Stichting Texels Museum: Medewerker Educatie Museum Kaap Skil / Oudheidkamer

Stichting Texels Museum in Oudeschild Texel zoekt een Medewerker Educatie Museum Kaap Skil / Oudheidkamer voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-02-2023Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en de Oudheidkamer vormen samen Stichting Texels Museum. Vier musea, elk met een eigen thema en identiteit, maar met een gezamenlijke missie: ‘Wij verbinden mensen met natuur en cultuur om samen een mooiere wereld te maken’. De kernwaarden van de stichting zijn: verbindend, deskundig, betrouwbaar en inspirerend. Bij STM werken 75 vaste medewerkers, ruim 100 vrijwilligers en jaarlijks tot 25 seizoenskrachten in een zeer divers palet van werkzaamheden. De afdeling Publiekszaken wordt gevormd door de medewerkers educatie, communicatie en tentoonstellingen en bestaat uit ongeveer tien collega’s.

In het najaar van 2022 is Museum Kaap Skil verrijkt met twee indrukwekkende nieuwe tentoonstellingen. De mooiste pronkstukken uit het Palmhoutwrak zijn teruggekeerd, waaronder de beroemde jurk en een tweede zeer bijzondere japon.

Wij zijn op zoek naar een

Medewerker Educatie Museum Kaap Skil / Oudheidkamer

24 tot 32 uur per week

Dit ga je doen
Als onze nieuwe collega krijg je een belangrijke rol in het organiseren van educatieve activiteiten in Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer. Je ontwikkelt nieuw aanbod voor schoolgroepen en voor individuele bezoekers en neemt als museumdocent een deel van de uitvoering op je. Samen met de vrijwilligers zorg je ervoor dat het openluchtmuseum van Museum Kaap Skil elk seizoen bruist van de activiteiten en dat er in de Oudheidkamer nog meer te ontdekken is. Je verstaat de kunst om de boodschap van de musea te vertalen naar aantrekkelijke programma’s, activiteiten en evenementen voor doelgroepen van jong tot oud. Je werkt samen in een team met ervaren collega’s op het gebied van educatie, communicatie, tentoonstellingen en collectie.

Dit zijn je werkzaamheden

 • Je bent verantwoordelijk voor een aantrekkelijk aanbod aan educatieve activiteiten voor scholen en reguliere bezoekers.
 • Je voert geregeld zelf een groepsprogramma uit.
 • Je geeft samen met je collega’s invulling aan speciale dagen en periodes zoals Open Monumentendag en Maand van de Geschiedenis.
 • Je waardeert en vergroot de educatieve waarde van de vrijwilligers in het museum, in overleg met de coördinator vrijwilligers.
 • Je levert een bijdrage aan de educatieve component in de tentoonstellingen van Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer.

Dit krijg je van ons

 • Een inspirerende werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Ondersteuning van kundige collega’s.
 • Een salaris conform schaal 7 van de Museum cao.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

Als je jezelf moet omschrijven dan ben je

 • Creatief, inventief, enthousiast.
 • Zelfstandig.
 • Communicatief sterk.
 • Praktisch ingesteld.
 • Doortastend en kritisch.

Je hebt bij voorkeur

 • Een relevante hbo-opleiding en werkervaring in een museum, erfgoedinstelling of het onderwijs.
 • Kennis van lesprogramma’s en leerlijnen in het primair en voortgezet onderwijs.
 • Ervaring met natuur- en cultuureducatie.
 • Voldoende kennis van Duits en Engels om hierin excursies te leiden en vragen te beantwoorden.

Heb jij zin in deze gevarieerde baan op ons prachtige Waddeneiland? Reageer dan nu. Wij zien naar je uit!

Informatie en sollicitatie
Voor mondelinge informatie kun je terecht bij Floortje Zijm, personeelszaken (0222-317741). Schriftelijke sollicitaties met curriculum vitae kun je richten aan: Stichting Texels Museum, ter attentie van Jantine van Vliet, teamleider Publiekszaken, Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog of per e-mail via solliciteren@texelsmuseum.nl onder vermelding van ‘Vacature Educatief Medewerker’. Je kunt solliciteren tot en met 12 februari 2023. De eerste gespreksronde is op 20 februari 2023.

Stichting Texels Museum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie. Wij streven naar een divers medewerkersbestand en een inclusieve werkomgeving waar ruimte is voor verschillen. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar iemand die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie kun je vinden op onze websites: Museum Kaap Skil | Oudheidkamerl | Ecomare | Vuurtoren Texel | Stichting Texels Museum.