Plein Theater: Creative Producer

Plein Theater in Amsterdam zoekt een Creative Producer voor 0,4 tot 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 09-02-2023Plein Theater is het podium van de wereld om ons heen, een theater in Amsterdam-Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ons theater heeft een belangrijke plaats in de stad en op verschillende vakgebieden in theater en performance. Wij zijn tegelijkertijd een presenterend podium met korte afstand tot de wijk en een theater met een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater. We programmeren en maken producties, die samenkomen in hybride programmeringslijnen. We willen met het Plein Theater een belangrijke plek innemen in het netwerk van podia in én buiten Amsterdam en een belangrijke rol vervullen in het aanjagen, opstarten en uitproberen van werk door jonge (maar ook oudere) eigenwijze podiumartiesten.

De programmering in het Plein Theater is veelzijdig, interdisciplinair en verrassend; kleinschalige, intieme voorstellingen met hedendaagse kamermuziek, moderne dans, jeugdtheater en experimenteel theater. Naast de programmering produceren we ook eigen projecten en samenwerkingen.

We zoeken een

Creative Producer (v/m/x)

creatieve uitvoerder van onze projecten

0,4 tot 0,6 fte [vanaf eind februari 2023 starten]

Als creative producer werkt je aan de zijde van de directeur en heb je een uitvoerende taak. In 2023 bestaat ons jaarprogramma onder andere uit een internationaal poppenfestival, een intensief stadsdeel project (met samenwerkingen en presentaties in de openbare ruimte) en een theaterproject die in het najaar gaat toeren door Nederland. Deze staan in relatie tot de diverse programmering in het Plein Theater.

Wij zoeken
Een hele leuke collega met enige jaren aantoonbare ervaring die zin heeft ons theater en de programma’s samen met ons naar een nieuw niveau te tillen. Die op het Plein Theater komt werken maar ook op pad gaat om dynamieken en verbindingen aan te jagen. Als creative producer geef je inhoudelijk vorm aan de programma’s in samenwerking met de betrokken kunstenaars en de staf. Je bent energiek, zakelijk creatief, organisatorisch sterk en een ondernemende persoon. Je hebt feeling met hedendaagse podiumsector in houdt van innovatie en activistische thematieken. Kennis hebben van ons Stadsdeel Oost is een pre.

Taken zijn onder andere

 • Draagt zorg voor de planning, organisatie en feitelijke realisatie van diverse projecten, producties en evenementen,
 • Afstemming, afspraken maken en contracten opstellen met betrokken partijen.
 • Projectplannen en draaiboeken opstellen, beheren van de project begrotingen.
 • Levert content vanuit de producties voor de pr en communicatie.
 • Voert productionele werkzaamheden uit, bijvoorbeeld het huren van locaties / verzorgen catering / voorbereiding van materialen en personele inzet, aanvragen evenementvergunningen; binnen de gegeven kaders (middelen, personeel, budget).
 • Tijdens de voorbereiding en uitvoering ben je het aanspreekpunt voor artiesten, technici, programmamakers, deelnemers, locaties, leveranciers, externe organisaties In contact staan met andere stakeholders in het theaterveld.
 • Aansturen van (tijdelijke) productiemedewerkers, -stagiairs en -vrijwilligers.
 • Voert relevante informatie door in het systeem Stager, en weet hier ook benodigde informatie uit te generen.
 • De administratieve verplichtingen en bijdragen aan de verslaglegging.
 • Rijbewijs is gewenst.

Jouw profiel

 • Je hebt relevante werkervaring en/of opleiding in functies als creative producer, productieleider of projectmanager (minimaal drie jaar).
 • Je hebt grote affiniteit, verbinding en interesse in hedendaagse podiumkunsten.
 • Je hebt aantoonbaar gewerkt met mensen uit verschillende culturele achtergronden.
 • Je bent goed in organiseren & plannen, hebt oog voor mens & detail en je bent stressbestendig.
 • In deze kernwaarden herken jij je: creatief, proactief, teamspeler, initiatiefnemer, probleemoplossend, resultaatgericht, gastvrij, hands-on, accuraat.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden binnen de tijdelijke teams.
 • Je hebt enige kennis van culturele marketing, podiumtechnologie en financiën.
 • Je bent op de hoogte van wat er speelt in de wereld, trends en ontwikkelingen voor de realisatie van onze programma’s.
 • Je bent kan overzicht te houden, snel te schakelen en creative oplossingen te vinden in een fluïde werkomgeving.
 • Je hebt oog voor detail, kan vooruitplannen en delegeren.

Wij bieden

 • Een leuke functie binnen een bruisend theater in Amsterdam, waar positief gewerkt wordt aan de verdere ontwikkeling en positionering.
 • Een functie voor de periode van twaalf maanden.
 • Start met twee dagen per week, met uitbreiding vanaf het voorjaar en tijdens de uitvoer van piekmomenten.
 • Informele werksfeer met leuke collega’s, creatieve makers, kunstenaars en organisaties in Stadsdeel Oost en Amsterdam.
 • Er is ruimte voor eigen initiatief en nieuwe programma’s gedurende het jaar.
 • Een vergoeding conform Cao Podia en pensioen. Schaal 6 of 7.

Voel jij je aangesproken en herken jij je in de bovenstaande omschrijving? Schrijf een motivatiebrief waarin jij aangeeft waarom jij bij deze functie past. Of stuur ons een goede video met tekst en uitleg over jou. Stuur deze met je CV ter attentie van Berith Danse info@plein-theater.nl.

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met haar 06-51483513. Wij ontvangen je sollicitatie graag voor 9 februari 2023. We gaan al in gesprek op 13 februari 2023.

Het Plein Theater bestaat 40 jaar en is een diverse en inclusieve organisatie waar iedereen zich thuis voelt. Diversiteit en inclusiviteit is waar we uit voorkomen en het beleid op is afgestemd. We hebben een team en poel van betrokkenen die een afspiegeling zijn van de bevolking van Stadsdeel Oost in Amsterdam. We kijken uit naar een teamlid die wereldburgerschap omarmd.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.