NRP: Directeur

NRP – Nationaal Renovatie Platform in Purmerend zoekt een Directeur voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 01-04-2023De bestaande gebouwde omgeving vertegenwoordigt een groot kapitaal: niet alleen in geld maar vooral in culturele waarde en in emotionele zin. Het NRP zet zich in om deze bestaande gebouwen – erfgoed, monumenten en moderne(re) gebouwen – te laten voldoen aan de eisen van veranderend gebruik, energiezuinigheid en circulaire economie. Wat is meer circulair dan het bestaande (her)gebruiken? Samen met 100 partners committeren wij ons aan de belangrijkste opgave van nu: de transformatie en vernieuwing van de bestaande gebouwde omgeving. Dit raakt direct aan actuele maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie, binnenstedelijke vernieuwing en de vraag naar woonruimte.

Onze activiteiten bestaan onder andere uit kennissessies, de NRP academie, buitenlandse excursies en twee jaarlijkse prijzen: de Gulden Feniks (dé prijs voor de meest excellente voorbeelden van renovatie- en transformatie projecten) en de Masterprijs (een prijs voor aanstormend talent).

Voor onze organisatie zoeken wij een zelfstandig werkende

Directeur

24 tot 32 uur per week

We zijn op zoek naar een Directeur met hart voor de gebouwde omgeving en de mogelijkheden van transformatie. Je voelt je thuis in de dynamiek van de veranderende ruimtelijke omgeving.

Als Directeur ben je, samen met de Voorzitter van het bestuur, het gezicht van de organisatie. Je zet de lijnen voor het inhoudelijk programma uit en bent verantwoordelijk voor zowel het inhoudelijke als het zakelijke gedeelte van de organisatie. Met andere woorden: je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van een lange termijnvisie, het beleid, het voorbereiden van de begroting en de organisatie. Je geeft daarin leiding aan een team van zelfstandige professionals die aan de verschillende programma’s werken.

Je hebt…

  • Bij voorkeur een opleiding gevolgd als architectuurhistoricus, sociaal-geograaf of een soortgelijke opleiding.
  • Zicht op trends en ontwikkelingen in de maatschappij op het gebied van transformatie en verduurzaming. Je weet dit te vertalen naar een relevant programma, waarbij je experiment en vernieuwing niet schuwt.
  • Een duidelijke visie en strategische denkkracht, maar je kan ook denken in praktische oplossingen.
  • Een drive om het NRP laten uitgroeien tot een organisatie met nationale naamsbekendheid.
  • Een heldere en enthousiasmerende communicatieve stijl.
  • Een verbindende, waarderende en activerende stijl van werken en leidinggeven.
  • Plezier in het onderhouden van ons netwerk en het samenwerken met andere organisaties.
  • Ervaring met financiële bedrijfsvoering.

Wat wij bieden
Een jaarcontract op inhuurbasis (ZZP) voor 24 tot 32 uur per week. De vergoeding hiervoor is maximaal € 105,- per uur, mede afhankelijk van jouw werkervaring.

Solliciteren
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bart Krol, Voorzitter Bestuur, b.krol@nrp.nl of met Birgitte de Maar, Directeur, via het mailadres b.demaar@nrp.nl of door te bellen naar 06-21258107.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus van de organisatie. We zijn benieuwd naar jou, jouw persoonlijke motivatie en jouw aanvulling op ons team. Je kunt solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.