Stichting Musea Zutphen: Medewerker PR & Marketing

Stichting Musea Zutphen in Zutphen zoekt twee Medewerkers PR & Marketing voor elk 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-02-2023Ben jij productief, sterk in communicatie en heb je de behendigheid om de juiste boodschappen onder de aandacht te brengen bij het publiek, de media en relaties? Gaat je hart sneller kloppen als je dit allemaal kunt doen voor twee prachtige musea in een monumentaal historisch gebouw? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stichting Musea Zutphen exploiteert twee musea: het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt, en Museum Henriette Polak, hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Beide musea zijn gevestigd in het 17e-eeuwse stadspaleis Hof van Heeckeren aan het ’s Gravenhof. De organisatie telt 18 betaalde medewerkers en 80 vrijwilligers.

Vanwege vervanging en de fase van ontwikkeling waarin de organisatie zit, zijn we op zoek naar twee keer een parttime

Medewerker PR & Marketing

20 uur per week

We hebben 40 formatie-uren beschikbaar. Die willen we graag invullen met twee parttime medewerkers (elk circa 20 uur per week). De uren kunnen naar eigen inzicht over de werkweek worden verdeeld zolang ze in goede afstemming zijn met het team en de activiteiten binnen de functie.

De Musea Zutphen ontvangen jaarlijks meer dan 60.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Dat lukt niet zonder wervelende campagnes. Heb jij ervaring en ideeën hoe je dat het beste kunt doen?

De afdeling PR & Marketing zorgt op een klant- en resultaatgerichte wijze voor bekendheid over alle producten, diensten en activiteiten bij het publiek en relaties. Samen met je directe collega’s en met ondersteuning van een aantal ZZP’ers bepaal jij de passende middelen en activiteiten om bezoekers te bereiken en ambassadeurs te creëren.

Onze vraag
We zoeken iemand die zorgt voor de ontwikkeling en realisatie van het marketing-, publiciteits- en communicatiebeleid. Je volgt trends in het vakgebied en weet deze te vertalen naar de eigen organisatie. Met jouw overtuigende manier van werken en schrijven bereik je de verschillende doelgroepen. Jij haalt veel plezier uit het bedenken van campagnes en marketingacties en weet als geen ander te communiceren in woord en schrift. Tegelijkertijd bewaar je overzicht en weet je prioriteiten te stellen.

Kerntaken

  • Samen met je team verder uitzetten van een strategie in de marketingcommunicatie.
  • Begroting voor PREM(-projecten) opstellen en budgetten bewaken.
  • Opstellen en uitvoeren van online en offline (communicatie)plannen voor publiciteit, marketing en communicatie rondom tentoonstellingen en activiteiten en om het merk ‘Musea Zutphen’ beter te presenteren.
  • Bewaken van de huisstijl.
  • Begeleiden van fotografen, vormgevers en drukwerk.
  • Content creëren voor (social) media, nieuwsbrieven, persberichten, posters en brochures.
  • Opbouwen en onderhouden van contacten met de media.
  • Bijhouden en ontwikkelen van de website.

Functie-eisen
We zoeken iemand met passie, energie en enthousiasme. Vanzelfsprekend heb je interesse in kunst en cultuur. We zoeken iemand die tenminste 2 jaar ervaring heeft opgedaan in een vergelijkbare functie en dat je dus ervaring hebt in het ontwikkelen en beheren van offline en online media. Je hebt kennis en ervaring met diverse programma’s zoals MS Office, SEO Google Analytics, InDesign, Photoshop, CMS WordPress, Adobe Premiere Pro of andere videobewerkingsprogramma’s en Basiskennis van HTML.

Voor deze functie is het nodig dat je gestructureerd en zelfstandig kunt werken, maar ook dat je de verbinding weet te maken met het team, de vrijwilligers en in projectgroepen, om samen successen te vieren.

Wat bieden we je?
Een creatieve geest als jij heeft ruimte nodig en die krijg je. We bieden je een omgeving die zal inspireren, je werkt immers op een bijzondere plek in het historische stadshart van Zutphen. Maar ook van je team kun je veel leren en zij zullen je goed begeleiden.

We beginnen met een jaarcontract, dat we bij succesvolle samenwerking graag omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd. We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering. Waardering voor je werk en inzet en een salaris op basis van je kennis en ervaring conform de Museum cao, schaal 8.

Enthousiast geworden?
Mail dan je motivatie en cv uiterlijk 13 februari 2023 naar paulomartina@museazutphen.nl ter attentie van Paulo Martina.

Je kunt Paulo Martina ook op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereiken op telefoonnummer 0575 516 878 als je vragen over de vacature en functie hebt.

  • De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 16 februari en vrijdag 17 februari 2023.
  • Het tweede gesprek vindt plaats op dinsdag 28 februari 2023.

Stichting Musea Zutphen streeft naar diversiteit en inclusie en wil dat ook graag zichtbaar maken in de samenstelling van het team en in het programma, daar houden we dan ook rekening mee in de sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.