Museum Boijmans Van Beuningen: Depotgids

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Depotgids voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-02-2023De wereldberoemde kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen is in 172 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 objecten. Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museum blijft de kunst deels zichtbaar in schoolklassen, in (inter)nationale musea en in de stad. In november 2021 opende het eerste volledig publiek toegankelijke depot waar de gehele collectie onderdak vindt. In 2029 hoopt het museum de deuren te openen van het dan vernieuwde en nog steeds veelzijdige en eigenzinnige kunstmuseum in het hart van Rotterdam.

Krijg jij energie van met mensen te werken? Heb jij affiniteit met de culturele sector? Vind je het leuk om voor een groep te staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Depotgids

16-24 uur per week

Wie zoeken wij?
Wij zoeken voor de afdeling Educatie & publieksbegeleiding een depotgids. Je maakt deel uit van een team van 12 gidsen die dagelijks bezoekers uit binnen- en buitenland uitleg geven over het depot en de collectie van Boijmans. Het is dan ook belangrijk dat jij als gids het enthousiasme over het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld kan uitdragen en delen.

Het is niet noodzakelijk om al ervaring te hebben met het geven van rondleidingen en je hoeft ook geen kunstkenner te zijn. Maar je bent wel leergierig en je hebt plezier in het vertellen van verhalen. Als depotgids geef je 16-24 uur verdeeld over de week een vaste hoeveelheid rondleidingen waarbij je het gebouw, de collectie en de werkzaamheden introduceert aan een breed publiek. Wanneer je niet voor een groep staat word je verwacht bij te blijven leren over de collectie en werkzaamheden in het depot (binnen de werkuren).

Wij vinden het belangrijk dat onze gidsen qua leeftijd, gender en etniciteit een afspiegeling zijn van Rotterdam. Ben jij bijvoorbeeld student/ pas afgestudeerd en wil je relevante werkervaring opdoen of ben je al wat langer actief op de arbeidsmarkt en lijkt het je leuk om kennis te maken met de culturele sector? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze functie.

Wat vragen wij?

 • Je bent iemand die graag vertelt, maar ook die geïnteresseerd is in wat anderen te zeggen hebben;
 • Je bent beschikbaar voor 3 à 4 dagen per week (waarvan minimaal 1 dag(deel) in het weekend). Werkweek is maandag tot en met zondag tussen 10.45 uur en 17.15 uur;
 • Je kunt probleemloos gesprekken voeren in het Nederlands en Engels. Als je ook nog een andere taal spreekt is dat een pluspunt;
 • Je woont in (regio) Rotterdam;
 • Je bent oplossingsgericht en stressbestendig.

Wat bieden wij?

 • Salaris van € 955,11 en € 1.432,67 per maand (brutobedrag voor respectievelijk 16 en 24 uur per week);
 • Je kunt praktijkervaring opdoen als rondleider;
 • Je krijgt een contract voor 6 maanden tot maximaal 2 jaar;
 • Je krijgt de kans om te werken op een unieke locatie;
 • Grote mate van zelfstandigheid;
 • Een inwerktraject waarbij je stapsgewijs als depotgids aan het werk gaat.

Je start in de week van 17 april.

Hoe solliciteren en verder?
Ben jij enthousiast geworden over deze vacature? Reageer dan direct via de sollicitatiebutton! Let op: je hoeft geen motivatiebrief te schrijven voor deze vacature. Wel vragen we je om jouw cv in te sturen.

Solliciteer uiterlijk zondag 5 februari.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.