Internationaal Theater Amsterdam: Stagiair(e) Communicatie

Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Communicatie voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenWord je warm van theater, dans, kunst en cultuur? Ben je creatief en houd je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Wil je veel leren over marketing in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? Over effectief en raak communiceren? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken?

Dan zoeken we jou!

Over Internationaal Theater Amsterdam
Internationaal Theater Amsterdam behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Ons theater behelst daarnaast een grootschalig Talent Centre waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan. We zijn het huis van grote festivals als Brandhaarden, Julidans, Holland Festival en het Nederlands Theater Festival. Een moderne ontmoetingsplek met een eigen café | brasserie waar voor- en achterkant van theater één worden, zonder grens tussen makers en publiek. ITA heeft als ensemble en theater één relatie met de stad, het rijk, met fondsen, sponsors en natuurlijk het publiek. Kortom, een huis met een duidelijke stem naar de stad en haar bewoners.

Stagiair(e) Communicatie

32 tot 40 uur per week

Als stagiair(e) lever je een belangrijke bijdrage aan de positionering van de organisatie als toonaangevende theaterorganisatie van Nederland. Je ondersteunt het team van zes marketeers, een content marketeer, een online marketeer en een social media manager. De afdeling wordt geleid door het hoofd communicatie. Als onderdeel van je stage, assisteer je ook de projectleider marketing en communicatie van het Julidans festival, dat in de eerste twee weken van juli plaats vindt.

Wat verwachten we van jou?

 • Je volgt minimaal een HBO- of WO-opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed en je vindt het leuk om te schrijven (of je wilt je daarin ontwikkelen).
 • Je hebt affiniteit met het theater en weet wat Amsterdam op dit gebied te bieden heeft.
 • Je hebt basiskennis van marketing en wilt alles te weten komen over theatermarketing.
 • Je bent leergierig en ambitieus en gewend je handen uit de mouwen te steken.
 • Je functioneert goed in een hectische omgeving en vind het leuk om dingen actief op te pakken.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een vlotte pen (of beter: een vlot toetsenbord).

Dit is een dikke pré
Kennis van (en/of grote interesse in) online marketing. Dat betekent dat je goed je weg vindt op de sociale media, handig bent met maken van digitale nieuwsbrieven (of dit snel kunt leren), ervaring hebt met één of meerdere CMS’en, en enige kennis hebt van foto- en filmbewerking.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en plezierige werkkring met informele sfeer. Je werkt volop mee in het team. Je kunt bij ons veel leren:​ ​over strategische communicatiekeuzes en de vertaling daarvan in concrete middelen en distributiekanalen. Het zoeken en vinden van publieksgroepen. Het bedenken en produceren van engaging (social media) content. Monitoring en analyse van bezoekersresultaten, kaartverkoop, websitebezoek. Het doen van publieksonderzoek. En natuurlijk wat je kunt doen met al die gegevens. Je bent in hoge mate betrokken bij de uitvoer van onze plannen.

Over Julidans
Julidans (internationaal festival voor hedendaagse dans) vindt jaarlijks plaats op meerdere locaties in Amsterdam, waaronder in Internationaal Theater Amsterdam (ITA), Theater Bellevue, Vondelpark Openluchttheater, Podium Mozaïek, Bijlmerparktheater, Meervaart en Stedelijk Museum. Het festival toont eigenzinnige choreografen die door middel van het bewegende lichaam hun visie op persoonlijke of maatschappelijke thema’s tonen. Naast het presenteren van voorstellingen organiseert het festival een randprogramma met workshops, nagesprekken en ontmoetingen met de choreografen. Julidans biedt naast gerenommeerde choreografen eveneens een platform voor de nieuwe generatie dansmakers.

Werkzaamheden Julidans:

 • Assistentie van de projectleider marketing en communicatie
 • Opzetten content planning voor site, nieuwsbrieven, social media
 • Creëren van verschillende vormen van content
 • Ondersteuning bij het schrijven van de nieuwsbrieven en maken van content voor social media
 • Ondersteuning bij evenementen/openingen tijdens het festival

Stagevergoeding
De stagevergoeding bedraagt € 350 bruto per maand, bij 40 uur per week. Daarnaast kun je tijdens de stage gebruik maken van de vrijkaartenregeling van ITA.

Stageperiode
Een stage bij ITA duurt minimaal vier maanden (langer is ook mogelijk). We zoeken iemand die ​minimaal 4 dagen per week ​beschikbaar is. De stage loopt van maart t/m half juli (tot einde Julidans festival). De begindatum is flexibel en bespreekbaar.

N.B. het betreft bij voorkeur een praktijkstage, een bijbehorende kleine onderzoeksopdracht is bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Heb je interesse in deze stageplek? Stuur dan een e-mail met je cv en motivatie naar iris.istha@ita.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over Internationaal Theater Amsterdam vind je op ​www.ita.nl.