Museum Rembrandthuis: HR Coördinator

Museum Rembrandthuis in Amsterdam zoekt een HR Coördinator voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 28-02-2023Ontmoet Rembrandt in zijn eigen huis.

Hier, in hartje Amsterdam, woonde en werkte hij negentien jaar lang. Het huis waar hij vol ambitie begon, maar dat hij door financiële problemen moest verlaten. Bijna 400 jaar later is Museum Rembrandthuis het enige museum ter wereld dat volledig is gewijd aan Rembrandt. Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal. Hier beleefde hij lief en leed. Hier verzamelde hij kunst en rariteiten van over de hele wereld, leidde hij zijn leerlingen op en ontving hij zijn klanten. Hier keek hij uit over een stad die volop in verandering was. En maakte hij zijn meesterwerken. Hier werd hij de allergrootste.

Stap in de zeventiende eeuw. Laat je verrassen door het leven van de mens achter de kunstenaar, door Rembrandts kunstwerken en eigenzinnige blik op de wereld. Het museum bezit bijna alle etsen van Rembrandt: een collectie van wereldformaat. In verrassende tentoonstellingen ontdek je Rembrandts werk en zijn invloed op zijn tijdgenoten, navolgers en hedendaagse kunstenaars. Laat je inspireren door de mens, de maker, zijn thuis, zijn stad en zijn tijd.

Welkom in Museum Rembrandthuis. Dichterbij Rembrandt kom je niet.

HR Coördinator

8 uur per week – (in dienst of op ZZP-basis)

Museum Rembrandthuis heropent op 18 maart 2023 met 30% meer Rembrandt. Daarom is het museum op zoek naar een HR coördinator die per 1 april 2023 kan starten voor 8 uur per week. Nergens ter wereld kom je dichterbij Rembrandt dan in Museum Rembrandthuis. Wij willen de wereld inspireren met Rembrandt, zijn werk en zijn leven.

Onze kernwaarden: eigenzinnig, nieuwsgierig, Amsterdams en huiselijk.

Functieomschrijving
De HR coördinator personeel en organisatie ontvangt hiërarchisch leiding van de zakelijk leider en werkt grotendeels zelfstandig binnen de organisatie. Daarnaast adviseert de coördinator de leidinggevenden binnen het museum en is de vraagbaak voor het personeel.

Museum Rembrandthuis vindt een veilige, prettige en gezonde werkomgeving heel belangrijk. We werken aan een nog stevigere binding met de stad Amsterdam en streven ernaar de veelzijdigheid van de Amsterdamse samenleving ook terug te laten zien in ons personeelsbestand. De organisatie heeft als doel dat alle werknemers graag bij Het Rembrandthuis werken en goed in hun vel zitten. De HR coördinator levert een positieve bijdrage aan dit streven en coördineert alle personeelsgerelateerde taakgebieden.

Jouw verantwoordelijkheden

 • Je bent aanspreekpunt voor leidinggevenden en medewerkers en voert het personeelsbeleid uit.
 • Je zorgt voor verdere uitwerking van het personeelsbeleid in lijn met actuele wet- en regelgeving.
 • Je coördineert de begeleiding van arbeidsongeschikte medewerkers in samenwerking met de arbodienst en zorgt dat er wordt voldaan aan de Wet Verbetering Poortwachter.
 • Je voert Arbogerelateerde acties uit, zoals het PMO en vervult de rol van Preventiemedewerker.
 • Je coördineert alle taakgebieden die te maken hebben met personeel (werving en selectie, on/off boarding, opleidingsplan, verlof, verzuim en arbeidsgeschillen).
 • Je zorgt voor een accurate personeelsadministratie (salaris, verlof, verzuim, opleiding) en verzorgt de maandelijkse salarismutaties voor het externe administratiekantoor.

Jouw competenties

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau.
 • Je kunt je goed inleven in de belangen van een organisatie en de individuele medewerkers en daarin goede afwegingen maken om tot aanvaardbare oplossingen te komen.
 • Je kunt je de organisatiedoelen van Museum Rembrandthuis goed eigen maken en aanwezige behoeftes en wensen vertalen naar beleid en procesverbeteringen.
 • Je kunt goed je weg vinden binnen een organisatie en daarbij je onafhankelijkheid en integriteit behouden.
 • Je werkt gestructureerd en bent heel precies, hebt oog voor details.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als HR coördinator of een vergelijkbare functie.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat biedt Museum Rembrandthuis jou?
De functie van HR Coördinator is ingeschaald in schaal 9 (min. € 3.087 – max. € 3.849 bruto per maand op basis van 1 fte/36 uur per week) van de Museum cao. Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar. Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring. Naast je salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 3,4% eindejaarsuitkering. Onze medewerkers zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Het museum zet zich in op het gebied van duurzaamheid en we stimuleren je met fiets of openbaar vervoer te reizen en vergoeden je reiskosten met OV tot een afstand van 50 km enkele reis. Je werkt vanuit het museum in hartje Amsterdam, op loopafstand van Centraal Station. In het museum werken zo’n 35 medewerkers.
We streven ernaar zoveel mogelijk een afspiegeling te zijn van de Amsterdamse samenleving in haar veelzijdigheid in gender, culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, fysieke/mentale capaciteit, religie, opleidingsniveau en leeftijd.
De functie is ook op zzp-basis uit te voeren. Richtlijn uurtarief € 80 exclusief BTW.

Solliciteren
Herken je jezelf in de functie en het gevraagde profiel en spreekt de organisatie jou aan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren! Stuur vóór 28 februari 2023 een e-mail naar personeelszaken@rembrandthuis.nl waarin je aangeeft op welke functie je solliciteert en antwoord geeft op onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag. Het is niet nodig een aparte motivatiebrief mee te sturen. Zo kunnen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk beoordelen. Graag ontvangen we – naast je antwoorden – je CV met naam, telefoonnummer en emailadres.

 1. Waarom lijkt deze baan jou leuk?
 2. Waarom zou je bij Museum Rembrandthuis willen werken?
 3. Hoe ziet wat jou betreft succesvol personeelsbeleid eruit?
 4. Welke karaktereigenschappen heb jij die waarde toevoegen aan ons team en het museum?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Irene Ford (zakelijk leider) via i.ford@rembrandthuis.nl of 020-5200400.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.