Museon-Omniversum: Commercieel Assistent en Relatiebeheerder

Museon-Omniversum in Den Haag zoekt een Commercieel Assistent en Relatiebeheerder voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-02-2023Museon-Omniversum, het museum met grootbeeldfilmtheater, presenteert One Planet. Vanuit onze fascinatie en liefde voor de aarde zetten we alles in. Onze museale collectie, programmering, kennis én ons netwerk. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen daarbij de basis. In de Dome, Expo en One Planet NOW! gaan we met z’n allen aan de slag. Met publiek, scholen, wetenschap, overheid en bedrijfsleven. Om zoveel mogelijk mensen concrete handvatten te bieden met ons mee te doen. Zodat we samen een duurzame toekomst realiseren. Door te inspireren, van elkaar te leren en samen te werken. In Museon-Omniversum laten we niet alleen de mondiale uitdagingen zien, maar focussen we op positieve veranderingen. We delen met ons publiek en onze partners het avontuur van de zoektocht naar oplossingen. We zijn daarmee een leerzame en leuke culturele dagattractie voor een breed publiek en een waardevol netwerk voor onze partners.

Om het netwerk van particuliere donateurs en zakelijke partners van Museon-Omniversum uit te breiden en te versterken, zoeken wij een

Commercieel Assistent en Relatiebeheerder

24-32 uur per week

Krijg jij energie van het aantrekken van nieuwe particuliere donateurs en zakelijke partners en vind je het leuk relaties voor de toekomst te bouwen? Heb jij lol in het zowel beheren van administratie als organiseren van evenementen? Dan zijn wij op zoek naar jou: een resultaatgerichte, gestructureerde en commerciële aanpakker, met enige werkervaring in relatiemanagement, die beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Als Commercieel assistent en relatiebeheerder ontwikkel en implementeer je samen met de Commercieel Directeur het donateursbeleid en -administratie. Je zet loyaliteitsprogramma’s op en voert wervingscampagnes uit, je ontwikkelt accountplannen en bent verantwoordelijk voor correspondentie met particuliere en zakelijke relaties. Daarnaast bouw je mee aan de bredere development- en fondsenwervingsstrategie van Museon-Omniversum door te assisteren in onderzoek en speciale projecten.

Je rapporteert hiërarchisch aan het hoofd Marketing, Communicatie en Sales. Daarnaast werk je inhoudelijk nauw samen met de Commercieel Directeur.

Werkzaamheden
Tot je taken behoren onder andere:

 • Relatiebeheer van de particuliere donateurs en zakelijke partners.
 • Administreren van relaties en verzorgen van reguliere mailingen en correspondentie.
 • Je bent in de lead voor het inrichten, beheer en optimaliseren van het CRM systeem.
 • Je biedt ondersteuning van collega’s bij softwaregebruik, opstellen van gebruikersinstructies van het CRM systeem.
 • Het plannen, coördineren en uitvoeren van wervingsactiviteiten en evenementen voor particuliere donateurs en zakelijke relaties.
 • Assisteren in maatwerkvoorstellen, tegenprestaties, evaluaties, onderzoek en analyses.
 • Verantwoordelijk voor het beheren en archiveren van overeenkomsten en de financiële afhandeling.
 • Onderzoeken en benaderen van relevante netwerken en potentiële belanghebbenden.

Wat breng je mee

 • Je hebt een grote affiniteit met en enige ervaring in relatiebeheer en relatiemanagement.
 • Je bent communicatief sterk en bezit overtuigingskracht, zowel mondeling als schriftelijk. Je kennis van de Nederlandse taal is zeer goed en je beschikt over een vaardige pen.
 • Je bezit een gezond financieel inzicht, administratieve nauwkeurigheid en analytisch denkvermogen.
 • Je bent IT savvy en hebt ervaring in het werken met CRM systemen en het organiseren hiervan.
 • Je maakt makkelijk contacten en bent klantgericht.
 • Je bent proactief, kunt zelfstandig én in een team goed werken.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je vindt het niet erg om ’s avonds en in het weekend te werken.
 • Je voelt je verbonden met de missie van Museon-Omniversum.
 • Ervaring in de culturele sector is geen voorwaarde.

Verder moet je weten

 • Museon-Omniversum vindt het belangrijk dat haar team een afspiegeling vormt van de samenleving. Diversiteit draagt bij aan nieuwsgierigheid, creativiteit én maatschappelijk bewustzijn. Daarom nodigen wij ook jou uit om op jouw eigen unieke manier een steentje bij te dragen in onze organisatie.
 • Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wat bieden wij
Museon-Omniversum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het museum is aangesloten bij de Museum CAO en biedt de daarbij behorende arbeidsvoorwaarden, zoals eindejaarsuitkering en vakantietoeslag. Afhankelijk van werkervaring wordt de functie ingeschaald in schaal 6 of 7 (minimaal € 2.395 en maximaal € 3.189 bruto bij een 36-urige werkweek). We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Als je s’ avonds en in het weekend werkt, ontvang je een onregelmatigheidstoeslag conform de CAO.

Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Iris van den Akker via ivdakker@museon-omniversum.nl.

Reageren
Ben je geïnteresseerd en voldoe je aan het functieprofiel? Solliciteer voor 3 februari 2023 door je motivatiebrief en cv te sturen naar: hr@museon-omniversum.nl onder vermelding van vacature Commercieel assistent en relatiebeheerder. Mocht je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, noteer dan alvast de volgende datum: dinsdag 7 februari 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.