de Doelen: Programmamaker / Producent Open Doelen

De Doelen in Rotterdam zoekt een Programmamaker / Producent Open Doelen voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenDe Doelen, a city that never sleeps!

De Doelen is al meer dan een halve eeuw toonaangevend in Rotterdam en ver daarbuiten. De Doelen heeft een helder toekomstperspectief, het is een levend instituut dat meer dan ooit de verbinding met de stad en haar bewoners wil leggen. Een ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers wil zijn. Van klassieke muziekliefhebber en cultuurminnaar tot popfanaat, van millennial tot boomer en iedereen daartussen in. Een multifunctioneel cultuurhuis, creatieve studio, People Palace of huiskamer waar cultuur en maatschappij samenkomen.

Zowel in Programma, Publiek, Partners en Personeel streven wij naar een diversiteit die een juiste afspiegeling is van de wereld om ons heen. We sluiten niemand uit en stimuleren deelname en daarvoor doen we verregaande aanpassingen.

Het is onze missie het internationale culturele en zakelijke hart te zijn voor alle Rotterdammers.

Dit is waarom we je nodig hebben
De Doelen verandert. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar omdat we juist méér willen zijn dan dat: een plek waar iedere Rotterdammer of bezoeker van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een meer faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s werken we aan Open Doelen, met een divers kunst- en cultuurprogramma op onze begane grond (de Plint). Denk aan de Doelen Studio en de Jazzcorner, en in de toekomst onder meer een exporuimte en een studio voor media en debat.

Programmamaker / Producent Open Doelen

36 uur per week

Dit is wat je gaat doen
De afdeling Programma richt zich onder andere op het realiseren van producties van de eigen programmering van de Doelen, alsmede de producties in samenwerking met culturele partners. We werken hard aan een transitie naar een inclusieve en relevante (inter)nationale programmering die een diversiteit aan professionele musici, genres, creatieve concepten en thematische verbindingen met de actualiteit omvat, en gericht is op diverse Rotterdamse en landelijke doelgroepen.

Als Programmamaker / Producent Open Doelen programmeer en produceer je bestaande Plint-programma’s als de Doelen Studio en Jazzcorner. Daarnaast werk je nieuwe initiatieven uit. Hierbij initieer en ontwikkel je kansrijke culturele samenwerkingen die passen bij de richting waar de Doelen zich naartoe beweegt.

Takenpakket

 • Je bent verantwoordelijk voor de algehele totstandkoming van de Open Doelen projecten. Dat betekent zowel op zakelijk, inhoudelijk als op praktisch gebied.
 • In de rol van Programmamaker ben je actief in het werven en aangaan van nieuwe culturele samenwerkingen in de richting waar de Doelen zich naartoe beweegt. Daarnaast onderhoud je de bestaande samenwerkingen.
 • In de rol van Producent ben je het aanspreekpunt voor alle praktische, logistieke en technische zaken die op de productie betrekking hebben.
 • Beheren van de budgetten en het voorbereiden van financiële afhandeling voor de betreffende producties.
 • Het invoeren van de nodige praktische informatie ten behoeve van draaiboeken in interne systemen.

Jij bent
Voor deze functie zoeken wij een ondernemende professional die begrijpt waar de Doelen naartoe gaat. Iemand die zin heeft om dit uit te dragen, nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen en partijen aan ons te binden:

 • Een netwerker pur sang met een fijne, open en toegankelijke persoonlijkheid.
 • Je bent nieuwsgierig en denkt mee met de programmamakers over de realisatie van onze ambities.
 • Je bent kwaliteitsgericht, flexibel denkend, accuraat, efficiënt en gepassioneerd in je werkwijze.
 • Jij hebt HBO- of WO werk- en denkniveau met minimaal drie tot vijf jaar aantoonbare productionele ervaring in de culturele sector. Je hebt ervaring in het realiseren van culturele samenwerkingen en het produceren van culturele evenementen.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je bent indien nodig beschikbaar op avonden en in het weekend, en woonachtig in Rotterdam.

Het aanbod
De volgende voorwaarden kun je verwachten:

 • Inschaling volgens CAO Nederlandse Podia (schaal 7).
 • 8% vakantiegeld.
 • Eindejaaruitkering.
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP).
 • Keuze uit deelname aan collectieve verzekeringen.
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen.
 • De mogelijkheid om (om je eigen geprogrammeerde ;-)) concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse?
Een gemotiveerde schriftelijke reacties met curriculum vitae kun je richten aan vacature@dedoelen.nl. Je mag ook altijd even bellen met Brenda Cumaunang (Manager HRM) via 06-43227881.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.