Bibliotheek Utrecht: HR-adviseur

Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een HR-adviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenBibliotheek Utrecht is een laagdrempelige, waardevrije dienstverlenende organisatie met 13 vestigingen en zo’n 175 vaste medewerkers en 150 vrijwilligers. Deze organisatie heeft een maatschappelijke ambitie en is sterk in ontwikkeling.

Ja! HRM Specialisten zoekt voor de Bibliotheek Utrecht een HR-adviseur.

Lever als HR-professional je bijdrage om samen met je collega’s de Bibliotheek Utrecht nog meer op de kaart te zetten. Werken in een inspirerende omgeving waar volop educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud plaatsvinden. Een leuke, uitdagende functie met veel vrijheid bij een mooie organisatie!

HR-adviseur

32 uur per week

Het is een solistische, tactisch/strategische rol waarbij je verantwoording aflegt aan de manager bedrijfsvoering. Je krijgt ondersteuning van een HR-medewerker. Verder werk je nauw samen met een management-assistent en de externe personeels- en salarisadministratie.

Je wordt de sparringpartner voor de directeur-bestuurder, managers en teamleiders en ondersteunt met een open blik bij individuele ontwikkeling van medewerkers, verzuim, arbeids-juridische casuïstiek, werving en selectie etc. Je neemt op uitnodiging deel aan het MT. Je ontwikkelt en adviseert proactief over het (strategisch) HR-beleid. Strategische thema’s die spelen zijn onder andere aanstellingsbeleid, functiewaardering en arbeidsvoorwaardenpakket.

De Bibliotheek Utrecht is volop in ontwikkeling; er lopen diverse vraagstukken. Samen met je collega’s draag je bij aan het realiseren van organisatieveranderingen op de lange termijn waarbij jij de spin in het web bent.

Wij zoeken een hele ervaren allround HR-Adviseur die stevig in de schoenen staat. Je bent proactief, daadkrachtig en organisatiesensitief. Je weet de verbinding te leggen tussen mensen en wil samen werken aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je hebt ervaring op strategisch niveau en eerder te maken gehad met veranderprocessen en reorganisaties.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaande kwaliteiten en ervaringen:

 • Afgeronde hbo-opleiding (HRM)
 • Ruime werkervaring in een allround HR-adviesrol in een
  dienstverlenende organisatie (minimaal 5 jaar)
 • Actuele kennis van arbeidsrecht en HR-thema’s
 • Salaris conform schaal 10 cao Openbare Bibliotheken (minimaal € 3.589 – maximaal € 4.736/ exclusief eventuele arbeidsmarkttoeslag)
 • 8% vakantietoeslag
 • 3,25 % eindejaarsuitkering
 • Verlof 160 uur op jaarbasis (bij 32 uur)
 • Thuiswerken is mogelijk (maximaal 50 %)
 • Pensioenregeling via Pensioenfonds Openbare Bibliotheken
 • Telefoonvergoeding € 20,- netto per maand

Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met de intentie om dit na deze periode om te zetten in een vast dienstverband.

Is deze functie écht iets voor jou? Krijg je energie als je dit leest en past dit helemaal bij wie je bent en wat je zoekt? Wacht niet langer en reageer!

Je kan eenvoudig solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton.

Wij ontvangen je motivatiebrief en cv graag zo snel mogelijk. Wij werven exclusief voor onze opdrachtgever.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.