Urban Myth: Directeur

Urban Myth in Amsterdam zoekt een Directeur voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 25-02-2023Stichting Urban Myth is als muziektheaterproducent in 2003 opgericht en heeft als missie: “Door onvertelde verhalen van zwarte iconen uit de geschiedenis een podium te geven, bieden wij een nieuwe kijk op onze gezamenlijke identiteit en de manier waarop die wordt vormgegeven”.
Wij stellen met onze (theater-)producties hedendaagse, maatschappelijke thema’s aan de kaak om bezoekers te confronteren met hun eigen denkpatronen en ze een spiegel voor te houden. Daarom creëren we altijd nieuw, eigen, actueel repertoire, op basis van soms eeuwenoude verhalen over de verschillende culturen die Nederland rijk is.

Het bestuur van de stichting zoekt een betrokken directeur ter vervanging van de interim-directeur. Het team van Urban Myth bestaat naast de directeur uit de zakelijk leider, de artistiek adviseur, projectleider en 2 marketingmedewerkers. De stichting wordt meerjarig gesubsidieerd door het FPK.

Directeur

16-24 uur per week

Wat ga jij doen?
Als directeur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding, je bent zowel artistiek als zakelijk eindverantwoordelijk en je draagt zorg voor het tot uiting komen van het strategisch beleid van de stichting. Je geeft leiding aan het team van Urban Myth. Je houdt contact met de verschillende coproducenten en andere (culturele) samenwerkingspartners betrokken bij de verschillende producties. Je verbindt en ondersteunt deze waar nodig met jouw ervaring en netwerk. De verschillende teams van de coproducenten werken op artistiek, zakelijk en marketing vlak samen om de geplande producties en de landelijke tours succesvol ten uitvoer te brengen. Jij bewaakt de koers die is uitgezet binnen het Kunstenplan 2021-2024. Je zorgt dat alle medewerkers en samenwerkingspartners hun rollen zo goed mogelijk kunnen vervullen. In samenspraak met de artistiek adviseur zet je de producties voor 2024 inhoudelijk verder in de steigers. Verder sta je in nauw contact met stakeholders, zoals subsidiënten en je rapporteert aan het bestuur.

Wie ben jij?
Jij bent een ervaren en inspirerende (interim) directeur, met zowel zakelijke als artistiek inhoudelijke ervaring. Je hebt ruime ervaring met produceren en je begrijpt en kent de complexe culturele omgeving. Je hebt overzicht, goed zakelijk inzicht en oog voor artistieke kwaliteit. Jouw aanpak is betrokken, flexibel, je bent empathisch en stelt de mens centraal. Je gaat uit van de kracht van diversiteit. Je bent de spil in een ambitieuze productiekalender, je bent stressbestendig en ziet kansen.

Wat is ons aanbod?
We bieden een afwisselende functie binnen een enthousiast en flexibel team tegen een passend uurtarief. Ons kantoor bevindt zich in ITA, aan het Leidseplein in Amsterdam. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.

Urban Myth onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie, de Fair Practice code en is lid van de NAPK.

Ben jij onze nieuwe directeur?
Stuur dan uiterlijk 25 februari jouw motivatiebrief en cv naar zakelijk@urbanmyth.nl ter attentie van Edward John Paulina. Heb je eerst nog vragen over de functie, neem dan gerust contact op met Rosanna Duttenhofer, zakelijk leider: 020-5237892 of 06-52473468.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.