Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Communicatie-medewerker

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Rotterdam zoekt een Communicatiemedewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-02-2023Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het rijkscultuurfonds voor vormgeving, architectuur en digitale cultuur. Jaarlijks ondersteunen we meer dan 700 bijzondere en vernieuwende projecten van ontwerpers en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Het fonds draagt daarmee bij aan de kwaliteit van de professionele (ruimtelijke) ontwerppraktijk. Het Stimuleringsfonds telt op dit moment 45 medewerkers en beschikt over een jaarbudget van ongeveer 32 miljoen euro.

Het is onze ambitie om een agenderend fonds én een knooppunt binnen de creatieve industrie te zijn. Via de subsidieregelingen en de programma’s creëren we ruimte voor onderzoek, talentontwikkeling, experiment, cross-overs en interdisciplinaire samenwerkingen.

Voor de versterking van team communicatie zoeken wij een

Communicatiemedewerker

32 uur per week

Wat ga je doen?
De afdeling communicatie houdt zich bezig met de zichtbaarheid van het fonds, de informatievoorziening over subsidiemogelijkheden en de promotie van activiteiten. Daarnaast zet het team zich in voor de verspreiding van kennis uit de projecten die het fonds ondersteunt of initieert, waarbij we de kracht van ontwerp aantonen. Gedurende het jaar werkt de afdeling aan verschillende campagnes rondom (inter)nationale evenementen als Salone del Mobile, Architectuur Biënnale Venetië en Dutch Design Week, waar werk te zien is van ontwerpers die projectondersteuning ontvingen.

Binnen het communicatieteam zoeken we een energieke communicatiekracht, die meewerkt aan de uitvoering van het communicatiebeleid van het fonds. Je voert diverse communicatiewerkzaamheden en -activiteiten uit in nauwe samenwerking met het communicatieteam en de andere collega’s binnen het fonds. Je coördineert vanuit de redactionele strategie voor onze communicatiekanalen de bijbehorende workflows, zoals het opstellen, plannen en versturen van nieuwsbrieven en het up-to-date houden van de website en socialmediakanalen. Je verzamelt en maakt content in nauw contact met je collega’s, redigeert teksten, verzorgt beeldbewerking en bent contactpersoon voor onze vaste vertalers en ontwerpers. Daarnaast werk je aan relatiebeheer en (pers)mailings, en bied je ondersteuning bij voorlichtingsbijeenkomsten, pr-campagnes en publicaties. Aansprekend schrijven is je tweede natuur.

Wat vragen wij?

  • affiniteit met en inzicht in de ontwerpsector; je bent in staat de juiste doelgroepen te betrekken en weet de juiste tone of voice te hanteren;
  • uitstekende schriftelijke en beeldende communicatieve vaardigheden;
  • redactionele vaardigheden;
  • kennis en ervaring met webredactie, socialmedia- en CMS-systemen;
  • ervaring met beeldbewerkings- en opmaakprogramma’s zoals Photoshop en InDesign;
  • nauwkeurig en verantwoordelijk;
  • proactief en samenwerkingsgericht;
  • hbo-werk- en -denkniveau;
  • goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
  • 2 tot 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Diversiteit
Het fonds streeft naar diversiteit in de teams, activiteiten, partners en publieksbereik. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Arbeidsvoorwaarden
Het fonds kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een opleidingsbudget, cultuurbudget, reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, thuiswerkovereenkomst en een goede pensioenregeling. De aanstelling is, in eerste instantie, voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De functie is ingeschaald in schaal 8 (rijksambtenaren). Afhankelijk van werkervaring, leeftijd en competenties bedraagt het bruto maandsalaris € 2.817,71 tot € 3.782,52 op basis van een 36-urige werkweek.

Motivatiebrieven, waarin wordt ingegaan op aantoonbare werkervaring en deskundigheid kunnen, inclusief cv, uiterlijk 5 februari 2023 worden gemaild naar vacatures@stimuleringsfonds.nl, gericht aan Anneloes van der Leun. Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Anneloes van der Leun, 010 – 436 16 00. De eerste gespreksronde is gepland op maandag 13 februari 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.