Mauritshuis: Marketeer

Mauritshuis in Den Haag zoekt een Marketeer voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 05-02-2023In het hart van Den Haag, het historische en politieke centrum van Nederland, ligt het Mauritshuis. Een internationaal geliefd topmuseum met een beroemde collectie Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst. Het museum bestaat uit twee markante historische gebouwen: het Mauritshuis, een stadspaleis aan het Plein en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof.

Zodra je bij ons binnenstapt ervaar je de liefde voor de vele meesterwerken, en onze gedrevenheid om geschiedenis en verhalen die erin schuil gaan op een moderne en inspirerende wijze met een zo divers mogelijk publiek te delen. In het Mauritshuis vind je iconische werken als het Meisje met de parel van Vermeer en De anatomische les van Rembrandt, waarvoor jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld de weg naar ons museum vinden.

Voor onze afdeling marketing en communicatie hebben we een mooie vacature. We zoeken een slimme, enthousiaste en creatieve:

Marketeer

32-36 uur per week

Het Mauritshuis trekt met zijn collectie bezoekers van over de hele wereld en blijft groeien in populariteit. Om hier nog beter op in te kunnen spelen willen wij een nog gerichtere marketing gaan bedrijven voor onze belangrijkste bezoekersgroepen.

Dit ga je doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten rondom tentoonstellingen en programmering;
 • De basis van het marketingbeleid is onze doelgroepen strategie. Zijn we met de juiste dingen bezig voor de juiste doelgroepen? Jij wordt hiervoor verantwoordelijk;
 • Via bestaand en nog te initiëren onderzoek weet je alles over de motivatie, oriëntatie en behoeftes van onze bezoekers en zie je kansen voor gerichte marketingactiviteiten;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van de merk-, marketing- en communicatiestrategie;
 • Je draagt zorg voor een sterke en effectieve profilering van het Mauritshuis richting doelgroepen;
 • Je houdt je bezig met het opstellen, ontwikkelen en uitvoeren van concepten, campagnes, activaties en events die onderdeel zijn van het rechtenpakket van partners en onszelf. Je evalueert deze activiteiten of deze bijdragen aan onze doelstellingen en die aantoonbaar te maken voor onze partners;
 • Samen met collega’s van Pers, Digital Marketing, Sales en externe partners zoals NBTC en de stad Den Haag zorg je voor effectieve samenwerkingen.

Dit ben jij:

 • Je hebt tenminste een afgeronde HBO-opleiding op het vlak van marketing/communicatie;
 • Je hebt aantoonbare (marketing)communicatiekennis gecombineerd met een hands-on mentaliteit en aantoonbare projectmanagementervaring;
 • Je bent nieuwsgierig en innovatief ingesteld, en denkt in oplossingen;
 • Je hebt tenminste 3-5 jaar ervaring in een marketingfunctie, met aantoonbare ervaring op het gebied van doelgroepen beleid;
 • Je bent in staat om structuur aan te brengen in het opstellen en uitvoeren van plannen en kunt goed overweg met de gestelde budgetten; jij bent een markt- en klantgerichte denker en een initiatiefrijke, proactieve, creatieve persoonlijkheid;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Dit bieden wij:

 • Een toffe en uitdagende functie binnen een ambitieus team, in een van de mooiste musea van Nederland en ver daarbuiten;
 • Een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen;
 • Een salaris in schaal 9 conform de museum cao, inschaling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Wil je reageren?
Herken je jezelf in het geschetste profiel en heb je interesse in deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 5 februari naar Hannie Steeman (Hoofd Marketing en Communicatie) via vacaturemarketeer@mauritshuis.nl onder vermelding van ‘sollicitatie marketeer’. De gesprekken vinden plaats op 8 februari. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Hannie Steeman via h.steeman@mauritshuis.nl (graag schriftelijk).

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Meer weten over het Mauritshuis?
Kijk vooral op Mauritshuis.nl. Dan zie je dat we als museum een plek voor iedereen willen zijn. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden verbindt.

Dit doen we met circa tachtig vaste medewerkers met daaromheen een flexibele schil van nog eens veertig mensen. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.