STRP Onderwijs: Stagiair(e) Kunsteducatie- & Organisatie

STRP Onderwijs in Eindhoven zoekt een Stagiair(e) Kunsteducatie- & Organisatie voor 16 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-03-2023STRP wil met het publiek, kunstenaars, ontwerpers, media-makers en denkers een open dialoog opzetten over de relatie tussen de mens, experimentele technologie, de samenleving en de toekomst. STRP gelooft dat de noodzakelijke veranderingen om te komen tot een gezonde ecologie, economie en een onverdeelde samenleving, fundamenteel en radicaal moeten zijn.

We gaan het niet redden met snelle designeroplossingen en een blind vertrouwen in nieuwe technologie. STRP biedt sinds 2006 nieuwe scenario’s voor de toekomst, dialoogsessies, een festival, een internationale tentoonstelling, workshops, rondleidingen, een uitgebreid educatief programma, muziek en performances. Elk jaar coproduceren we meerdere nieuwe kunstwerken in samenwerking met opkomende kunstenaars.

STRP Onderwijs
STRP Onderwijs organiseert tours, workshops, projecten en bijeenkomsten voor leerlingen, studenten en onderwijsmakers. Dat doen we tijdens onze evenementen, zoals STRP Festival, maar ook op locatie zoals op scholen of evenementen van partners. Met de onderwijsprogramma’s van STRP verkennen jongeren de creatieve mogelijkheden van technologie, reflecteren ze op technologische ontwikkelingen en ontdekken ze hoe technologie kan helpen bij de grote vragen en uitdagingen van onze tijd. In een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen en verandering de enige constante is, vindt STRP het van belang dat jongeren onderzoekend, kritisch en creatief zijn. We stimuleren jongeren om na te denken over wat zij zelf vinden en wat zij zelf wensen. Zo ervaren zij dat ze zelf richting kunnen geven aan de toekomst. Via de weg van verbeelding en de denk- en verbeeldingskracht van kunstenaars komen we tot nieuwe opbouwende toekomstscenario’s.

STRP is op zoek naar een enthousiaste hbo-stagiair die meewerkt aan de organisatie en uitvoering van de onderwijsprogramma’s van STRP Onderwijs, waaronder het programma tijdens STRP Festival dat van 12 t/m 16 april 2023 plaatsvindt in de binnenstad van Eindhoven en het STRP Spacemakers co- creatiepogramma.

Stagiair(e) Kunsteducatie- & Organisatie

16 tot 40 uur per week

Omschrijving opdracht
Je werkt mee aan de ontwikkeling en uitvoering van verschillende programma’s van STRP Onderwijs, waaronder STRP Festival, workshops voor verschillende doelgroepen en STRP Spacemakers, een co-creatieprogramma voor jongeren en kunstenaars. Tijdens STRP Festival 2023 zijn er drie speciale dagen voor het onderwijs. Van 12 tot en met 14 april doen verschillende doelgroepen mee aan expo- rondleidingen en workshops die ontwikkeld zijn samen met kunstenaars. Voor STRP Spacemakers draai je mee in het programma waarin jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen samenwerken met een kunstenaar en hun eigen kunstproject bedenken en presenteren. En door het jaar heen zijn er verschillende workshops gepland voor onder andere de bovenbouw van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Afhankelijk van je opleiding en interesse focussen we je stageopdracht op kunsteducatie, organisatorische vaardigheden of een combinatie van beide. Door onze open organisatiestructuur krijg je veel mee van alle aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s, een festival én exposities op het gebied van organisatie, communicatie en productie. Je wordt aangestuurd en begeleid door het hoofd Educatie.

Functie-eisen

 • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding in de richting van kunsteducatie, kunst en cultuur of eventmanagement;
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur, technologie en maatschappelijke thema’s en bent enthousiast over de programma’s van STRP;
 • Je houdt van creatieve concepten ontwikkelen, plannen, overzicht houden en organiseren;
 • Je wilt (meer) leren over de communicatie, organisatie en productie van kunstprogramma’s en -projecten;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je bent initiatiefrijk, enthousiast, creatief, flexibel en zelfstandig;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop en InDesign;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Eindhoven.

STRP biedt

 • Een inspirerende stageplaats met programma’s, projecten en evenementen rondom kunst, technologie en maatschappelijke thema’s;
 • Uitgebreide persoonlijke begeleiding;
 • Een zelfstandige en afwisselende stage, veel eigen verantwoordelijkheid en
  de mogelijkheid om je eigen plannen of initiatieven te ontwikkelen;
 • Een open en dynamische werksfeer;
 • Een stagevergoeding volgens de wettelijke richtlijnen.

Periode en aantal uren
De startdatum, duur, en het aantal uren per week van de stage worden in overleg bepaald. De voorkeur gaat uit naar een periode van minimaal 5 maanden en minimaal 2 dagen per week met in aanloop naar een event een uitbreiding van het aantal uren per week. In de week van STRP Festival wordt een fulltime beschikbaar verwacht.

Solliciteren
Wil jij bij STRP leren door te doen? En denk je dat je wat kan toevoegen aan de organisatie? Mail dan een korte motivatiebrief en cv naar Shirley Hendrikse, hoofd Educatie: shirley@strp.nl. Vermeld in je motivatie in ieder geval voor welke periode en hoeveel uur je in totaal en per week een stageplaats zoekt.

Stuur je sollicitatie minimaal 4 weken voor aanvang van je stageperiode en uiterlijk 1 maart 2023. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.