LVWB Fundraising: Trainee

LVWB Fundraising in Utrecht zoekt een Trainee voor 0,6-1 fte | Vacature voor een Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: geenLVWB Fundraising is een toonaangevend bureau op gebied van fondsenwerving, sponsorwerving en mecenaat. We werken voor goede doelen, maatschappelijke en culturele organisatie op het gebied van natuur & milieu, kunst & cultuur, zorg & welzijn, onderwijs & wetenschap en mensenrechten & ontwikkelingssamenwerking.

In de afgelopen jaren hebben we met succes circa 60 trainees opgeleid. Veel van hen zijn nu actief als fondsenwerver bij bijvoorbeeld Oerol, Parkstad Limburg Theaters, Artis en Save the Children. Op onze website lees je meer over de ervaringen van onze trainees en de organisaties waar zij hun traineeship hebben gedaan.

Trainee

0,6-1 fte

 • Wil jij bijdragen aan een mooiere en betere maatschappij en het verschil kunnen maken?
 • Wil jij veelzijdig werk in de maatschappelijke of culturele sector of bij een goed doel?
 • Wil jij blijven leren en jezelf ontwikkelen en on the job opgeleid worden?
 • Wil jij een betaald traineeship in een vakgebied met veel carrièrekansen en dat direct doorloopt in een dienstverband?

Dan is het LVWB Traineeship iets voor jou!

Aanmelden kan het hele jaar, ook als je nog niet afgestudeerd bent

We hebben het hele jaar door mooie traineeplekken en je kunt je op elk moment aanmelden. Ook als je nog aan het afstuderen bent. Plaatsing vindt plaats op het moment dat jij er klaar voor bent.”

Samen met een senior-adviseur van ons bureau ontwikkel je een strategisch fondsenwervingsplan en/of zorg je voor de uitvoering van dat plan. Het gaat om allerlei werkzaamheden: van het opzetten van een vriendencampagne, crowdfundingacties en loyaliteitscampagnes, tot het organiseren van wervende events of bijeenkomsten voor bedrijven en het ontwikkelen van fondsaanvragen. Gevarieerd werk, geen dag is hetzelfde.

Leren van en met elkaar
Daarnaast volg je een interne opleiding van tien dagen om alle facetten van het vakgebied te leren kennen. We komen met de trainees bij elkaar om te leren van elkaars ervaringen, je kennis te verdiepen en te oefenen met de belangrijkste vaardigheden van een goede fondsenwerver. Je sluit de opleiding af met een werkstuk en een presentatie over jouw traineeship.

De perfecte start van je loopbaan
Uitgangspunt is dat je bij gebleken geschiktheid, en rendement en resultaat van de fondsenwerving, in dienst komt bij de opdrachtgever. Je bent dan klaar om het inmiddels lopende fondsenwervende programma zelfstandig te blijven uitvoeren en eventueel uit te bouwen.

Past dit bij jou?
Wij zoeken pas afgestudeerde ‘doeners met verstand’, die zeer gemotiveerd zijn om in de fondsenwerving aan de slag te gaan. Bij voorkeur heb jij de volgende competenties:

 • Overtuigende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands: je schrijft graag, vlot en foutloos;
 • Binnen- en buitenwereld met elkaar kunnen verbinden;
 • Zelfstandig en besluitvaardig;
 • Proactief, enthousiast, flexibel;
 • Organisatorisch sterk;
 • Analytisch, onderzoekend, goed met data;
 • Uitstekende studieresultaten;
 • Breed georiënteerd en ondernemend, actief naast de studie;
 • Maatschappelijk betrokken en interesse in kunst en cultuur.

Wat krijg je?

 • Een uitdagende plek bij een organisatie die ertoe doet voor 24 – 36 uur
 • Een maandsalaris van €3.000,- bruto (o.b.v. full time) tijdens het traineeship
 • Vergoeding van OV-reiskosten
 • Een opleiding en coaching op maat ter waarde van €5.000,-
 • Een waardevol netwerk van fondsenwervers
 • Aansluitend een passend dienstverband bij de opdrachtgever bij gebleken geschiktheid.

Een ervaren adviseur van LVWB Fundraising is eindverantwoordelijk en werkt met jou on the job mee waar en zolang dat nodig is, totdat het traineeship over kan gaan in een dienstverband bij de opdrachtgever. Jij bent uiteraard verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van alle fondsenwervende taken. We helpen je daarbij om je werk vanaf het begin goed en naar tevredenheid uit te voeren, voor de opdrachtgever en voor jezelf.

Wil je meer weten of heb je vragen?
Check onze website of mail of bel ons met vragen, we vertellen je graag alles wat je wilt weten. Sofie Bienert, partner/ senior-adviseur, begeleidt veel trainees en coördineert de opleidingsdagen: Sofie@lvwbfundraising.nl, 06-141 490 14.

Veerle van de Ven, junior-adviseur en gestart als trainee, kan uit eigen ervaring vertellen hoe het traineeship in de praktijk gaat en waarom zij heeft gekozen voor dit vakgebied: Veerle@lvwbfundraising.nl, 06-374 425 77.

Vul dan het sollicitatieformulier via onderstaande sollicitatiebutton en stuur dat met je cv op.

De nieuwe lichting trainees gaat per september 2023 van start.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.