Project Wildeman: Zakelijk Producent

Project Wildeman in Amsterdam zoekt een Zakelijk Producent voor 0,2 tot 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13-02-2023Project Wildeman maakt nieuwe muzikale rituelen. Vanuit trance-ervaring, experiment en improvisatie. Op speelse wijze onderzoeken we de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen onszelf, technologie en al het leven op deze wonderlijke planeet. Project Wildeman is een team dat staat voor mooie, innovatieve voorstellingen en performances die mensen tijdelijk in trance brengen. Met deze insteek willen wij mensen op een andere manier laten kijken naar de wereld om hen heen.

Project Wildeman bestaat uit drie kernleden: Milan Mes, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt. Zij dragen samen met de zakelijk producent verantwoording af aan Stichting Project Wildeman. Project Wildeman vierjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Per heden zijn wij op zoek naar een zakelijk producent die gedurende het jaar een vinger aan de pols houdt, gedurende de producties het productiebudget beheert en productionele zaken voor zijn of haar rekening neemt.

Zakelijk Producent

0,2 tot 0,4 fte

Wat bieden wij?
Een uitdagende baan waarin ruimte is voor eigen initiatief binnen een creatieve en dynamische organisatie. Een aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om dit voor langere tijd voort te zetten en op basis van een contract als ZZP-er met een honorarium volgens marktconforme tarieven op basis van de cao Theater en Dans.

De gegarandeerde omvang van de functie is 0,2 FTE. Op basis van succesvolle acquisitie en subsidieaanvragen kan dit aanzienlijk oplopen. Dit is de afgelopen jaren ook zo geweest.

Functieomschrijving
De nieuwe producent onderhoudt gedurende het jaar tweewekelijks contact met Project Wildeman. Dit contact richt zich in het bijzonder op financiële en zakelijke onderwerpen. In de aanloop naar een productie worden er steeds meer productionele zaken aan toegevoegd, zodat tijdens de productie de volledige budgettaire en productionele verantwoordelijkheid bij de producent ligt. De zakelijk producent werkt nauw samen met de wildemannen die hem / haar ook aansturen. Bij grotere producties stuurt de zakelijk producent het productionele team aan. De werkdruk zal in de aanloop naar en tijdens producties hoger liggen. De zakelijk producent heeft een betrokken houding en denkt mee in het inhoudelijk proces dat verbonden is aan het maken van een voorstelling. Het bestuur neemt periodiek poolshoogte van het functioneren van de zakelijke structuur.

Wat ga je doen?

 • Tweewekelijks contact onderhouden met Project Wildeman over financiële zaken.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productiebudget.
 • Gedurende producties de verantwoordelijkheid dragen over het productionele gedeelte.
 • Projecten financieel afhandelen en verantwoorden.
 • Mede schrijven van subsidieaanvragen.

Functie-eisen

 • Werkervaring in een vergelijkbare functie of een relevante afgeronde opleiding.
 • Goed kunnen werken met MS Office, in het bijzonder MS Excel.
 • Rijbewijs B.

Wij zoeken iemand die

 • Een hands-on mentaliteit heeft gedurende producties.
 • Een flexibele instelling heeft en bereid is tot werken op onregelmatige tijden.
 • Goed kan plannen en organiseren.
 • Financieel inzicht heeft.
 • Open communiceert, praktisch en enthousiast is.
 • Verantwoordelijkheid neemt, pro-actief handelt en collegiaal is.
 • Nauwkeurig en accuraat is.
 • Een zakelijke instelling heeft.
 • Kennis heeft van theatertechniek.
 • Tevens een groot hart voor (muziek)theater.
 • Affiniteit met het werk van Project Wildeman heeft.

Enthousiast? Reageer!
Stuur je sollicitatie voorzien van een CV en motivatie tot en met 13 februari 2023, onder vermelding van ‘Zakelijk Producent’, naar Project Wildeman, ter attentie van: Lode van Piggelen (voorzitter van Stichting Project Wildeman) via het e-mailadres projectwildeman@gmail.com. Voor eventuele aanvullende informatie over de functie kun je contact opnemen met hetzelfde mailadres.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variëteit aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Wij nodigen daarom iedereen met interesse van harte uit te reageren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.