Stedelijk Museum Amsterdam: Junior Fondsenwerver Sponsoren

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Junior Fondsenwerver Sponsoren voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 19-02-2023Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Ruim 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter) nationaal publiek en behoort tot een van de best bezochte musea in Nederland.

De directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist, context én audience driven.

Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn een:

Junior Fondsenwerver Sponsoren (m/v/x)

36 uur per week

De afdeling
De afdeling Development richt zich op het verwerven van funding voor het museum bij particulieren, bedrijven en fondsen. De afdeling is de verbinding tussen het museum en haar relaties.

Binnen de afdeling Development is de medewerker sponsoren verantwoordelijk voor de Stedelijk Club (het bedrijvennetwerk van het Stedelijk Museum) en voor de evenementen van sponsoren. De medewerker sponsoren ondersteunt hierbij de accountmanager sponsoren.

Wat ga je doen?
Als fondsenwerver verricht je de volgende werkzaamheden:

  • Opbouwen van nieuwe relaties en onderhouden van bestaande relaties met bedrijven in samenspraak met accountmanager bedrijven;
  • Het netwerk van Stedelijk Club leden onderhouden en verder uitbouwen;
  • Ontwikkelen en organiseren van het jaarlijkse activiteitenprogramma voor Stedelijk Club leden;
  • Administratief bijhouden van alle relevante gegevens van Stedelijk Club leden, sponsoren en bedrijven in het CRM-systeem;
  • Zorgdragen voor juridische en financiële vastlegging en afhandeling van bijdrages vanuit bedrijven;
  • Onderzoeken van (nieuwe) mogelijkheden m.b.t. sponsoren, zowel nationaal als internationaal.

Wie ben jij?
Je hebt een universitaire opleiding of een opleiding op HBO niveau. Je hebt ervaring en affiniteit met relatiebeheer en met moderne en hedendaagse kunst. Je vindt het leuk om met uiteenlopende type mensen om te gaan, inhoudelijke programma’s te bedenken en die op hoge kwaliteit tot in de details uit te voeren. Je bent sterk in organiseren en produceren. Daarnaast ben je zeer nauwkeurig en houd je ervan om administratief en financieel zaken op orde te brengen en te houden. Je bent op de hoogte van verschillende ontwikkelingen in het bedrijfsleven en gaat proactief te werk. Je bent zelfstandig maar ook een teamspeler. Je kunt effectief communiceren en presenteren op verschillende niveaus en je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken in het Nederlands en Engels. Je bent daarnaast resultaatgericht, representatief, stressbestendig, en een netwerker. Bij voorkeur woon je in Amsterdam.

Dit vinden wij belangrijk
Het stimuleren van diversiteit in brede zin, bijvoorbeeld in perspectieven, achtergronden en inzichten, is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het Stedelijk.

Wij bieden
Je krijgt een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging. De functie is ingedeeld in schaal 8 (€ 2.727 – € 3.489) bij een volledige werkweek (36 uur), exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Enrica Flores d`Arcais, Manager Development E.FloresdArcais@stedelijk.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je je cv en motivatiebrief tot en met 19 februari 2023 insturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Sollicitaties die per mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.