Project Wildeman: Marketing en Communicatie-medewerker

Project Wildeman in Amsterdam zoekt een Marketing en Communicatiemedewerker voor 0,1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13-02-2023Project Wildeman maakt nieuwe muzikale rituelen. Vanuit trance-ervaring, experiment en improvisatie. Op speelse wijze onderzoeken we de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen onszelf, technologie en al het leven op deze wonderlijke planeet. Project Wildeman is een team dat staat voor mooie, innovatieve voorstellingen en performances die mensen tijdelijk in trance brengen. Met deze insteek willen wij mensen op een andere manier laten kijken naar de wereld om hen heen.

Project Wildeman bestaat uit drie kernleden: Milan Mes, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt. Voor de periode 2021 tot en met 2024 ontvangt Project Wildeman vierjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Wij zoeken een vaste medewerker die Project Wildeman op een duidelijke en verfrissende manier in beeld en woord naar buiten brengt; dit op basis van een zelf geformuleerde visie. De samenwerking is voor de periode tot en met eind 2023 met de intentie om deze daarna door te zetten.

Marketing en Communicatiemedewerker

0,1 fte

Inhoud van de functie
De nieuwe marketing- en communicatiemedewerker ontwikkelt een lange-termijnstrategie over de manier waarop Project Wildeman naar buiten treedt. De marketing- en communicatiemedewerker onderhoudt gedurende het jaar maandelijks contact met Project Wildeman. Dit contact richt zich in het bijzonder op de lopende onderwerpen en op de grote projecten die gepland staan. Project Wildeman maakt over het algemeen per jaar één nieuwe voorstelling en heeft daarnaast kleinere projecten lopen zoals hernemingen, losse performances of vooronderzoeken.

De marketing- en communicatiemedewerker werkt nauw samen met de kernleden. De gemiddelde werkdruk ligt op een halve dag per week met een toenemende intensiteit rond de speelperiodes. De marketing- en communicatiemedewerker heeft een betrokken houding en denkt mee in het inhoudelijk proces dat verbonden is aan het maken van een voorstelling.

Functie-omschrijving

 • Marketing- en communicatiestrategie ontwikkelen voor de lange duur en het in kaart brengen van mogelijke nieuwe doelgroepen voor het werk van Project Wildeman.
 • In aanloop naar- en gedurende producties inhoudelijk en financieel de verantwoordelijkheid dragen over de marketing- en communicatie.
 • Benaderen van pers en andere media, zowel landelijk als lokaal. Het beheren van bijbehorende perslijsten.
 • Contact houden met partners en speelplekken om te komen tot een optimale samenwerking op het gebied van communicatie.
 • Meeschrijven aan het marketing- en communicatiegedeelte van subsidieaanvragen.
 • Het bijhouden van de website via WordPress.
 • Evalueren projecten op marketinggebied.

Functie-eisen

 • Relevante werkervaring of een afgeronde relevante opleiding.
 • Uitmuntende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ruime ervaring in zowel online als offline marketingcampagnes.
 • Ruime ervaring met Google Ads, Google Analytics, Linkedin, Mailchimp, et cetera.
 • Goed netwerk binnen de theater- en muziekpers.
 • Kunnen werken met MS Office, in het bijzonder MS Word.

Wij zoeken iemand die

 • Affiniteit heeft met het werk van Project Wildeman.
 • Open communiceert, praktisch en enthousiast is.
 • Verantwoordelijkheid neemt, pro-actief handelt en collegiaal is.
 • Een flexibele instelling heeft.
 • Goed kan plannen en organiseren.
 • Nauwkeurig en accuraat is.
 • Een zakelijke instelling heeft en tevens een groot hart voor (muziek)theater.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende functie waarin ruimte is voor eigen initiatief binnen een creatieve en dynamische organisatie. Een aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie om dit voor langere tijd voort te zetten en op basis van een contract als ZZP’er met een marktconform honorarium op basis van de cao Theater en Dans.

Enthousiast? Reageer!
Stuur je sollicitatie voorzien van een CV en motivatie tot en met 13 februari 2023, onder vermelding van ‘Marketing en Communicatiemedewerker’, naar Project Wildeman, ter attentie van: Lode van Piggelen (voorzitter van Stichting Project Wildeman) via het e-mailadres projectwildeman@gmail.com. Voor eventuele aanvullende informatie over de functie kun je contact opnemen met hetzelfde mailadres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.