Nederlands Uitvaart museum Tot Zover: Vrijwilliger Communicatie & Events

Nederlands Uitvaart museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Vrijwilliger Communicatie & Events voor 4 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenTot Zover maakt prikkelende tentoonstellingen en events met maatschappelijke relevantie en biedt een podium aan kunstenaars, vormgevers en fotografen. We zijn niet bang voor een ongewone invalshoek en gaan altijd voor inhoud en relevantie. De open, heldere en soms speelse toon van Tot Zover creëert een informatieve omgeving waar je leert over doodscultuur en sterfelijkheid. Het museum is gevestigd op de grootste (en mooiste!) begraafplaats van Nederland, een groene oase van (eeuwige) rust in Amsterdam Oost. Zo komen leven en dood letterlijk samen in ons museum.

Museum Tot Zover wordt draaiende gehouden dankzij onze fantastische vrijwilligers. Goede rondleiders, gezellige gastheren en gastvrouwen, museumcafé-tijgers en administratiewonders: Iedereen draagt een (graf)steentje bij!

Wij zoeken per direct een

Vrijwilliger Communicatie & Events

4 uur per week

Hoe breng je de dood aan de man? Een hele uitdaging! Museum Tot Zover timmert de laatste jaren flink aan de weg met tentoonstellingen op het gebied van kunst en fotografie rondom sterfelijkheid. Er zijn grote ambities met de doorontwikkeling van het kenniscentrum, het educatief programma en de aankomende exposities. Bij deze ambities past een creatieve vrijwilliger Communicatie & Events die goed op de hoogte is van sociale media. Onder begeleiding van de medewerker Communicatie & Events ben je verantwoordelijk voor het meedenken over- en uitvoeren van de communicatieplannen van het museum, en het verder uitbouwen van de online aanwezigheid van Tot Zover.

Wij zoeken iemand die

 • Goed op hoogte is van ontwikkelingen in sociale media.
 • Taalvaardig is in het Nederlands en Engels en wervend kan schrijven.
 • Basiskennis heeft van beeldbewerkingssoftware. (Canva en/of Adobe Photoshop)
 • Affiniteit heeft met het museum.
 • De museumtentoonstellingen en activiteiten op een creatieve en enthousiasmerende manier naar buiten kan brengen.
 • Minimaal 4 uur per week beschikbaar is.
 • Van tijd tot tijd wilt helpen bij het online promoten en uitvoeren van events.

Geïnteresseerd?
Wil jij ook werken bij Museum Tot Zover, de culturele parel in Amsterdam Oost? Wanneer je bij ons werkt, heb je in ieder geval een goed verhaal op feestjes en partijen. En ja, wij spreken uit ervaring.

Wij bieden

 • Een reiskostenvergoeding.
 • Korting op artikelen uit de museumwinkel.
 • Regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes.
 • Maar bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief en CV naar ons Hoofd Interne Zaken, Hanita Koopmans: h.koopmans@totzover.nl. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger Communicatie & Events gaat.

Tot Zo(ver)!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.