DOK: Adviesmedewerker & Collectioneur

DOK in Delft zoekt een Adviesmedewerker & Collectioneur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-02-2023DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken bijna 80 enthousiaste collega’s samen met meer dan 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden “plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht” leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad, zowel in het centrum als in de wijken; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via het onderwijs en via onze activiteiten bij mensen thuis. Dit doen we met onze taaleducatieprogramma’s (Vindplaatsen, Taalladder/Thematassen), onze kunst- en cultuureducatieprogramma’s (KLIK en Cultuurhelden) en taalactiviteiten (o.a. Taalvisite en Taalhuis). DOK Centrum huist in OPEN, samen met het centrum voor de kunsten De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal en cultuur samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom!

DOK heeft twee vestigingen en 14 Vindplaatsen op basisscholen. Wanneer je bij ons binnenkomt valt de ongedwongen sfeer direct op en word je verrast door de dynamische uitstraling. Wij werken vanuit vijf kernwaarden: plezier, samenwerken, innovatief, bewust betrokken en daadkracht. Wij werken graag samen waarbij we onze talenten en kennis optimaal willen en kunnen inzetten.

Voor onze vestiging in OPEN zijn wij op zoek naar iemand die het ‘Team DOK Volwassenen’ weer compleet maakt. Namelijk een veelzijdige

Adviesmedewerker & Collectioneur (m/v/x)

24 uur per week

Hoe ziet jouw werk eruit?
Als Adviesmedewerker ben je het aanspreekpunt op afdeling Volwassenen. Je zorgt dat de boeken en de rest van de afdeling er netjes uitzien. Ook weet je goed door te verwijzen. En het belangrijkste: je geeft advies over de collectie. Zo zorg je ervoor dat alle bezoekers met een glimlach en een boek naar huis gaan.

Mede hierdoor ontwikkel je snel een goed beeld van de vraag en het aanbod. Wat weer bijdraagt aan de continue optimalisatie van collectie en het aanbod.

Als Collectioneur ben je op de hoogte van de nieuwe boeken en schaf je aan voor de Informatieve collectie van onze vestiging in OPEN. De informatieve collectie staat in een themaroute, een netwerk van thema’s en onderwerpen om onze bezoekers te laten verrassen en boeken te laten ontdekken. Je bent als collectioneur verantwoordelijk voor de collectie Informatief in OPEN en zorgt voor aanschaf en onderhoud van de collectie. Je draagt zorg voor aansluiting bij activiteiten in OPEN door vanuit de collectie te programmeren. Het collectieteam werkt met gastadviseurs die ons adviseren over collectieonderdelen, vanuit de informatieve collectie zorg jij voor de verbinding met contactpersonen en collectie. Twee keer per jaar organiseert DOK een Living Library de coördinatie hiervan ligt bij de collectioneur informatief. Je houdt contact met de vrijwilligers en Levende boeken, draagt zorg voor de administratie, voorbereiding en uitvoering van de Living Library. Je zorgt voor een passende programmering vanuit de informatieve collectie, coördineert samenwerking met gastadviseurs én de Living Library.

De collectie van DOK kan fysiek en digitaal geleend worden. De collectioneur informatief is ambassadeur van de online bibliotheek en heeft als taak het kennen van de online collectie, het volgen van ontwikkelingen en collega’s daarover informeren en het promoten van de digitale collectie van de bibliotheek bij onze leden.

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Er is maandelijks overleg met het collectie team en daar heb je de mogelijkheid om je kennis te delen en kennis op te halen

Wat neem je mee?
Op basis van onze vijf kernwaarden hebben wij onze ideale kandidaat omschreven.

Innovatief
Je hebt een proactieve, open houding met goede luistervaardigheden. Je bent goed in staat om door te vragen en actief mee te denken. Daarnaast ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de bibliotheekbranche. En weet in te schatten welke ontwikkelingen voor DOK interessant zijn.

Plezier
Je hebt een positieve, opgewekte uitstraling en een verzorgd uiterlijk, je voelt je verbonden met het werk en met de collega’s en straalt dit ook uit. Daarnaast heb je als Adviesmedewerker & Collectioneur een voorbeeldfunctie binnen het team.

Samenwerken
Je bent communicatief vaardig, je bent in staat informatie te halen en brengen tussen de verschillende afdelingen en voelt je verbonden met DOK. Je weet de verbinding te leggen tussen de verschillende afdelingen/vestigingen en hoe je deze kan gebruiken om de service van DOK naar een hoger niveau te brengen.

Maatschappelijk betrokken
Je bent servicegericht, je vindt het belangrijk dat de bezoekers optimaal geïnformeerd worden over wat DOK te bieden heeft. Daarbij heb je oog voor hun (onuitgesproken) wensen.

Daadkracht
Je bent stressbestendig, je weet de balans te maken tussen regels en uitzonderingen. Ten slotte durf je initiatief te nemen wanneer dit nodig is.

Daarbij ben je 1x per vier weken op zaterdag beschikbaar!

Wat bieden wij jou?
DOK is een organisatie waarin iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Als werkgever geloven we er bovendien in dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als taal- en cultuureducatiecentrum van en voor de stad. We streven er dan ook naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Delft rijk is, samen te brengen in het medewerkersbestand van onze bibliotheek.

DOK biedt in de eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor een jaar, met de intentie deze te verlengen bij wederzijdse tevredenheid. Tevens gaan wij ervan uit dat het aantal uur uitgebreid gaat worden. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken en de functie wordt afhankelijk van kennis en ervaring gewaardeerd in schaal 7 met een maximum van € 3.226,- bruto per maand (exclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering) op basis van 36 uur. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

Hoe kun je reageren?
Wekt deze vacature interesse bij je op en herken je jezelf in het omschreven profiel? Dan hopen we op een reactie van jou. Wij selecteren zo objectief mogelijk op basis van jouw kwaliteiten en kiezen er daarom voor alle kandidaten dezelfde vragen te laten beantwoorden in hun sollicitatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

Vragen:

  1. Wat motiveert jou om op deze functie bij DOK te solliciteren?
  2. Waarom spreekt de functie Adviesmedewerker & Collectioneur je aan?
  3. Kan je een voorbeeld geven van een activiteit die je georganiseerd hebt? Hoe heb je dit aangepakt en hoe is de activiteit verlopen?
  4. Je moet op de hoogte blijven van wat er bij de doelgroep speelt en wat de ontwikkelingen in de bibliotheekbranche zijn. Kan jij aangegeven hoe je dat gaat doen?
  5. Bij deze functie moet je veel samenwerken. Kan jij een voorbeeld geven hoe jij samenwerkt, wat daar goed aan ging en welke feedback heb je eventueel ontvangen?

Stuur je antwoorden op de vragen en CV ter attentie van Anouk Vijverberg naar werken@dok.info (uiterlijk 5 februari 2023). Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat over de vacature Adviesmedewerker& Collectioneur. Heb je inhoudelijke vragen over de vacature, neem dan contact op met Anouk Hagenvoort via a.hagenvoort@dok.info.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.