Mauritshuis: Content Marketeer

Mauritshuis in Den Haag zoekt een Content Marketeer voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 10-02-2023In het hart van Den Haag, het historische en politieke centrum van Nederland, ligt het Mauritshuis. Een internationaal geliefd topmuseum met een beroemde collectie Nederlandse en Vlaamse 17de-eeuwse schilderkunst. Het museum bestaat uit twee markante historische gebouwen: het Mauritshuis, een stadspaleis aan het Plein en Galerij Prins Willem V aan het Buitenhof.

Zodra je bij ons binnenstapt ervaar je de liefde voor de vele meesterwerken, en onze gedrevenheid om geschiedenis en verhalen die erin schuil gaan op een moderne en inspirerende wijze met een zo divers mogelijk publiek te delen. In het Mauritshuis vind je iconische werken als het Meisje met de parel van Vermeer en De anatomische les van Rembrandt, waarvoor jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld de weg naar ons museum vinden.

Voor onze afdeling marketing en communicatie hebben we een mooie vacature;

Content Marketeer

32-36 uur per week

Als Content Marketeer beheer je onze social media kanalen en ben je eerste aanspreekpunt voor het plaatsen van content op de website. Je bent creatief en zorgt ook voor pakkende visuele content. Daarnaast werk je aan een optimale contentstrategie voor de komende jaren.

Dit jaar is onze website uitgeroepen tot website van het jaar. Toch is er geen tijd om stil te zitten, want de ontwikkelingen gaan door en we willen dit succes graag voortzetten. Daar hoort ook een nieuwe contentstrategie bij. Hoe richten we die goed in? En welke tools hebben we daarvoor nodig? Gebruiken we de juiste kanalen? En hoe gaan we personaliseren en segmenteren? Je gebruikt dashboards om aan te scherpen waar nodig. De kers op de taart is mee te kunnen denken over onze digitale programmering. Welke thema’s maken ons museum relevant en actueel? Daarom weet jij mensen met je pen in hun hart te raken en schrijf je toegankelijk en vlot.

Het digitale team bestaat uit een: coördinator digital, twee content marketeers (waarvoor nu 1 vacature) en een online marketeer (SEO, online advertenties, nieuwsbrieven, data analyse).

Wat ga je doen:

 • Je beheert mede onze social media kanalen. Je maakt een mooie mix van kunstinhoudelijke en marketinggerichte posts op diverse kanalen en je houdt mensen op een actieve manier betrokken bij het museum;
 • Je bent mede verantwoordelijk voor monitoring en het beantwoorden van vragen die via social media worden gesteld. Ook buiten standaard werktijden;
 • Je bent de bewaker van onze tone of voice en content die je aangeleverd krijgt weet jij om te zetten tot sterke teksten voor web – socials of print;
 • Het liefst ben je ook in staat om copy en beeld visueel mooi op te maken;
 • Je beheert de contentstrategie en adviseert over de te nemen koers.

Verder vragen wij het volgende van je:

 • Hbo werk- en denkniveau, richting: communicatie;
 • 2+ jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van contentmanagement, analyse, web statistieken, digitale toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid;
 • Competenties: Creatief | Enthousiast | Humor | Prioriteiten stellen | Coördinerend | Communicatief sterk | Visueel sterk;
 • Overige vaardigheden: schrijven vanaf B1;
 • Het is een pre als je je weg kunt vinden in de Adobe Suite (Indesign, Photoshop)

Dit bieden wij:

 • Een toffe en uitdagende functie binnen een ambitieus team, in een van de mooiste musea van Nederland en ver daarbuiten;
 • Een arbeidsovereenkomst van 32 tot 36 uur per week voor de periode van een jaar, met de intentie om deze bij goed functioneren te verlengen;
 • Een salaris in schaal 9 conform de museum cao, inschaling is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.

Wil je reageren?
Kun je niet wachten om bij ons te starten? Stuur dan je motivatiebrief en c.v. vóór 10 februari naar Hannie Steeman (Hoofd Marketing en Communicatie) via vacaturecontentmarketeer@mauritshuis.nl onder vermelding van ‘sollicitatie content marketeer’. De gesprekken vinden plaats op 14 februari. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Ivo Hoekstra via i.hoekstra@mauritshuis.nl.

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Meer weten over het Mauritshuis?
Kijk vooral op Mauritshuis.nl. Dan zie je dat we als museum een plek voor iedereen willen zijn. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden verbindt.

Dit doen we met circa tachtig vaste medewerkers met daaromheen een flexibele schil van nog eens veertig mensen. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.