Kunstmin: Programmamaker Jongeren & Interactie

Kunstmin in Dordrecht zoekt een Programmamaker Jongeren & Interactie voor 28,8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenKunstmin is een hedendaagse kunsthuis, geworteld in het Dordtse water, dat programmeert, produceert, agendeert en activeert. Om daarmee relevante ontmoetingen, sterke verbindingen en vooral veel plezier mogelijk te maken.

Dit doen wij vanuit twee mooie locaties, de Schouwburg en het Energiehuis, in het historische centrum van Dordrecht en tegen het water aan.

We zijn er trots op dat we één van de belangrijkste culturele podia in de Drechtsteden zijn. We beschikken over vier zalen en een eigen studioruimte, waar vanuit we produceren. Ons energieke team is een afspiegeling van alle Drechtstedenaren. Daardoor zijn we van toegevoegde waarde voor alle inwoners van Dordrecht en ver daarbuiten.

We zijn op zoek naar jouw unieke kwaliteiten als:

Programmamaker Jongeren & Interactie

28,8 uur per week

Je maakt onderdeel uit van het team Programma dat bestaat uit meerdere programmamakers: stad & regio, diversiteit & inclusie, jongeren & interactie en een algemeen programma medewerker. Het team staat onder leiding van een algemeen programma manager. In onze programmering denken we out of the bekende box en ontwikkelen we allerlei actuele nieuwe concepten.

Wat ga je doen?

 • Je houdt je bezig met actueel contextprogramma, eigentijdse cultuureducatie, participatie van jongeren, ontwikkelen van nieuwe projecten en jong talentontwikkeling.
 • Je durft buiten kaders te denken en je ontwikkelt uitdagende en vernieuwende programma’s.
 • Je scout interesses van kinderen en jongeren en je brengt dit – met relevante organisaties – samen in geweldige programma’s. Die je vervolgens ook produceert.
 • Je bouwt aan en onderhoudt duurzame relaties met verschillende organisaties zoals scholen en jongereninitiatieven en jonge doelgroepen als street culture, andere culturen in de stad en talenten.
 • Je volgt de laatste trends en ontwikkelingen in de jeugd- en jongerencultuur en cultuureducatie actief en weet die om te zetten in nieuwe projecten.
 • Je denkt mee – en werkt mee – met de marketeers in ons team om die kinderen en jongeren ook te bereiken.

Wie ben jij?
Als Programmamaker Jongeren & Interactie:

 • Heb je natuurlijk lol in de (podium)kunsten en de creatieve sector.
 • Neem je initiatief, heb je lef en ben je daadkrachtig, vernieuwend en enthousiast.
 • Ben je flexibel en werk je zelfstandig, maar ben je zeker ook een teamplayer.
 • Heb je al een divers en relevant netwerk in Dordrecht en daarbuiten.
 • Ben je goed in het produceren en uitvoeren van projecten op gebied van onder andere educatie en jongerenproducties.
 • En heb je al grote en kleine dingen gedaan in het werken met en organiseren voor kinderen en jongeren. Je hebt al enige ervaring.

Wat bieden wij jou?
Een energieke en veelzijdige functie in een organisatie waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en waar we samenwerken met oog voor elkaar. We bieden jou prima arbeidsvoorwaarden en een salaris conform CAO Nederlandse Podia (afhankelijk van je competenties en ervaring in schaal 6). Werktijden zijn in overleg, waarbij flexibiliteit geboden is.

Sollicitatie en informatie
Wij zoeken actief naar nieuwe collega’s die vanuit verscheidenheid in afkomst en achtergrond een kleurrijk palet aan talenten met zich mee brengen. Word jij onze Programmamaker Jongeren & Interactie? Reageer door het sturen van een korte motivatiebrief of filmpje en cv onder vermelding van ‘Programmamaker Jongeren & Interactie’ naar vacature@kunstmin.nl. De functie is per direct beschikbaar, dus geschikte kandidaten nodigen we meteen uit voor een kennismakingsgesprek.

Wil je meer weten over deze functie, neem contact op met Susan Duwel, Manager Programma via susan@kunstmin.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.