Perron 07: Perronista – Pedagogisch Medewerker

Perron 07 in Den Haag zoekt Perronista’s – Pedagogische Medewerkers voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenPerron 07 is een innovatief kinderopvang-alternatief. Perron 07 is geopend in mei 2014 en gehuisvest in een prachtig oud schoolgebouw in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Het pand is vormgegeven en ingericht volgens de ‘Sporen van Reggio’ pedagogiek.

Perron 07 is het eerste kindercentrum van Stichting Pedagogiekontwikkeling 07. Sinds 1997 onderzoekt, ontwikkelt en vertaalt zij de Reggio Emilia benadering voor de Nederlandse kinderopvang.

Binnen Perron 07 bouwen Pedagogista’s, Atelierista’s (pedagogisch kunstenaars) samen met de Perronista’s de kinderen en hun ouders een eigen cultuur op. Perron 07 stelt zich ten doel om een alternatief Kinderopvang model te ontwikkelen en verder uit te dragen.

Belangrijk uitgangspunt van Sporen op Perron is dat kinderen zich ontwikkelen door zich op verschillende manieren te uiten. Door een rijk aanbod worden alle mogelijke ‘100 talen’ ontwikkeld. De 100 talen van de dans, muziek, eten, natuur, kleur en geur verrijken de communicatie en dus het samen leren en ontwikkelen. Het stelt de kinderen in staat om zelf en met anderen samen te onderzoeken en te experimenteren. Van de ene vraag naar de andere te gaan: het leert hen te leren. De kinderen leren de wereld om hen heen en zichzelf kennen, te begrijpen en betekenis te geven. Perron 07 wil kinderen niet bezighouden maar onderzoeken wat hen bezighoudt.

Perron 07 zoekt ter versterking van het team van haar kindercentrum

Perronista’s (m/v) – pedagogische medewerkers

die zich kunnen vinden in de Sporen pedagogiek en die zich daar verder in willen ontwikkelen

24 tot 32 uur per week

Een Perronista op Perron 07:

  • Is nieuwsgierig naar jonge kinderen.
  • Heeft belangstelling voor jonge ouders.
  • Houdt van onderzoeken en experimenteren.
  • Houdt van samenwerken / samen bouwen / samen ontwikkelen.
  • Is bereid mee te werken aan het realiseren van de doelstelling van Perron 07.
  • Heeft meerdere sporen bewandeld: zowel pedagogisch als kunstzinnig.

Salariëring: Perron 07 werkt conform de CAO kinderopvang.

Ben je na het lezen van deze vacature nieuwsgierig geworden?
Mail je motivatie met je CV naar kennismaken@perron07.nl.

Mensen met een WO of HBO achtergrond maar niet gecertificeerd voor de kinderopvang willen we ook uitnodigen om te solliciteren.

Voor meer inhoudelijke vragen kun je terecht op de website. Voor een indruk van de plek en het werk kun je ook onze Facebook en/of Instagram pagina bekijken, of het Follow Up interview met Perronista Heleen Boeken lezen op het blog van Culturele vacatures.

Na het ontvangen van je motivatiebrief met je CV zullen we je uitnodigen voor een kennismakingsochtend op Perron 07. Zo kun je je een goed beeld vormen van ons schooltje van en het werken met jonge kinderen. Als je enthousiast blijft en dat is wederzijds nodigen we je uit om een ochtend mee te komen werken op een van de perrons. Daarna kun je weloverwogen besluiten of je de stap durft te nemen Perronista te worden.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.