CKC & partners: Programmaregisseur Wijck

CKC & partners in Zoetermeer zoekt een Programmaregisseur Wijck voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-02-2023CKC & partners is hét centrum voor amateurkunst, cultuurparticipatie en cultuur- en techniekeducatie in Zoetermeer. Onze droom is om elke Zoetermeerder in contact te laten komen met kunst en cultuur. Van jong tot oud, van beginnend tot vergevorderd, onder schooltijd en in de vrije tijd. Omdat creativiteit en verbeeldingskracht vaardigheden zijn waar je veel plezier van hebt en je tegelijkertijd steviger in de maatschappij zetten. Een bijzonder leuke opdracht waar we met ons team elke dag aan bouwen.

In 2020 heeft CKC & partners het samenwerkingsplatform ‘Wijck’ geïnitieerd om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor Zoetermeerders. In dit platform werken wijkbewoners, wijkpartners, het sociaal domein en culturele instellingen via kunst en cultuur samen aan een groter leef- en woonplezier en een sterkere sociale verbinding in de wijk.

CKC & partners zoekt per direct een

Programmaregisseur Wijck

0,6 fte

Functie
Als programmaregisseur maak je onderdeel uit van het zelfsturend team ‘Wijck’ binnen CKC & partners. Dit team bestaat op dit moment uit twee programmaregisseurs en twee nog aan te stellen programmamedewerkers. Jouw programma is gericht op het samen cultuur maken in de wijken van Zoetermeer. Je werkt daarbij nauw samen met de twee programmamedewerkers die als cultuurcoaches in de wijk actief zijn. Je begeleidt hen op zo’n manier dat zij zich sterk kunnen wortelen in de wijk en vanuit hun onafhankelijke positie culturele wijkprojecten kunnen initiëren en faciliteren. Jij zorgt dat zij de juiste matches kunnen maken en vertaalt hun input naar een plan van aanpak voor de wijken. Dit doe je in afstemming met de twee andere programmaregisseurs. Je bent verantwoordelijk projectleider van de diverse projecten in de wijken; je schrijft de projectplannen en verantwoordingen, monitort en evalueert. Ook onderhoud je op gemeentelijk niveau netwerken en weet je op overtuigende wijze draagvlak te creëren voor kunst en cultuur in de wijk.

Indruk van een werkdag
Je start de dag op kantoor tijdens een koffiemoment met alle collega’s van CKC & partners, zo hoor je waar iedereen mee bezig is en deel je iets over jouw projecten. Daarna werk je de mail bij en zet je de laatste updates in de gezamenlijke planning. Eén van de wijkprojecten moet nog uitgewerkt worden in een projectplan dus je neemt de tijd om dit goed op papier te zetten. Je belt nog even met de wijkregisseur om te zorgen dat jullie op één lijn zitten en checkt bij de cultuurcoach of de locatie in de wijk die jullie voor ogen hadden beschikbaar is en of er nieuwe ontwikkelingen zijn om rekening mee te houden. Je plant een afspraak met de financiële afdeling om de door jou gemaakte begroting door te nemen en of er aanvullende financiering nodig is van bijvoorbeeld een fonds. Eind van de ochtend staat er een overleg gepland met de andere programmaregisseurs. Jullie kijken waar overlap is tussen activiteiten en ontwikkelingen in de wijken, het culturele veld en het sociaal domein en informeren elkaar over lopende zaken. Je checkt bij je collega programmaregisseurs welke kunstvakdocenten je het beste kunt inzetten voor één van je projecten en of er activiteiten zijn die op meerdere plekken kunnen worden uitgevoerd. Hierna maak je een lijstje met actiepunten die je ook meteen verwerkt in de planning. In de middag doe je een rondje langs de wijken, je bezoekt een activiteit, praat bij met de cultuurcoach en sluit vervolgens de dag af met het beantwoorden van de laatste mails.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring met het opbouwen van netwerken en kunt je op een goede manier bewegen tussen verschillende doelgroepen en belangen.
 • Je hebt ervaring in het leiden van projecten en projectteams.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuur en bij voorkeur kennis over of ervaring met cultuurparticipatieprojecten voor speciale doelgroepen zoals jeugd- en jongeren of nieuwkomers.
 • Je bent communicatief en administratief sterk, hebt je projectadministratie op orde en kan helder terugkoppelen aan zowel je team als aan wijkpartners en wijkbewoners.
 • Je bent in staat om mee te bewegen en tegelijkertijd visie en koers te bewaken
 • Je bent sociaal, ruimdenkend, kunt goed luisteren, kunt snel schakelen en weet je eigen grenzen goed te bewaken.
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk op het gebied van kunst en cultuur en bent bekend met (de wijken van) Zoetermeer.
 • Je beschikt over een relevante hbo-opleiding en/of werkervaring.

Wat bieden we jou

 • Samenwerken in een klein, enthousiast en betrokken team.
 • Een positie waarin je direct de impact van je werk ziet.
 • Onderdeel zijn van een inspirerende werkomgeving die steeds in ontwikkeling is, op het snijvlak van sociaal en cultureel werk.
 • Een tijdelijke aanstelling van een jaar, met vooruitzicht op vast dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met schaal 9 van de cao Kunsteducatie.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast geworden over deze functie? Stuur dan je CV en motivatie naar werkenbij@ckc-zoetermeer.nl.

 • Je kunt op deze vacature reageren tot en met 15 februari 2023.
 • De sollicitatiegesprekken worden gepland op maandag 20 februari (1e ronde) en maandag 27 februari 2023 (2e ronde).

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Natan Heikens (artistiek leider), via nheikens@ckc-zoetermeer.nl.

Wij zetten ons in om mensen te inspireren met en voor kunst en cultuur en willen dat onze organisatie een afspiegeling is van de bevolking van Zoetermeer. Bij ons ben je welkom, het maakt niet uit van wie je houdt, in wie of wat je gelooft of waar je wieg heeft gestaan. Het gaat ons om jouw unieke kwaliteiten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.