Stichting Omroep Muziek: Coördinator Projecten voor Podiumkunst.net

De Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt een Coördinator Projecten voor Podiumkunst.net voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-02-2023De Stichting Omroep Muziek (SOM) is met ca. 230 mensen het productiehuis voor levende muziek bij de publieke omroepen. De SOM heeft in het kader van de taakstelling Levende Muziek en op basis van afspraken met de NPO, NTR en AVROTROS, de opdracht voor de productie van drie grote symfonische series voor NPO Radio 4: de NTR ZaterdagMatinee, het AVROTROS Vrijdagconcert en het Zondagochtendconcert.

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, onderdeel van de SOM, verzorgen de hoofdmoot van de concerten in de series. Met deze drie series en twee ensembles toont de SOM zich hoeder van vijf merkiconen van traditie én vernieuwing, mede dankzij een constructieve en intensieve samenwerking met NTR, AVROTROS en NPO Radio 4. We produceren vanuit ons eigen gebouw, het rijksmonument Muziekcentrum van de Omroep, dat vaste en incidentele huurders kent en een aantal goed lopende concertseries programmeert.

De SOM produceert voor de omroepseries jaarlijks tenminste 75 concerten. Daarnaast kunnen de ensembles hun producties ook elders uitspelen en als de planning voor de series dat toelaat, producties buiten verband van de omroepen realiseren.

Podiumkunst.net: Wie zijn wij en wat doen wij?
Podiumkunst.net is een netwerkorganisatie die het grote verhaal van de podiumkunsten (muziek en theater) in Nederland wil vertellen. Dat doen we door de digitale informatie die afzonderlijke instellingen op deze gebieden in hun archief hebben aan elkaar te koppelen. Het legt de basis voor een digitale infrastructuur om de gecreëerde materialen en collecties digitaal tot leven te brengen, te verbinden en nieuwe vormen van gebruik te faciliteren. En draagt bij aan de deskundigheid van de muziek- en theatersector. Het kernteam van Podiumkunst.net bestaat uit: een netwerkcoördinator, coördinatoren voor de domeinen theater en muziek en een programmamanager. Zij worden ondersteund door een medewerker communicatie en een controller. Het kernteam legt verantwoording af aan de directieraad van het consortium Podiumkunst.net. Beeld & Geluid is penvoerder namens de consortium-partners.

Podiumkunst.net wil het hele podiumkunsten spectrum bestrijken. Daarbij haakt Podiumkunst.net aan bij al bestaande initiatieven en digitale verbindingen van en voor erfgoed- en culturele instellingen. Door de schatkamers van de podiumkunsten te verbinden en open te stellen blijven de beelden, verhalen en klanken uit het verleden beschikbaar. Ook is het een inspiratiebron voor alles wat nog gecreëerd en gepresenteerd gaat worden door Nederlandse (podium)kunstenaars.

Wij zijn op zoek naar een

Coördinator Projecten voor Podiumkunst.net

16 tot 20 uur per week

De coördinator projecten fungeert binnen Podiumkunst.net als direct aanspreekpunt voor de kerngroep met betrekking tot de pilotprojecten op het gebied van muziek en theater van Podiumkunst.net. In voorkomende gevallen ondersteunt hij/zij/hen ook bij projecten die met het verbinden van collecties te maken hebben.

De voornaamste werkzaamheden zijn:

  • Het begeleiden van projecten samen met instellingen, gezelschappen, zzp’ers en andere betrokkenen in de theater- en muzieksector; hierbij kan gebruik gemaakt worden van het netwerk van de programmamanager, domein-coördinatoren en de domein-raden.
  • Contacten onderhouden en vraagbaak zijn voor instellingen, gezelschappen, zzp’ers en andere betrokkenen uit de theater- en muzieksector met betrekking tot digitalisering van hun archieven en collecties.
  • Afstemmen met de programmamanager en de controller over de financiële voortgang van de projecten.
  • Voeden van de domein-coördinatoren, programmamanager en netwerkmanager van Podiumkunst.net met informatie uit de sector (behoeftes en mogelijkheden).

Profiel
Wij zoeken iemand die:

  • Affiniteit heeft met de podiumkunsten.
  • Enthousiasmerend, nieuwsgierig en pragmatisch / probleemoplossend is.
  • Organisatorisch en administratief sterk is.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal heeft.
  • Iets weet over het digitaal archiveren of digitaal beschikbaar stellen van cultureel erfgoed.
  • Ervaring heeft met de rol van projectleider en deze zelfstandig in kan vullen.

Wij bieden
De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar, 16-20 uur per week. De functie van Coördinator Projecten is ingedeeld in salarisschaal L van onze eigen cao Stichting Omroep Muziek (minimaal € 3.414,80 en maximaal € 4.873,88 bruto per maand op basis van 40 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van € 1.500,- bruto per jaar). Inschaling vindt plaats op basis van relevante werkervaring. Medewerkers bij de SOM hebben recht op 25 vakantie-dagen, 24 ATV dagen en 3 vitaliteitsdagen bij een 40-urige werkweek.

Aanstelling op basis van een overeenkomst van opdracht is bespreekbaar.

Heb je belangstelling?
Solliciteer dan voor 9 februari a.s. door middel van een bondige motivatie en cv (in pdf), gericht aan Monique in het Veld (mihveld@beeldengeluid.nl), Programmamanager Podiumkunst.net. Wil je meer weten over deze vacature, dan kun je haar een e-mail sturen.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal (onder voorbehoud) plaatsvinden in Hilversum, op 13 februari 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.