voor een soepel en gastvrij verloop van de avond.
 • Geeft de vrijwilligers tussen het werken door de liefde en aandacht die ze verdienen.

Functie-eisen:

 • Heeft relevante horeca-ervaring
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Heeft ervaring met de omgang en aansturing van vrijwilligers
 • Houdt van een uitdaging
 • Heeft geen van 9-tot-5-mentaliteit
 • Heeft bij voorkeur een rijbewijs (B) en is het bezit van een auto
 • Woonachtig in Almere of omgeving is een pre

+ Ben jij naast een barman met liefde voor vrijwilligers ook een verhalenverteller en zou jij het leuk vinden om 1 keer in de week een korte inleiding bij de voorstelling te geven? Laat het ons vooral weten!

Beschikbaarheid:

 • Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 4 augustus, voor op- en afbouw van de bar en voor de voorstellingen op woensdag tot en met zondag (woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdagavond en zondagmiddag).
 • Op woensdag tot en met zaterdag van 16.00 tot 00.00 uur.
 • Op zondag van 13.00 tot 18.30 uur.

Geboden:
Een gezellige periode bij een klein ambitieus theatergezelschap op een prachtige locatie. Wij bieden een salaris in opvolging van de cao dans en toneel, een reiskostenvergoeding, diner op werkdagen en de mogelijkheid om de voorstelling te bezoeken.

Reageer door een korte motivatiebrief met cv te mailen naar: productie@theatergroepsuburbia.nl.

Voor vragen kun je bellen met Demi(productieleider) via:
06-471 751 69.

Je kunt op deze vacature reageren tot en met vrijdag 24 maart.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.