Het Theaterschip: Docerend Maker / Theater Docent

Het Theaterschip in Deventer zoekt een Docerend Maker / Theater Docent voor een nader te bepalen aantal uren | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenHet Theaterschip is gehuisvest in de Bodenloods aan de Scheepvaartstraat, waar het over een prachtig theater beschikt. Talentontwikkeling is de basis voor een vitaal cultureel landschap. Zonder de aanwas en professionele begeleiding van talenten is er geen duurzaam cultureel landschap mogelijk. Daarom biedt het Theaterschip ruimte aan en begeleidt jonge mensen om in een professionele omgeving hun eigen podiumkunsttalent te ontdekken en te ontwikkelen.

Aan jonge mensen tussen de 10 en 23 jaar oud, die de ambitie hebben of ontwikkelen om naar het kunstvakonderwijs te gaan, biedt het Theaterschip programma’s waarbij het proces (het ontwikkelen van competenties) of het product (het maken van professionele producties met jonge mensen op de vloer) centraal staat.

Binnen en buiten deze programma’s creëren we ontwikkel trajecten voor jonge podiumkunst professionals die hun eerste stappen zetten binnen het culturele werkveld in Oost-Nederland.

Wij zoeken een

Docerend Maker / Theater docent

nader te bepalen aantal uren

Zie jij graag de nieuwe generatie theatermakers met hun producties shinen op festivals als Poolshoogte en Deventer op Stelten? Ben jij zelf maker maar vind je het minstens zo vet om nieuwe makers in hun proces te ondersteunen? En vind je dat, hoewel je je werk natuurlijk hartstikke leuk vindt, je wel gewoon een normaal uurtarief mag rekenen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken
Wij zoeken een docerend maker/docent theater die op freelance basis aan de slag wil voor Het Theaterschip te Deventer. Je hoeft geen ellenlang portfolio mee te brengen, maar vinden het wel belangrijk dat je weet te levelen met de jonge aanstormende theatermakers van onze theaterschool, (inter-) nationale maakprojecten en de Werkplaats.

Oftewel, je bent:

  • docerend maker / docent theater;
  • freelancer;
  • je hebt 0 tot 5 jaar ervaring;
  • woonachtig in Oost-Nederland;
  • gedreven om met jonge theatermakers te werken die net als jij tot generatie Z behoren.

Wij bieden
Het Theaterschip is een plek waar de (talentvolle) jonge mens, maker, professional en het publiek zich vermengen. Je krijgt er als freelancer veel vrijheid om samen met de jongeren toffe producties neer te zetten en verhalen te delen, en vanzelfsprekend bieden we een marktconform uurtarief!

Concreet zou je als docerend maker vanaf begin april tot de eerste week van juni al drie dagen per week (maandag/dinsdag/woensdag) aan de slag kunnen als docerend maker en de deelnemers aan de Werkplaats coachen tijdens het ontwikkelen van een eigen performance. Daarnaast zoeken we voor de Theaterschool versterking voor de buitenschoolse lessen in het Havenkwartier.

Deze functie is eventueel ook door twee freelancers in te vullen, dus ook als je niet alle dagen beschikbaar bent graag een reactie.

Heb je interesse? Richt dan je brief en CV aan erik@theaterschip.nl. Ben je enthousiast, maar heb je toch nog vragen? Schroom niet om dan ook gewoon contact op te nemen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.