TU Delft: Projectleider Facultaire Collecties

TU Delft in Delft zoekt een Projectleider Facultaire Collecties voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 27-02-2023De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – TU Delft Library
TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland, een fysieke en virtuele ontmoetingsplek. De Library helpt bij het vinden van waardevolle kennis die nodig is voor onderwijs en onderzoek, en bij het publiceren en bewaren van de gegenereerde kennis van de TU Delft. We vinden het belangrijk dat kennis gemakkelijk toegankelijk is en vrij beschikbaar is voor iedereen. Zo kan kennis vrijelijk gaan stromen en de kennis van de TU Delft van waarde worden voor anderen. In de Library kan iedereen ook altijd terecht om in alle rust te studeren. Dit past bij onze inclusieve organisatie. De Library heeft drie strategische thema’s gekozen als leidraad voor haar dagelijkse werkzaamheden. 1) Open Science. We hebben een belangrijke bijdrage in het TU Delft brede strategische programma “Open Science – Research and Education in the Open Era”. 2) Zichtbaarheid en impact. Met onze expertise en tools op het gebied van research datamanagement, research intelligence en publiceren, vergroten we de vindbaarheid, zichtbaarheid en impact van TU Delft-kennis. 3) Inspirerende leer- en werkomgeving. Door middel van een prikkelende programmering laten we zien hoe vrij beschikbare en betrouwbare kennis het leven rijker maakt. Daarmee is de Library een plek waar je nieuwe ideeën en inzichten vindt.

TU Delft is op zoek naar een

Projectleider Facultaire Collecties

32 tot 40 uur per week

Team Academic Heritage zoekt een enthousiaste en gestructureerde projectleider voor het coördineren en uitvoeren van verschillende deelprojecten rond de facultaire (erfgoed) collecties van TU Delft.

Functieomschrijving
De Library zorgt voor de geschiedenis en het academisch erfgoed van de TU Delft. Daarnaast beschikken ook de faculteiten van de TU Delft over waardevol erfgoed en verschillende collecties. De komende drie jaren gaat de Library er samen met de faculteiten voor zorgen dat deze collecties worden geïnventariseerd en een collectieprofiel krijgen, met daaruit volgend een op maat gemaakte aanpak voor beheer, presentatie en gebruik in onderzoek en onderwijs. Het uiteindelijke doel is professioneel beheerde collecties die geborgd zijn in de organisatie, die geïnventariseerd en gewaardeerd zijn, (online) toegankelijk zijn en gebruikt worden in presentatie, onderzoek en onderwijs. Hiervoor is een projectmanager aangesteld en een plan van aanpak geschreven.

Voor het coördineren en uitvoeren van verschillende deelprojecten op het gebied van inventariseren, waarderen en presenteren bij verschillende faculteiten zijn we op zoek naar een projectleider. Het eerste project waar je mee aan de gang gaat, is het ontwerpen en uitvoeren van presentaties van academisch erfgoed op de nieuw in te richten eerste verdieping van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG).

Wat ga je doen

 • Je helpt mee met het opbouwen en professionaliseren van de facultaire erfgoedcollecties van de TU Delft.
 • Je werkt binnen het overkoepelende plan van aanpak en onder de projectmanager.
 • Je zorgt voor het opstellen van de projectdocumentatie voor de deelprojecten.
 • Je houdt zicht op de voortgang van het project en het resultaat, en je zorg voor tijdige afstemming met de projectmanager.
 • Je gaat in gesprek met stakeholders, zoals onderzoekers, collectiebeheerders en studenten.
 • Je leidt meerdere projecten naast elkaar i.s.m. leden van het erfgoedteam en een registratiemedewerker (vacature).
 • Je wordt onderdeel van het projectteam Maatwerk Facultaire Collecties en het Academic Heritage team van de TU Delft Library.

Functie-eisen

 • Je hebt ervaring met het trekken van projecten en het houden van overzicht over meerdere deelprojecten.
 • Je kan goed plannen en organiseren, en je werkt resultaatgericht, nauwkeurig en kostenbewust.
 • Je kan zelfstandig werken, maar verliest de belangen van de stakeholders niet uit het oog.
 • Je communiceert helder en tijdig, mondeling en op schrift, in het Nederlands en het Engels.
 • Je hebt HBO/WO denkniveau.
 • Je hebt kennis van/ervaring met het beheer van erfgoedcollecties.
 • Affiniteit met technisch wetenschappelijk erfgoed is een pré.
 • Ervaring met het werken met studenten is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 2 jaar met uitzicht op verlenging.
 • Een functieomvang van 32-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten
 • met een minimum van € 3.098,- en een maximum van € 4.257,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Additionele informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure, neem contact op met Liselotte Neervoort, projectmanager Maatwerk Facultaire Collecties, l.l.neervoort@tudelft.nl of 06-38556998.

Sollicitatieprocedure
Heb je interesse? Upload via de sollicitatiebutton voor 27 februari je c.v. en een korte motivatiebrief die in ieder geval het volgende bevat:

Je relevante professionele achtergrond en ervaring;

 • Een voorbeeld van hoe je stakeholders betrokken hebt (gehouden) bij je project.
 • Een beschrijving hoe je tegen een probleem bent aangelopen dat de voortgang van je project bedreigde, en hoe je dit hebt opgelost.

De sollicitatieprocedure zal bestaan uit een kort online kennismakingsgesprek, naar verwachting tussen 1 en 10 maart, en een tweede gesprek op de Campus van de TU Delft, naar verwachting tussen 13 en en 22 maart.

We streven naar een zo spoedig mogelijke indiensttreding.

Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Upload je sollicitatie door gebruik te maken van het sollicitatieformulier. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.

Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan het maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en een betere organisatie. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. Iedereen is welkom om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.