Stichting Restaura: Directeur

Stichting Restaura in Heerlen zoekt een Directeur voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 17-02-2023Stichting Restaura is een (inter)-nationaal en toonaangevend restauratieatelier voor archeologisch erfgoed. Met een team van specialisten zetten wij ons in voor het behoud van dit erfgoed.

We voeren onderzoek uit door middel van röntgen en XRF en brengen advies uit met betrekking tot conservering. Restaura werkt in een open setting waarin het publiek kennis kan maken met de werkzaamheden van het atelier. Kwaliteit in conservering, restauratie en documentatie staat bij ons voorop.

Het team bestaat uit vijf restauratoren, een 3D-specialist en een directie-assistent. De restauratoren zijn gespecialiseerd in de materialen hout en leer, diverse metalen, aardewerk, glas en monumenten. Soms bergen we bijzondere vondsten al tijdens de opgraving in de vorm van een blokberging.
Voor museale voorwerpen zorgen we voor een ondersteuning. We zijn een klein atelier waardoor iedereen meerdere taken heeft en samenwerking belangrijk is.

Onze klanten bestaan onder andere uit opgravingsbedrijven, provinciale en gemeentelijke depots, musea en particulieren. Het werkgebied strekt zich uit over Nederland, België en Duitsland.

De stichting heeft een maatschappelijke rol binnen de archeologie. Een van de doelstellingen van de stichting is om een breed publiek kennis te laten nemen van conservering en restauratie. Restaura is daarom partner in het samenwerkingsverband De Vondst te Heerlen, het kloppend hart van archeologisch Limburg. Samen met de provincie Limburg en de gemeente Heerlen organiseren we diverse activiteiten waarin alle facetten van de archeologie naar een breder publiek worden geëtaleerd. We hebben een open atelier en werken, achter glas, onder het toeziend oog van het publiek.

Wij zoeken voor onze stichting een

Directeur

40 uur per week

Wij zoeken een iemand met belangstelling voor archeologie en restauratie maar met een zakelijke instelling. Je neemt de dagelijkse leiding het atelier op je. In deze functie speel je een initiërende, sturende en verbindende rol. De directeur werkt onder toezicht van het bestuur van de stichting.

De taken omvatten onder andere

  • Het sturen en begeleiden van de medewerkers.
  • De financiële bedrijfsvoering.
  • Het representeren van de stichting en onderhouden van de relaties.
  • Acquisitie.

In de kleine organisatie zullen meer taken op je bord komen, denk aan planning, het opstellen van offertes en toezien op de verloop van projecten.

In ons goed geoutilleerd atelier werken gemotiveerde collega’s met veel kennis en werkervaring. De werkomgeving is prettig, het werk is afwisselend en vaak zeer verrassend. Intern en extern zijn er mogelijkheden voor aanvullende opleidingen en/of deskundigheidsbevordering. Het gaat om een fulltime functie met navenante beloning, let wel de stichting heeft een eenvoudige salarishuishouding, en secundaire arbeidsvoorwaarden, deeltijd is bespreekbaar.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn?
Neem dan contact met ons op en stuur je motivatie met CV voor 17 februari 2023 naar info@restaura.nl. Wij zullen je mail beantwoorden en mogelijk uitnodigen voor een gesprek om nader kennis te maken en te onderzoeken of je de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Voor informatie of vragen kan ook telefonisch contact worden opgenomen op +31 45 203 109 3.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.