Nationaal Museum van Wereldculturen: Medewerker Hospitality

Het Nationaal Museum van Wereldculturen in Berg en Dal zoekt een Medewerker Hospitality voor 3 tot 4 dagen per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: geenWereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van. Zij laten zien hoe mensen in de hele wereld leven en samenleven, op een manier die zo verschillend en tegelijkertijd ook zo hetzelfde is. Door samen met onze diverse stakeholders en ons even diverse publiek onze collecties te onderzoeken en te duiden en de betekenis ervan te delen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo begrijpen wij de wereld om ons heen beter en verbreden we onze blik erop. En dragen we bij aan wereldburgerschap: dat is onze missie.

Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) is in 2014 ontstaan ten gevolge van de fusie van het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden. Sinds mei 2017 is er tevens een intensief samenwerkingsverband met het Wereldmuseum in Rotterdam (WMR). NMVW en WMR hebben eenzelfde directie, management team en Raad van Toezicht en ook andere werkzaamheden en diensten worden centraal voor alle musea uitgevoerd. De gezamenlijke collecties omvatten zo’n 500.000 objecten en 700.000 fotografieën en de musea hebben gezamenlijk ca. 235 medewerkers in loondienst. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een flexibele schil en coachen wij graag stagiairs, research associates en vrijwilligers. De vier musea tezamen ontvangen jaarlijks zo’n 425.000 bezoekers.

Bij het Afrika Museum in Berg en Dal hebben wij per direct een vacature voor de functie van

Medewerker Hospitality

3 tot 4 dagen per week

Je vindt het belangrijk om onze bezoekers een warm welkom te geven en ze te begeleiden tijdens hun museumbezoek. Je kunt goed schakelen en herkent de behoeftes van de grote verscheidenheid aan gasten die het museum heeft: van de cultuurminnaars tot aan onze overenthousiaste jonge bezoekers en alles ertussenin, uit binnen- en buitenland. Je vindt het fijn zoveel service te verlenen als maar mogelijk is, maar je aarzelt ook niet om kordaat op te treden als de situatie daarom vraagt. Je werkzaamheden zijn dan ook divers en uitdagend. Van het welkom heten bij de entree van het museum en de ticketverkoop en -controle, de informatiebalie en de tentoonstellingszalen tot aan de telefonische contacten: op al deze gebieden kun je je gastvrijheidstalenten volop gebruiken. Ook heb je de gelegenheid om je verkooptalent in te zetten in onze museumshop.

Natuurlijk doe je dit allemaal niet alleen, maar in een team van collega’s. Het Hospitality team is gedurende de openingstijden van het museum en bij evenementen het eerste aanspreekpunt en zo dus een belangrijke schakel in de museumervaring van onze gasten. Daarbij hebben onze medewerkers ook oog voor de veiligheid van publiek en collectie en houden uiteraard een oogje op de representativiteit van de publieksruimten en de tentoonstellingszalen.

Jij bent
Een gastvrije, communicatieve en stressbestendige collega met verantwoordelijkheidsgevoel. Je staat opgewekt in het leven, houdt van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, een goede kennis van het Engels en het Duits en ben je flexibel, met name in het weekend.

Dit bieden wij

  • Een arbeidsovereenkomst op oproepbasis voor één jaar voor circa drie tot vier dagen per week waarbij ook beschikbaarheid op weekenddagen gewenst is. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring, tussen € 2.105,- en €2.456,-, bruto per maand (schaal 3) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag, 3,4% eindejaarsuitkering en 10% uitbetaling vakantiedagen. De arbeidsvoorwaarden volgens de Museum CAO zijn van toepassing. (NB: wij verwachten nu ieder moment een nieuwe CAO, met naar verwachting een behoorlijke stijging in de beloning.)
  • Een unieke werkplek in het prachtige gebouw van het Afrika Museum.
  • Een leuke werksfeer en meer dan 230 enthousiaste collega’s.
  • En natuurlijk gratis bezoek aan onze vier mooie musea.

Ben je geïnteresseerd?
Stuur ons dan zo spoedig mogelijk je sollicitatiebrief en je cv via onderstaande sollicitatiebutton. Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een eerste gespreksronde.

Het Nationaal Museum voor Wereldculturen is een inclusieve organisatie en staat open voor alle mensen in de samenleving. Vanuit ons personeelsbeleid willen wij bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin iedereen gelijke kansen heeft en waarin geen ruimte is voor discriminatie. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis en selecteren onze medewerkers op basis van kwaliteiten.

Heeft bovenstaande nog niet al jouw vragen beantwoord?
Neem dan gerust contact op met de afdeling Personeelszaken (personeelszaken@wereldculturen.nl).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.