Kunstmuseum Den Haag: Medewerker Beheer en Behoud

Kunstmuseum Den Haag in Den Haag zoekt een Medewerker Beheer en Behoud voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-02-2023Kunstmuseum Den Haag beheert een van de mooiste en meest omvangrijke internationale kunstcollecties van Nederland. Een gevarieerde collectie van circa 165.000 kunstobjecten – beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, mode en muziekinstrumenten – die in de afgelopen 100 jaar met veel passie en toewijding bijeen zijn gebracht. Hiermee maakt het museum jaarlijks 35 tentoonstellingen, werkt het voortdurend aan de openbaar making van de verzameling en zijn objecten veelvuldig op reis naar andere musea over de hele wereld.

Het spreekt voor zich dat het museum met zorg deze collectie beheert. Ook toekomstige generaties moeten van de schoonheid van deze collectie kunnen blijven genieten. Voor de afdeling Collecties hebben wij een vacature voor

Medewerker Beheer & Behoud

32 uur per week

De medewerker beheer en behoud is medeverantwoordelijk voor het beheer, behoud en de registratie van de museumcollectie. Je werkt mee aan het verbeteren van de opslag van de collectie in het depot, verzorgen van het interne transport(en) van de collectie ten behoeve van tentoonstellingen, onderzoek, fotografie of restauratie. Zorgt voor de uitvoering van periodieke controles van de collectie en Integrated Pest Management en schoonmaak in de tentoonstellingen. Begeleidt externen en collega’s en ziet toe op de veiligheid in het depot. Projectmatig ondersteun je de collectiemedewerkers van de verschillende deelcollecties.

Wij zoeken

  • Een stressbestendige, sociale en integere kunstliefhebber die zorg wil gaan dragen voor onze topcollectie;
  • Een organisatorisch sterke, zelfstandige collega met een planmatige manier van werken en een optimistische insteek;
  • Met een afgeronde opleiding op het gebied van beheer en behoud of aantoonbare relevante werkervaring en opleiding in de praktijk;
  • Praktijkervaring met het hanteren van (zware) kunstvoorwerpen en de fysieke zorg voor verschillende objecttypen;
  • Ervaring met het invoeren van gegevens in een digitaal collectieregistratie systeem.

Wij bieden
Een enthousiaste organisatie met even enthousiaste collega’s, goede arbeidsvoorwaarden volgens de museum cao en een prachtige verzameling om mee te werken.

Voor meer informatie over deze functie kan je terecht bij Suzanne Visser, Coördinator Collectiebeheer via Svisser@kunstmuseum.nl.

Het Kunstmuseum biedt graag ruimte aan zo veel en divers mogelijk talent. Gezien de huidige samenstelling van de afdeling nodigen wij alle geïnteresseerden, en in het bijzonder kandidaten met een cultuur divers profiel, van harte uit om te reageren.

Interesse
Is je interesse gewekt en beschik je over de juiste ervaring en competenties dan nodigen wij je graag uit om te reageren! Dit kan tot maandag 6 februari via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.