Rotterdam Street Culture Week: Festivalproducent

Rotterdam Street Culture Week in Rotterdam zoekt een Festivalproducent voor een nader te bepalen aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-02-2023Rotterdam is dé street culture stad van Nederland, de stad zit boordevol talenten en grassroots initiatieven op het gebied van street art, hiphop en street sports. Tijdens RSCW maken tienduizenden bezoekers kennis met de diverse expressievormen van street culture en -lifestyle: van lokale straatkunst tot grote namen uit de hiphop scene; van het NK BMX en freerunning tot dansvoorstellingen en live-muziek; van spoken word tot het WK panna-voetbal.

Van 9 tot en met 17 september 2023 organiseert Stichting Gamechangers samen met >15 programmapartners Rotterdam Street Culture Week op diverse locaties, met name in Rotterdam-Zuid. Van het Mallegatpark tot Lantaren-Venster, Skateland en Theater Zuidplein. Belangrijke organisatiepartners van het festival zijn diverse lokale urban communities en organisaties zoals Panna K.O., Boom Snap Clap, International Dance League en Urban Culture Lab.

Wij zoeken voor aankomende editie een

Festivalproducent

aantal uur in overleg

Om de productie van het festival in goede banen te leiden zoeken wij van medio maart tot en met medio september een freelance producent (aantal uren in overleg). Als producent van RSCW 2023 ben je verantwoordelijk voor de inrichting en technische productie van het festivalhart (Mallegatpark en Piekstraat, Rotterdam-Zuid), de aankleding van de festivallocatie en de productie van de eigen programmaonderdelen. Het festival vindt zowel buiten als binnen plaats dus ervaring met beide is een pre! Je verzorgt de pre-productie en productie tijdens het festival en zorgt voor een succesvolle creatie & uitvoer van planning, budget en oplevering. Je schakelt met de artistieke leiding, programma partners, locaties en leveranciers. Hierin bewaak je de grote lijnen en manage en communiceer je duidelijk de verwachtingen.

Jouw profiel

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Relevante en aantoonbare kennis van festivalproducties.
 • Een eigen netwerk binnen en kennis van de evenementenbranche.
 • Jij hebt relevante ervaring met technische aspecten van een productie, zoals podium, licht, geluid, stroomplannen, hekwerk, beveiliging etc. Ook snap je hoe de verschillende facetten binnen een productietraject werken en wat iets kost.
 • Bij voorkeur ervaring met vergunningstrajecten en het maken van bijbehorende plannen.
 • Denkt graag mee met een groeiend, jong festival en kunt goed met veranderingen omgaan.
 • Weet je plek te vinden in een kleine organisatie én in de dynamiek van grote evenementen producties.
 • Jij bent een teamplayer, denkt in oplossingen en communiceert helder en op tijd. Ook werk je punctueel en denkt overkoepelend.
 • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B.

Wij bieden jou

 • Een freelance overeenkomst voor 6 maanden.
 • Marktconform salaris.
 • Reiskostenvergoeding als woonachtig buiten Rotterdam.
 • Werken binnen een jong, ambitieus team waarbij je veel zelf mag oppakken en vormgeven.
 • Een fijne werkplek in Rotterdam.

Stuur je cv en motivatie uiterlijk 15 februari 2023 naar info@rscw.nl. Meer weten over de vacature: mail naar onze Artistiek Leider Rajiv Bhagwanbali: rajiv@rscw.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.