Openbare Bibliotheek Amsterdam: Projectleider Digitalisering

De Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt een Projectleider Digitalisering voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenLeid je graag digitale projecten in goede banen? Zoek je een veelzijdige baan in de ICT bij een maatschappelijke organisatie? Wil je graag voor een vaste werkgever in Amsterdam gaan werken? Reageer dan direct!

Sinds 1919 is de Openbare bibliotheek van Amsterdam de plek waar Amsterdammers komen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Waar dit in de 20ste eeuw in bibliotheken vooral gebeurde met boeken, vraagt de 21ste eeuw om meer leervormen en een breder aanbod. Denk aan tentoonstellingen, voorstellingen, debatten, workshops en game-events en het bieden van toegang tot goed werkend internet en up-to-date ICT voorzieningen, innovatieve toepassingen en technologie die anders onbereikbaar is voor Amsterdammers. De uitdaging voor ons is om ervoor te zorgen dat alle Amsterdammers kunnen deelnemen aan de informatiesamenleving en dat niemand achterblijft.

De OBA zoekt een

Projectleider Digitalisering

36 uur per week

Wat ga je doen?
Je adviseert over projecten met een digitaliseringscomponent en draagt zorg voor de realisatie (plannen, organiseren en implementeren). Je bent de schakel tussen het CTO Office, ICT Operatie, OBA sectoren, partners van de OBA, en leveranciers. Samen met hen bedenk en selecteer jij de beste digitale oplossingen en bouw je mee aan de bibliotheek van morgen.

De afdelingen CTO Office en ICT operations werken hard aan een toekomstbestendig, digitaal fundament voor de OBA. En jij? Jij kunt hier aan bijdragen!

Een paar concrete voorbeelden van de werkzaamheden

 • Een nieuw ERP-systeem selecteren dat goed aansluit bij behoeften van de OBA en dit samen met de leverancier implementeren.
 • Onze infrastructuur ‘platform proof’ maken en zorgen dat onze partners en vrijwilligers ook eenvoudig gebruik kunnen maken van onze digitale infrastructuur.
 • Het begeleiden van de overgang van onze huidige glasvezelnetwerk naar een nieuwe, flexibele infrastructuur. Zo kunnen we in de toekomst binnen no time overal in en om de stad een nieuwe OBA-vestiging openen.
 • Het coördineren van onderhoud en vernieuwing van belangrijke netwerkcomponenten. Zo zorgen we ervoor dat het OBA-netwerk veilig is én blijft.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO+ werk en denkniveau.
 • Je hebt een opleiding in IT, informatiemanagement, verandermanagement of digitalisering; of je hebt relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten.
 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit: je werkt graag op operationeel én op tactisch niveau.

Je beschikt over enkele specifieke competenties

 • Inventief handelen: je improviseert en betreedt nieuwe paden bij het verbeteren van bestaande oplossingen, werkwijzen en aanpakken.
 • Resultaatgerichtheid: je bent vasthoudend bij het behalen van resultaten en zoekt effectieve oplossingen voor eventuele belemmeringen.
 • Omgevingsbewust: je houdt rekening met verhoudingen tussen stakeholders binnen en buiten de organisatie en weet de juiste personen op een passende wijze te benaderen.
 • Samenwerken: je stimuleert en optimaliseert samenwerking.

Wij bieden
Wij bieden een dynamische en uitdagende baan bij een organisatie middenin het maatschappelijke en culturele hart van Amsterdam. Een organisatie met een rijke historie, maar met het oog op de toekomst. Daar kan jij heel concreet en actief aan bijdragen. De functie is ingeschaald in schaal 9 van de CAO Openbare Bibliotheken (Bruto maandsalaris minimaal € 3.293,- tot maximaal € 4.241,- op basis van 36 uur per week).

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Heleen de Boer, Hoofd ICT Operations, telefoonnummer 020-523 0984.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Word je enthousiast van dit profiel?
Stuur dan je motivatie en cv naar sollicitaties@oba.nl onder vermelding van ‘Projectleider Digitalisering’. Neem voor meer informatie over de procedure contact op met Debby Reemers, recruiter, via 06-216 216 93

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.