Metropole Orkest: Concertmeester

Het Metropole Orkest in Hilversum zoekt een Concertmeester voor 60% | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-04-2023Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, chansons, musicals, filmmuziek, wereldmuziek .… van nu en van langer geleden. Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. En speelt samen met hedendaagse talenten als Snarky Puppy, Laura Mvula, Jacob Collier, Kandace Springs en Gregory Porter. Het Metropole Orkest is hét professionele pop- en jazzorkest en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren en is het gek op spektakel en experimenten. Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Het Metropole Orkest is op zoek naar

Concertmeester

60%

Proefspel: 23 mei 2023.

Jij als concertmeester draagt medeverantwoordelijkheid voor de realisatie van de artistieke ambities van het orkest, onder meer door collega’s te motiveren en te inspireren, en is in dat kader gesprekspartner voor de directie, chefdirigent c.q. een vaste dirigent, producers en aanvoerders.

Verplichte werken

  • 1e ronde: 1 deel (expositie) van Mozart vioolconcert nr 4 of nr 5.
  • 2e ronde: 1 deel (expositie) van een romantisch vioolconcert naar keuze.

* Orkestpartijen MO, worden uiterlijk drie weken voor proefspeldatum toegezonden.

Het proefspel zal achter scherm plaatsvinden. Wij behouden ons het recht voor een eerste selectie op basis van de brieven te maken.

Voor het proefspel geldt dat uitsluitend zullen worden uitgenodigd:

  • Nederlandse musici.
  • Buitenlandse musici die afkomstig zijn van binnen de EU (m.u.v. Kroatië), EER (IJsland, Noorwegen, Liechtenstein) of uit Zwitserland.
  • Musici van buiten de EU die in Nederland woonachtig zijn en in het bezit zijn van een ‘Arbeid vrij toegestaan’ verklaring op hun verblijfsvergunning.
    (musici uit EU land Kroatië hebben ook een werkvergunning nodig).

Arbeidsvoorwaarden
Aanstelling in eerste instantie voor twaalf maanden, met zicht op een vaste aanstelling na evaluaties. Salaris conform cao Stichting Metropole Orkest. Je standplaats wordt Heuvellaan 33 te Hilversum.

Is dit jouw baan?
Reageer dan voor 23 april 2023 door je brief met cv te sturen naar: vacature@mo.nl ter attentie van Caspar Abbenhuis.

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met de manager planning & productie Caspar Abbenhuis te bereiken via e-mail caspar@mo.nl en/of telefonisch 06-40015498.

De selectieprocedure bestaat uit een proefspel, bestaande uit meerdere rondes, een selectiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.