Rijksvastgoedbedrijf: Kunstadviseur

Het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag zoekt een Kunstadviseur voor 2 x 18 uur per week of 1 x 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 17-02-2023Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Met de percentageregeling beeldende kunst is zij ook de grootste opdrachtgever beeldende kunst. Vanaf 1951 is een omvangrijke kunstcollectie in de semi-openbare ruimte opgebouwd. De Rijkscollectie Percentagekunst bevat kunstwerken van toonaangevende (inter) nationale kunstenaars.

De sectie Monumenten en Kunst zoekt versterking

Kunstadviseur

2 x 18 uur per week of 1 x 36 uur per week

Opdrachtomschrijving

  • Adviseren aan in- en externe gesprekspartners over de kunstcollectie met betrekking tot onderhoud en, vanuit het gedachtengoed van de percentage-regeling beeldende kunst, de Erfgoedwet en de Auteurswet.
  • Adviseren bij werkzaamheden – die voortvloeien uit wijzigingen in de vastgoedportefeuille van het RVB (renovatie, afstoot of sloop van een pand) -zoals herplaatsen van kunstwerken, treffen van beschermende maatregelen en het schenken of afstoten van kunstwerken. De werkzaamheden omvatten niet alleen het adviseren, maar ook het (laten) uitvoeren van deze werkzaamheden plus het communiceren met object- en assetmanager, de verschillende leveranciers en gebruikers over de werkzaamheden. Met andere woorden, je bent verantwoordelijk voor alle bedoelde werkzaamheden.
  • Coördineren en regie voeren op de uitvoer en zorg dragen voor communicatie, documentatie en registratie.
  • Voeren administratie rondom de projecten in ons Collectie Informatie Systeem

Opdrachtomschrijving
Wij zoeken iemand die minimaal een afgeronde HBO opleiding heeft op het gebied van Beeldende Kunst, en die minimaal vijf jaar relevante en aantoonbare werkervaring heeft.

Het maximale uurtarief voor deze opdracht is € 80,- all in, exclusief btw.

Startdatum: zo spoedig mogelijk.

Deze omschrijving is bedoeld als aankondiging, de volledige en geldende opdrachtomschrijving is vanaf 6 februari 2023 te vinden in ons dynamisch aankoopsyteem, in categorie 4 (techniek). Registreren / inschrijven kan nu al.

De opdracht wordt van 6 tot en met 17 februari 2023 geplaatst in het dynamisch aankoopsysteem inhuur van de Rijksoverheid.

Hiervoor moet je eerst een account aanmaken. Daarna aanmelden voor DAS categorie 4 (techniek) en de gevraagde documenten aanleveren. De UBR | Inhuurdesk zal je aanmelding binnen tien werkdagen beoordelen. Na toelating kun je de opdracht bekijken en een specifieke aanbieding doen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.