Naturalis Biodiversity Center: IT Workspace Engineer

Naturalis Biodiversity Center in Leiden zoekt een IT Workspace Engineer voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenNaturalis Biodiversity Center is hét kennisinstituut op het gebied van biodiversiteit in Nederland. Met ruim 42 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, met 12 hoogleraren aan de Nederlandse universiteiten en de enorme collectie van planten, dieren en mineralen, geven Naturalis een unieke internationale positie en verantwoordelijkheid. Met onze tentoonstellingen, educatieve activiteiten en internetdiensten laten wij een breed publiek kennis maken met de diversiteit van het leven op aarde. In ons nieuwe museum verwachten wij jaarlijks 425.000 bezoekers te ontvangen. Ruim 60.000 hiervan zijn leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Met 10 prachtige tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur, workshopruimtes, leuke winkels, een restaurant en een café. Waar jong en oud kan zien, doen en beleven. Een echte ontmoetingsplek voor iedereen die meer wil ontdekken over de natuur.

Naturalis beschikt over een state of the art ICT-infrastructuur die internationale biodiversiteit data verbindt, de collectie digitaal ontsluit, onderzoekers faciliteiten biedt voor bio-informatica en AI, het museum en alle daarin verwerkte digitale componenten bestuurt en de customer journey van de bezoekers ondersteunt.

Wij zoeken voor de afdeling ICT een

IT Workspace Engineer

36 uur per week

De IT Workspace Engineer werkt in een multifunctioneel team dat verantwoordelijk is voor de dienstverlening Kantoorautomatisering binnen Naturalis. Je draagt zorg voor een optimale beschikbaarheid en performance van de dienstverlening en een effectief en efficiënt gebruik van de beschikbare hard- en software binnen zijn domein, met als doel een optimale ondersteuning te bieden aan de klanten bij het uitvoeren van hun dagelijkse bedrijfsprocessen. Je draait binnen het team mee in sprints op basis van Agile werken, met alle bijbehorende rituelen.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je verleent 1e- en 2e-lijnssupport op vragen en problemen van de klanten (medewerkers van Naturalis, bezoekers en leveranciers).
 • Je gebruikt en beheert diverse tooling-systemen die voor de dienstverlening worden ingezet (onder andere Active Directory, Azure AD, Intune, JAMF, TopDesk, Uniflow)
 • Je beheert, monitort en lost problemen op rondom werkplekken (Windows en Apple), printing, gebruikers, devices en KA-software
 • Je voert life cycle management van de in beheer zijnde hardware- en softwarecomponenten uit
 • Je houdt voorraden bij
 • Het bestellen van hard- en software behoort ook tot je taken.
 • Je ziet toe op en naleving van afgesproken standaarden en procedures die zijn opgesteld vanuit het beleid met betrekking tot inrichting en uitvoering van processen, waaronder die van security
 • Je hebt een actieve rol bij zowel beheer- als gebruikersdocumentatie
 • Je draagt zorg voor het leveren van de afgesproken service levels van de betreffende dienstverlening.

Het profiel

 • Mbo+-werk-/-denkniveau en eventueel een opleiding in de richting van ICT;
 • > 3 jaar relevante werkervaring binnen de IT-sector in een soortgelijke functie;
 • Ervaring en bekend met Agile werken;
 • Je hebt ervaring met één of meerdere omgevingen en pakketten van Microsoft en hier trainingen (MD101, AZ-900 en SC300) voor afgerond;
 • Kennis van Google Workspace Enterprise (Gmail, Drive, Docs);
 • Kennis van Windows 10, MacOS en JAMF;
 • Ervaring met een servicemanagement pakket (Topdesk) en bekend met ITIL-processen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Het aanbod
Een functie in een dynamische en fascinerende werkomgeving. Een organisatie met een grote diversiteit aan professionals met liefde voor de natuur en biodiversiteit. Je gaat werken in Leiden, goed bereikbaar vanuit andere plaatsen in de Randstad. Het salaris ligt tussen € 2.547,- en € 3.189,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Werken bij Naturalis betekent ook gratis entree voor het museum en Rotterdam Blijdorp voor jou en je familie/vrienden. Korting in het personeelsgedeelte van het restaurant. Ongeveer elke maand een borrel met je collega’s. Daarnaast werk je met de nieuwste technologieën en heb je collega’s met veel ervaring en verschillende expertises, waar je veel van kan leren. De arbeidsovereenkomst is voor de periode van 1 jaar. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Arjan Schieven 06-524 286 51 of per e-mail arjan.schieven@naturalis.nl en voor procedurele informatie met de afdeling P&O (sollicitaties@naturalis.nl).

Laat ons zo snel mogelijk weten waarom jij als IT Workspace engineer bij ons aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Naturalis onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Een aanstelling op zzp-basis behoort niet tot de mogelijkheden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.