LUSTR: Programmamaker / Projectleider

LUSTR in Den Haag zoekt een Programmamaker / Projectleider voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 13-02-2023LUSTR is een full service cultureel organisatiebureau. We bedenken, organiseren, produceren en ontwikkelen ontmoetingen die verrassen en verwonderen. Dit doen we in de vorm van evenementen, voorstellingen, programma’s, conferenties of iets dat nog niet bestaat. LUSTR heeft een brede portfolio bestaande uit projecten in de cultuursector, voor maatschappelijke doelen en evenementen & festivals. LUSTR is in opdracht van Stichting Zaanse Industriecultuur al meerdere jaren de organisator van IFIKZ, festival voor Zaanse industriecultuur.

IFIKZ (uit te spreken op z’n Engels als I ‐ fiks) is sinds 2015 hét festival voor industriecultuur in de Zaanstreek. Het is een cultureel festival met haar wortels stevig in de Zaanstreek. Als je in de Zaanstreek goed om je heen kijkt zie je overal de sporen van deze bijzondere geschiedenis. De Zaanstreek is al eeuwenlang de basis voor innovatieve industrieproducten die de hele wereld over gaan. Middels het festival wijzen we het publiek op deze Zaanse verhalen. Hoe bijzonder is het om te wonen, werken en recreëren in het eerste/oudste industriegebied van Europa? We willen de Zaankanters laten voelen en beleven hoe belangrijk de streek is geweest door de jaren heen en wellicht belangrijker, hoe deze ook nu nog belangrijk is en van belang blijft naar de toekomst toe. In 2023 kiest IFIKZ er specifiek voor om meer dan voorheen in co-creatie met diverse culturele instellingen een groter en veelkleuriger programma neer te zetten. We willen ook meer de nadruk gaan leggen op het ‘I Fikz’ aspect uit onze naam: ‘Ik maak het’. Zo willen we het concept maakindustrie langzaam belangrijker gaan maken in ons programma.

Naar aanleiding van deze nieuwe strategie en vanwege het vertrek van de huidige projectleider, zoeken we per direct een

Programmamaker / Projectleider

0,2 fte

die:

 • Kan en wil programmeren met een specifieke doelstelling en doelgroep in gedachten, in co-creatie met partners en goed kan beoordelen of activiteit en doelstelling / doelgroep bij elkaar passen.
 • Sensitiviteit heeft voor diverse belangen en deze goed kan afwegen en relaties kan onderhouden.
 • Uit de voeten kan met fondsaanvragen en sponsorwerving.
 • Zelfstandig, nieuwsgierig, initiatiefrijk en accuraat is.
 • Bestuursvergaderingen kan plannen en voorbereiden.
 • Een projectplan kan vertalen naar een marketingplan en de uitvoerders van de marketingactiviteiten kan aansturen.
 • De PR rondom de activiteiten voor zijn/haar rekening kan nemen en daarmee ook het gezicht van IFIKZ is.
 • Woonachtig is in de Zaanstreek, dan wel affiniteit heeft met de streek.
 • Het leuk vindt om vanuit de inhoud (verhalen) een programma te ontwikkelen rondom het thema ‘industriecultuur’ in de Zaanstreek.
 • In dat kader samenwerkingen kan opzetten en aanjagen met (culturele) partners in de streek en daar liefst al contacten voor heeft.

Functie-inhoud
Je bent verantwoordelijk voor:

 • De algehele zakelijke en organisatorische leiding van IFIKZ.
 • De programmasamenstelling van IFIKZ in co-creatie met partners.
 • Het opstellen van meerjarenstrategie en -planning van het festival samen met het stichtingsbestuur.
 • De fondsenwerving en (sponsor)acquisitie.
 • De interne en externe verslaglegging en financiële verantwoording.
 • Het onderhouden van contacten met gemeente, inhoudelijke en financiële partners.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement van (culturele) projecten.

LUSTR biedt
Een zelfstandige en uitdagende opdracht, waarbij je zelf, in samenspraak met het bestuur van Stichting Zaanse Industriecultuur, kunt bijdragen aan het uitbouwen van IFIKZ. Het gaat om een opdrachtovereenkomst voor het project voor een projectsom van € 20.000,- exclusief btw op jaarbasis.

Je kunt je schriftelijke sollicitatie (voorzien van motivatie en CV) vóór 13 februari 2023 sturen naar annemarie.goedvolk@lustr.nl. We verwachten de eerste gespreksronde te plannen op vrijdag 17 februari 2023.

Ons bureau werkt vanuit de optelsom van de uiteenlopende kwaliteiten en achtergronden van elke medewerker. De kracht van LUSTR ontstaat vanuit de diversiteit van onze medewerkers. Daarom voeren wij een actief diversiteitsbeleid en volgen de Code Diversiteit en Inclusie.

Voor meer informatie zie www.lustr.nl en www.ifikz.nl. Voor vragen omtrent deze vacature kun je contact opnemen met Annemarie Goedvolk, annemarie.goedvolk@lustr.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie LUSTR | IFIKZ