The Art Foundation: Bestuurslid

The Art Foundation in Maassluis zoekt twee Bestuursleden voor 4 tot 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenThe Art Foundation wil de ontwikkeling van kunst en cultuur bevorderen, stimuleren en realiseren opdat deze toegankelijker word voor een gevarieerd publiek. Het verbinden van kunst en cultuur met erfgoed en maatschappelijke en technologische ontwikkelingen speelt hierin een belangrijke rol.

The Art Foundation is een jonge stichting die is opgericht om hier vorm aan te geven via aansprekende projecten. De afgelopen jaren zijn al leuke multidisciplinaire resultaten neergezet.

Lijkt het je leuk om mede verantwoordelijk te zijn voor het realiseren van mooie kunstwerken en manifestaties waarmee we mensen verbazen, verwonderen en prikkelen opnieuw te kijken naar hun omgeving? En zo een steentje bijdragen de wereld een stukje duurzaam mooier te maken?

Wij zoeken per direct twee

Bestuursleden

4 tot 6 vergaderingen per jaar

The ARt Foundation werkt momenteel aan een gezondere, meer solide en toekomstbestendige organisatie. Hiervoor zijn wij op zoek naar twee bestuursleden.

Kwalificaties voor een bestuurslid zijn

  • Een bestuurslid heeft bij voorkeur affiniteit met beeldende kunst, maatschappij en kunst in de openbare ruimte, of een andere kunst discipline.
  • Zijn geen directe belanghebbende van de stichting.
  • Beschikken over een brede interesse
  • Beschikken over een netwerk dat relevant is voor de stichting. Dit kan zijn op cultureel vlak, in de politiek of in het bedrijfsleven.
  • Zijn bij voorkeur woonachtig in Zuid-Holland.
  • Onderschrijven de Governance Code Cultuur.
  • Zetten zich 5 a 6 uur per maand actief in voor het behoud, kwaliteit, doel- en rechtmatigheid en continuïteit van de stichting.

Naast deze algemene kwalificaties voor algemene bestuursleden zijn wij in het bijzonder op zoek ten minste een bestuurslid met kennis en ervaring heeft op financieel gebied. Ook ervaring op gebied van zakelijke sponsoring en particuliere fondsenwerving wordt gewaardeerd.

Inzet
Het bestuur vergadert ongeveer vier tot zes keer per jaar. Op sommige momenten zal het nodig zijn iets vaker te vergaderen of taken uit te voeren. Aanwezigheid van bestuursleden bij onthullingen en evenementen wordt op prijs gesteld.

Vergoeding
Wij zijn een ANBI-stichting. Het bestuur ontvangt geen beloning voor werkzaamheden en of vergaderingen.

Reageren
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Tessa Kleizen: 06-45354451. Stuur jouw motivatie met CV naar via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.