Openbare Bibliotheek Amsterdam: Waarnemend Teamleider

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Waarnemend Teamleider voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geenWil jij graag een bijdrage leveren aan het bouwen van een moderne, maatschappelijke, hybride bibliotheek voor, door en van alle Amsterdammers? Vind jij het leuk om een team te coachen en een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het team? Kom dan met ons kennismaken.

De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een maatschappelijk-culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering. Met 28 vestigingen en circa 3,5 miljoen bezoekers per jaar is de OBA de meest bezochte culturele instelling in Amsterdam.

De OBA heeft de visie en ambitie om vanuit een hospitality omgeving nog meer en betere informatie, kennis en cultuur te bieden aan de bewoners van Amsterdam en omgeving.

Wij zoeken per direct een

Waarnemend Teamleider (m/v/x)

32 tot 36 uur per week

In dit kader past ook de strategie om intensieve samenwerkingsverbanden aan te gaan met externe partijen en het OBA netwerk verder uit te breiden. De Teamleider weet wat er speelt in de stad en ondersteunt bij deze activiteiten. Zo helpt de Teamleider de organisatie verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor het functioneren van een vestiging. Je coacht en geeft leiding aan medewerkers, benut hun competenties en initiatieven en stimuleert hun persoonlijke ontwikkeling. Je bent daarmee ook verantwoordelijk voor de toepassing van het personeelsbeleid en voert onder andere vitaliteits-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je stelt werkplannen op en voert deze uit. Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk en draagt bij aan de externe vertegenwoordiging en profilering van de OBA.

Jouw profiel

 • Je hebt een HBO denk- en werkniveau.
 • Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke leidinggevende functie.
 • Je bent klant- en resultaatgericht.
 • Je kan goed samenwerken, plannen en organiseren.
 • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken.
 • Je bent proactief en in staat om prioriteiten te stellen.
 • Je hebt een open persoonlijkheid en een hands-on mentaliteit.

Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige ondersteunende rol in een unieke Amsterdamse organisatie, die actief is op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij.
 • De kans om een bijdrage te leveren aan het klantvriendelijk en professioneel acteren van de vestigingen.
 • Dit is een tijdelijke functie waarbij je de huidige teamleider waarneemt, in eerste instantie voor de duur van drie tot zes maanden.
 • Een functie voor 32 tot 36 uur per week.
 • Marktconform salaris- en arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 9 cao openbare bibliotheken, maximaal € 4.241,-).
 • Een functie met een grote mate van zelfstandigheid.

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Fleur Pronk, sectormanager Dienstverlening op mailadres f.pronk@oba.nl.

Wil je meer weten over de procedure, neem dan op maandagen, woensdagen of donderdagen contact op met Debby Reemers, recruiter, op 06-216 216 93.

Reageren
Mail jouw motivatie en cv zo spoedig mogelijk naar sollicitaties@oba.nl onder vermelding van ‘Teamleider’.

Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren. 

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.