Museum Rembrandthuis: Medewerker Publiek en Veiligheid

Museum Rembrandthuis in Amsterdam zoekt een Medewerker Publiek en Veiligheid voor 17-25,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenOntmoet Rembrandt in zijn eigen huis.

Hier, in hartje Amsterdam, woonde en werkte hij negentien jaar lang. Het huis waar hij vol ambitie begon, maar dat hij door financiële problemen moest verlaten. Bijna 400 jaar later is Museum Rembrandthuis het enige museum ter wereld dat volledig is gewijd aan Rembrandt. Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal. Hier beleefde hij lief en leed. Hier verzamelde hij kunst en rariteiten van over de hele wereld, leidde hij zijn leerlingen op en ontving hij zijn klanten. Hier keek hij uit over een stad die volop in verandering was. En maakte hij zijn meesterwerken. Hier werd hij de allergrootste.

Stap in de zeventiende eeuw. Laat je verrassen door het leven van de mens achter de kunstenaar, door Rembrandts kunstwerken en eigenzinnige blik op de wereld. Het museum bezit bijna alle etsen van Rembrandt: een collectie van wereldformaat. In verrassende tentoonstellingen ontdek je Rembrandts werk en zijn invloed op zijn tijdgenoten, navolgers en hedendaagse kunstenaars. Laat je inspireren door de mens, de maker, zijn thuis, zijn stad en zijn tijd.

Welkom in Museum Rembrandthuis. Dichter bij Rembrandt kom je niet.

Medewerker Publiek en Veiligheid

17-25,5 uur per week

Museum Rembrandthuis opent op 18 maart 2023 met 30% meer Rembrandt. Daarom is het museum op zoek naar nieuwe medewerkers Publiek en Veiligheid die per 1 februari 2023 kunnen starten voor 17-25,5 uur per week. Nergens ter wereld kom je dichter bij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Wij willen de wereld inspireren met Rembrandt, zijn werk en zijn leven. Onze kernwaarden: eigenzinnig, nieuwsgierig, Amsterdams en huiselijk.

Functieomschrijving
Als medewerker Publiek en Veiligheid ontvang je hiërarchisch leiding van de coördinator Publiekszaken en word je dagelijks aangestuurd door een team van dagcoördinatoren. Je maakt onderdeel uit van het team Publiek en Veiligheid dat uit zo’n 20 medewerkers, 10 vrijwilligers en enkele museumdocenten bestaat. Je houdt je bezig met veiligheid en hospitality: je controleert en voert veiligheidsvoorschriften, beveiligingsmaateregelen en hospitality-richtlijnen uit. Dit alles met betrekking tot bezoekers, personeelsleden, kunstwerken, het museumpand, in- en uitgaande goederen en materiële veiligheidsvoorzieningen.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor veilige en opgeruimde museumruimtes. Ook ben je tijdens een deel van je dienst waarnemer vanuit de meldkamer;
 • Je voert veiligheidszorgtaken uit bij calamiteiten;
 • Je geeft bezoekers een welkom en veilig gevoel en staat hen te woord over museale zaken, zoals tickets en tentoonstellingen, en biedt hulp bij praktische zaken;
 • Je kunt opvallend en/of afwijkend gedrag signaleren en handelt op gepaste wijze conform onze protocollen.

Jouw competenties:

 • Je bent in bezit van het ‘beveiliger 2’-diploma en een BHV-certificaat;
 • Je hebt kennis van beveiligings- en bewakingsprocedures en bewakingsvoorschriften;
 • Je kunt goed met anderen samenwerken en afstemmen, zodat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt;
 • Je bent communicatief en kunt zowel je collega’s als bezoekers en leveranciers goed te woord staan;
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante ervaring, bij voorkeur binnen een culturele instelling;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat biedt Museum Rembrandthuis jou?
De functie van medewerker Veiligheid en Publiek is ingeschaald in schaal 4 (min. € 2.196 – max. € 2.631 bruto per maand op basis van 1 fte/36 uur per week) van de Museum cao (peildatum 1 december 2022, nieuwe cao en indexatie lonen verwacht per 1 januari 2023). Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar. Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring. Naast je salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering. Onze medewerkers zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het museum zet zich in op het gebied van duurzaamheid en we stimuleren je met fiets of openbaar vervoer te reizen en vergoeden je reiskosten met OV tot een afstand van 50 km enkele reis. Je werkt vanuit het museum in hartje Amsterdam, op loopafstand van Centraal Station. Je wordt onderdeel van de afdeling Publiek en Veiligheid. In het museum werken zo’n 35 medewerkers. Wij willen een werkomgeving bieden waarin we elkaar inspireren, vertrouwen geven en constructief samenwerken. Een open organisatie waar mensen zich prettig en veilig voelen. We streven ernaar zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse samenleving in haar veelzijdigheid in gender, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, fysieke/mentale capaciteit, religie, opleidingsniveau en leeftijd.

Solliciteren
Herken je jezelf in de functie en het gevraagde profiel en spreekt de organisatie jou aan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren! Stuur direct een e-mail naar personeelszaken@rembrandthuis.nl, waarin je aangeeft op welke functie je solliciteert en antwoord geeft op onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag. Het is niet nodig een aparte motivatiebrief mee te sturen. Zo kunnen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk beoordelen. Graag ontvangen we – naast je antwoorden – je CV met naam, telefoonnummer en emailadres. Je ontvangt binnen een week een reactie op je sollicitatie.

 1. Waarom lijkt deze baan jou leuk?
 2. Waarom zou je bij Museum Rembrandthuis willen werken?
 3. Beschrijf een situatie waarin jij succesvol gastvrijheid met de beveiligingstaak hebt weten te combineren.
 4. Welke karaktereigenschappen heb jij die waarde toevoegen aan ons team en het museum?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patrick Poel (Coördinator Publiekszaken) via p.poel@rembrandthuis.nl of 020-5200400.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.